ЗдраВейТе !!!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Изчетох доста абсурдни и доста хубави постове на колегите!!
Като за начало ще кажа, че карам 320 ванос. Също като теб се притеснявах:
1. за разход на колата
2. за частите
3. за задното предаване дали няма се въртя като пумпал.
Но в крайна сметка ако си разумен и не вършиш глупости няма да имаш проблем. Моят доход даже не е бил над 1000лв в повечето случай към 700-800 и не се лишавам от нищо, карам си колата, ходя си по кафета, кино, разходки по други градове и не се правя на дупето с многото пари, ходя си по морета даже извън България скоро мислех с колегите от форума да направим една разходка, но времето прецака работата.
1.
Разхода на колата (поне моята) не пада под 10/100, на дълго 8/100 при не по-малко от 130км в час (не си мисли, че тия 316, 318 ще си по малко) при едно прилично каране, просто трябва да си го избиеш от главата, че ще имаш много икономична кола та както искаш карай. Но в интерес на истината има още много други марки коли които също не падат по надолу в разхода на гориво, но нали искаш БМВ трябва да прежалиш този минус на колата. И не слагай газови, метани и т.н че после ядове големи ще имаш!!
2.
Частите не са скъпи вече зависи какво сменяш, но при последния ремонт който правих смених биалети, ремъци, ролки, свещи, дифузьор и ми взеха 300 лв + работата! Отделно ако сменяш масло и филтър маслен ще ти се върже към 200лв (зависи от маслото, моето е Кастрол 10/40). Отиваш на 500лв за ремонти от които не всички може да се наложат и естествено, ако няма по сериозни проблеми в колата.
3.
Със задно предаване е малко кофти особенно, ако си карал коли само с предно на мен лично ми беше притеснено в самото начало щото карах коли с предно, но без да се правя на герой с практика се свиква и още по готино е като има сняг да се поупражняваш малко на широко
за да знаеш какво може да ти поднесе задното в такива лоши условия.
Като цяло удоволствието от колата е голямо аз лично съм много доволен, заслужава си инвестицията и ще направиш един правилен избор за първа кола. УСПЕХ!
Като за начало ще кажа, че карам 320 ванос. Също като теб се притеснявах:
1. за разход на колата
2. за частите
3. за задното предаване дали няма се въртя като пумпал.
Но в крайна сметка ако си разумен и не вършиш глупости няма да имаш проблем. Моят доход даже не е бил над 1000лв в повечето случай към 700-800 и не се лишавам от нищо, карам си колата, ходя си по кафета, кино, разходки по други градове и не се правя на дупето с многото пари, ходя си по морета даже извън България скоро мислех с колегите от форума да направим една разходка, но времето прецака работата.
1.
Разхода на колата (поне моята) не пада под 10/100, на дълго 8/100 при не по-малко от 130км в час (не си мисли, че тия 316, 318 ще си по малко) при едно прилично каране, просто трябва да си го избиеш от главата, че ще имаш много икономична кола та както искаш карай. Но в интерес на истината има още много други марки коли които също не падат по надолу в разхода на гориво, но нали искаш БМВ трябва да прежалиш този минус на колата. И не слагай газови, метани и т.н че после ядове големи ще имаш!!
2.
Частите не са скъпи вече зависи какво сменяш, но при последния ремонт който правих смених биалети, ремъци, ролки, свещи, дифузьор и ми взеха 300 лв + работата! Отделно ако сменяш масло и филтър маслен ще ти се върже към 200лв (зависи от маслото, моето е Кастрол 10/40). Отиваш на 500лв за ремонти от които не всички може да се наложат и естествено, ако няма по сериозни проблеми в колата.
3.
Със задно предаване е малко кофти особенно, ако си карал коли само с предно на мен лично ми беше притеснено в самото начало щото карах коли с предно, но без да се правя на герой с практика се свиква и още по готино е като има сняг да се поупражняваш малко на широко

