Почистване на дюзи - запитване...

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Почистване на дюзи - запитване...

Мнение от batkoto » 08 Апр 2008, 10:03

Здравейте, реших за лятото да си почистя дузите, но искам първо няколко съвета. Та ще ги чистя в ултразвукова ваничка ако е рекал Бог и искам да знам дали цялата дюза се слага направо въъ ваничката, трябва ли да е покрита цялата от течността във ваничката, какта да е течността(има ли по-специални), колко време да се чистят и в крайна сметка ефекта горе доло какъв трябва да е. А, и друго тя нали има пластмасичка по нея и клемички ако и те са потопени. Съжелявам, сигурно на някои ще им се стори смешно, но нещо, което не съм го правил искам да знам всички за него... да съм сигурен.
И още нещо! Възможно ли е оборотите ми да се менят заради дюзите. Знам, че стъпковото моторче се чисти, но го чистих преди зимата и доста се оправиха оборотите, но понякога като работи леко паднат после се дигат в малък диапазон е, но е дразнещо... и си мисля, че и дюзите могат да оказват малко влияние ако са зацапани малко.
Ммммм като цяло са ми и ниски оборотите все стоят към 700, от къде мога малко да си ги вдигна? То може и заради това да е всичко де, но се надявам да ми дадете повече инфо.

Едно голямо БЛАГОДАРЯ предварително, колеги!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 08 Апр 2008, 16:47

Никой до сега ли не е почиствал дюзи. Айде дайте някаква информация де... моля ви!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 1987 e30

Мнение от nabora » 08 Апр 2008, 16:50

Аз започнах да сипвам Redex в бензина профилактично. Доста хора го препоръчват, други казват, че поне не вреди, трети не го ползват и са против него.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от koyota » 08 Апр 2008, 17:06

Твърдо за! Страшно отпушва двигателя. Обърни се към Никола Sachs, той ги чисти.

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 08 Апр 2008, 17:15

Почисквани са дюзи с..."търсачката" :winky: Ако я беше използвал щеше да ти е по-лесно.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 09 Апр 2008, 17:00

Ами нямаше да пиша тема ако точно с търсачката бях намерил нещо наистена полезно. А ти вместо да ми препорачваш търсачката, не можа ли да ми дадеш направо линк към тема, която би ми помогнала щом толкова добре се справяш с "Търсачката"

Благодаря, nabora, бях пробвал с някаква такава добавка, но честно казано съм забравил за това. Трябва пак да пробвам, но желанието ми е да ги сваля и да ги почистя, след това ще ги поддържам евентуално с добавки от време на време :)

П.С. Поне като не помагате не пишете...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 09 Апр 2008, 17:49

Колега аз я правих тая процедура преди около месец. За разтвор ползвах коктейл от техн. спирт и няква добавка за почистване на дюзи. "Варих" ги около 24 часа, като потопих дюзите до нивото на клемите и им подавах 3 волта от време на време. Ще ти трябва някакъв стаб. токоизправител за да им подадеш ток (максимум 4 волта) като внимавай кое е + и кое маса! Колко съм ги изчистил не знам, процедурата я направих профилактично, не че съм имал проблеми с тях. Все пак е най-добре да се чистят в сервиз с необходимата апаратура, но ще те разбера ако искаш да го направиш сам. Успех :yes:

ПС: каква ти е ваничката? Мойта е няква немска с 3 минутен таймер, та трябваше да я пускам през 3 минути :mhihi:

Аватар
Кара: CLS350 и Е39

Мнение от ivoo » 09 Апр 2008, 19:50

batkoto написа:Никой до сега ли не е почиствал дюзи. Айде дайте някаква информация де... моля ви!

Айде чети :mhihi: http://www.dek.bg/main.php?action=diag&topic=Vana
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 'Е36'
Мечтае да кара: e92 m3

Мнение от Garribaldi » 09 Апр 2008, 20:23

izzzo написа:ПС: каква ти е ваничката? Мойта е няква немска с 3 минутен таймер, та трябваше да я пускам през 3 минути :mhihi:

24 часа през 3 минути :shock: :mhihi:
rrrrryyyyyymmmmm...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '13 530D F07

Мнение от izzzo » 09 Апр 2008, 21:54

еее нямам такива нерви :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 10 Апр 2008, 16:51

batkoto написа:Ами нямаше да пиша тема ако точно с търсачката бях намерил нещо наистена полезно. А ти вместо да ми препорачваш търсачката, не можа ли да ми дадеш направо линк към тема, която би ми помогнала щом толкова добре се справяш с "Търсачката"

Благодаря, nabora, бях пробвал с някаква такава добавка, но честно казано съм забравил за това. Трябва пак да пробвам, но желанието ми е да ги сваля и да ги почистя, след това ще ги поддържам евентуално с добавки от време на време :)

П.С. Поне като не помагате не пишете...

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&start=15

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4%FE%E7%E8

http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... highlight=

Работа за 3(три) минути.
Ползвай "търсачката". Не ме учи какво да правя. А, да искаш директен линк означава че не си я ползвал тази търсачка, защото така, мързеливата е по-лесно. :evil:
Ако поровиш още малко съм сигурен, че ще излязат далеч повече интересни неща за които дори и не подозираш. Ама то твоя проблем, разбираш ли, е по-специален.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от batkoto » 15 Апр 2008, 9:18

Благодаря за полезната информация, благодаря за линковете. Rado_rf, не се пали чак толкова, не е станало, кой знае какво? Търсих из търсачката, но сигурно е можело и още :yes: :dummy:

Леко и безавариино каране :!:

Назад към E36