Колко е глобата?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с усмивка.
Колко е глобата?
Писаха ми едно акт-че и ми взеха талона. Какво става ако след изтичане на едномесечния срок не го платя, т.е. колко ще е глобата при следващо спиране от онея жълтурковци?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
А аз правя половин година....
Да не ти дреме...Сега карам с талона на жената...Като ме спрат ако знайш кви театри им спретвам... Чак ми идва да си повярвам и сам...Ама повечето не го и гледат дори... Само гледат че има там някъв талон...

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Откат ме сгазиха и не ми обърнаха кухите внимание вече им казвам в прав текст, че не съм го взел и никога няма да ида да си го взема
общо взето ме погледат малко така
и ме пускат.

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Е добре бе нали Наказателните постановления имаха давност 2 години
. Не се ли наложиха някакви утежниния (може би лихви) върху тези наказания. То в обратен случай събираемостта им е 0-ева. Този въпрос колеги не е прецедентен, като погледнем по форума доста често се дискутира а окончателен отговор аз поне не знам
.

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
- Mpower84
- ентусиаст
-
- Кара: '03 330xd M57N Sedan
И после отиваш в кат за заверка.Бият ти един печат и можеш да караш още месец преди пак да ги посетиш.
- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Абсолютно,ако те спрат след този срок и си още с акта,ти се полага нов актMpower84 написа:И после отиваш в кат за заверка.Бият ти един печат и можеш да караш още месец преди пак да ги посетиш.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Axis
- кандидат ентусиаст
-
Ми проблема ми е точно това ОТСКАЧАНЕ до КАТ, защото работя във Варна шест дена в седмицата, а регистрацията ми е в Търново и талона ми го пратиха там. Та ходенето до КАТ ми е сложно. И въпроса ми не е колко ми е глобата за нарушението, което съм направил, а колко ще ми бъде глобата или новото актче, ако след изтичане на едномесечния срок ме спрат за нещо, а не съм си платил стария АКТ и талона ми все още е в КАТ??? 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
Пишат ти нов АКТ за 10лв за липсващ документ ( в случая талона ) и имаш още 2 месеца каране... Това е положението... Иначе аз след първото удължаване отскочих до КАТ ООД да ми го продължат обаче казаха не..Аз естествено си взех парцалките и им казах че като срещна първия полицай ще ми го удължи срещу 10лв а те просто да го душкат...

SaSo написа:Пишат ти нов АКТ за 10лв за липсващ документ ( в случая талона ) и имаш още 2 месеца каране... Това е положението... Иначе аз след първото удължаване отскочих до КАТ ООД да ми го продължат обаче казаха не..Аз естествено си взех парцалките и им казах че като срещна първия полицай ще ми го удължи срещу 10лв а те просто да го душкат...![]()
![]()
Точно, но новия акт е валиден пак за един месец.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
oтиваш някъде в прованса за тая операция с "удължаването" и акт-а ти го няма поне 2 3 месеца в КАТ
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- SaSo
- старши ентусиаст
-
sonny написа:SaSo написа:Пишат ти нов АКТ за 10лв за липсващ документ ( в случая талона ) и имаш още 2 месеца каране... Това е положението... Иначе аз след първото удължаване отскочих до КАТ ООД да ми го продължат обаче казаха не..Аз естествено си взех парцалките и им казах че като срещна първия полицай ще ми го удължи срещу 10лв а те просто да го душкат...![]()
![]()
Точно, но новия акт е валиден пак за един месец.
Е да и 1 месец удължаване още ... Ето 2 месеца с 10лв...

- Axis
- кандидат ентусиаст
-
Мхмм... е тва ми трябваше да чуя. Значи какво изилиза, че съм по на сметка да си карам и ако ме спрат да ме глобяват по 10 кинта, отколкото да си взимам почивен ден, да ходя до Търново и т.н. .. А между другото може ли някой да ми даде сайт на който тея работи да ги пише, т.е. да има часта от Наказателния кодекс, в която това е уточнено.
15 мнения
• Страница 1 от 1