Като цяло удоволствието от колата е голямо аз лично съм много доволен, заслужава си инвестицията и ще направиш един правилен избор за първа кола. УСПЕХ!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
Хора МНОГО БЛАГОДАРЯ !!!
Единственото което ме притеснява,е че аз не разбирам от коли
обаче притеснението ми,е че може двигателя да ми окаже
проблем ,в смисъл аз най-важното което ще гледам е двигателя
не ме интересува мн мн купето просто искам двигателя да е
супер надежден.
И от Това наи-мн се притеснявам защото тъй като нямам знания
си мисля,че примерно ако няма мощност,нещо има омаслен двигател,
теч на масло от двигателя нещо.
СМИСЪЛА Е ТАКЪВ НЕ РАЗБИРАМ НО ПРИ ЕВЕНТУАЛНИ ПОВРЕДИ
КОЙ БИХА ПО ТЕЖКИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ,или просто казано
кое може най-лошото да ми се случи
Единственото което ме притеснява,е че аз не разбирам от коли
обаче притеснението ми,е че може двигателя да ми окаже
проблем ,в смисъл аз най-важното което ще гледам е двигателя
не ме интересува мн мн купето просто искам двигателя да е
супер надежден.
И от Това наи-мн се притеснявам защото тъй като нямам знания
си мисля,че примерно ако няма мощност,нещо има омаслен двигател,
теч на масло от двигателя нещо.
СМИСЪЛА Е ТАКЪВ НЕ РАЗБИРАМ НО ПРИ ЕВЕНТУАЛНИ ПОВРЕДИ
КОЙ БИХА ПО ТЕЖКИ ЗА ФИНАНСИРАНЕ,или просто казано
кое може най-лошото да ми се случи

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
KIM написа:да не си купиш бмв

Пич ти няма да отидеш просто така при някой и да си купиш БМВ-то ... отиваш с човек който разбира! Който ще ти огледа колата от всякъде.И накрая ще ти каже да колата става зимай, верно че ще е 90% късмет де... пък и нали се сещаш че заедно със собственика, отивате в сервиз.. прайте диагностика .. всичко, всичко, всичко и тогава купуваш колата

- тъчи
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е30 м10б18,е36 м52б20
KIM написа:да не си купиш бмв

А сега по темата:
Колега,не те познавам,но като те слушам 318 е колата за тебе и не си мисли,че няма мощност-има си предостатъчно за един млад шофьор.Аз едно време се учих,се учих на жигулка и сега като се замисля съм имал доста случаи в които мощноста на колата е била над моите възможности,така че действаи ориентирал си се правилно за марката на колата,оттук нататък-каране му е майката.
- CASIO
-
-
- Кара: BMW 318 IS
- Мечтае да кара: M-power 3.2
- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
- Жоро 320и
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 320d
А сега по темат
Колега,не те познавам,но като те слушам 318 е колата за тебе и не си мисли,че няма мощност-има си предостатъчно за един млад шофьор.Аз едно време се учих,се учих на жигулка и сега като се замисля съм имал доста случаи в които мощноста на колата е била над моите възможности,така че действаи ориентирал си се правилно за марката на колата,оттук нататък-каране му е майката.[/quote]
А като се научиш и ще искаш да смениш колата! Дори и по мощна кола да си вземеш не е задължително да дава6 пълна газ, но нека си има мощността не снаеш кога ще се наложи да я ползваш.
Колега,не те познавам,но като те слушам 318 е колата за тебе и не си мисли,че няма мощност-има си предостатъчно за един млад шофьор.Аз едно време се учих,се учих на жигулка и сега като се замисля съм имал доста случаи в които мощноста на колата е била над моите възможности,така че действаи ориентирал си се правилно за марката на колата,оттук нататък-каране му е майката.[/quote]
А като се научиш и ще искаш да смениш колата! Дори и по мощна кола да си вземеш не е задължително да дава6 пълна газ, но нека си има мощността не снаеш кога ще се наложи да я ползваш.
- Superexstatic
- младши ентусиаст
-
Еб*л съм ви мощноста, аз трябва да съм ненормален да карам с повече от 110-120 из тея пътища около София (изключвам магистралите, където си пълня километража по изнанадолнищата държейки се за оригинала).
Време е раздел 320 да се направи. Мен ми писнА да чета некви надъхани типове дрънкащи тоталните глупости. Знам, че е секта и аз им се кефя, ама колеги аре да не води до затъпяване тая кола..
Питам се, питам и теб с къв акъл препоръчваш на човек, още не взел книжка да се мята на над 12-годишна 150 коня кола ?
Време е раздел 320 да се направи. Мен ми писнА да чета некви надъхани типове дрънкащи тоталните глупости. Знам, че е секта и аз им се кефя, ама колеги аре да не води до затъпяване тая кола..
Питам се, питам и теб с къв акъл препоръчваш на човек, още не взел книжка да се мята на над 12-годишна 150 коня кола ?

- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
абе още ли не са я заключили тая тема
има ли смисъл вече казахме му всичко на човека от тук на там той си решава и се оправя 

- Бибо
- Emotionally Unstable
-
- Кара: Convertible
Питам се, питам и теб с къв акъл препоръчваш на човек, още не взел книжка да се мята на над 12-годишна 150 коня кола ?[/quote] 

- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
Колега вземи си коуело за да знаеме, че няма да правиш мазало из пътя.
И остави карането на такива като bakzo, че той е почнал от коуело и после трабант и чак сега е стигнал до БМВ, та имаш още много да караш.

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!