Пак почнаха убийства в София
Модератор: Общи модератори
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Пичове, пак ще ви помогна.
Маркс не иска всички да са равни .То въобще идеята ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА като равенство ли ви звучи?
Маркс иска на всеки да МУ СЕ ПЛАЩА СПРАВЕДЛИВО ЗА ТРУДА. Повече за работника, по - малко за експлоататора на неговия труд.
А не еднакви заплати за шивачката, миньора и космонавта. Трудът се отплаща според положеният труд при Маркс, справедливо.
90% от изказалите се против Маркс не отговарят още на точка 1:
- не познавате Маркс и това, против което се изказвате.
Е айде, имайте малко срама и поне не се изказвайте. Какво ще кажете, а? А, СКИСА, АСЕР, Твърдеразвит и ред други. Отворете някоя дебела книга, после я наплюйте. Молим.
Ае поздрави!
Маркс не иска всички да са равни .То въобще идеята ДИКТАТУРА НА ПРОЛЕТАРИАТА като равенство ли ви звучи?
Маркс иска на всеки да МУ СЕ ПЛАЩА СПРАВЕДЛИВО ЗА ТРУДА. Повече за работника, по - малко за експлоататора на неговия труд.
А не еднакви заплати за шивачката, миньора и космонавта. Трудът се отплаща според положеният труд при Маркс, справедливо.
90% от изказалите се против Маркс не отговарят още на точка 1:
- не познавате Маркс и това, против което се изказвате.
Е айде, имайте малко срама и поне не се изказвайте. Какво ще кажете, а? А, СКИСА, АСЕР, Твърдеразвит и ред други. Отворете някоя дебела книга, после я наплюйте. Молим.
Ае поздрави!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
acer написа:Много обичам да казвам изараза "Като си толкова умен, къде са ти парите?![]()
Като е толкова гениален твоя Маркс, къде са му успехите? Има толкова гениална ииииидея, чее??? Къде е щасливия народ? А? Къде?!
Май го няма, а?
Има един (вероятно любим твой) американски философ.
Дейл Карнеги.
В момента писаниците му са база за работа на търговците - продавач консултанти.
Та, ако го беше чел, щеше да разбереш, че хората се движат от своите потребности.
Той мисля беше формулирал седем. Поправете ме ако греша.
Само една от тях беше "пари". Само една.
Друг е въпросът, че на българския народ мозъкът му е кораво промит. И че твоят тип поведение "къде са ви парите" в момента е култура в България. Лично за мен е малко неприятно, да не кажа отвратително.
Та, четете го .Аз не го харесвам. Но човекът е търговец, мегатърговец започнал от нулата, а е написал ясно, че далеч не всичко е пари...........
Що се отнася до другата ти теза... Идеята на бай ти Маркс, както вече 100 човека ти казахме, никъде не е приложена. Никъде.
И после, научи се да не слагаш каруцата пред коня. Маркс е живял в буржоазен строй, когато на 10 годишни деца машини са им режели ръцете и са работели по седем дни в седмицата за половин надник и се е считал оза нормално.
А за съжаление принципите му останаха верни и днес. Но е важно да се отделят принципите на неговото време от общоикономическите принципи, формулирани от него, вечни и неоспорими.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
acer написа:Сигурно си прав не всичко е пари, но без тях не може.
Може и наистина да му е много хубава идеята, но уви не е станала.
Аз ще бягам да уча, че и ако тая година не ме приемат в унсс ще се гръмна.
А, чети щом е тъй

Повече няма да споря с теб, да не ти преча да четеш и да те стимулирам да се занимаваш с глупости. Не знаех, че си ученик.
Изпитите идват, скоро мисля че беше предварителният за УНСС>
Успех!
D3BEP написа:
Що се отнася до другата ти теза... Идеята на бай ти Маркс, както вече 100 човека ти казахме, никъде не е приложена. Никъде.
Престани
да говориш
глупости!!!
Идеята е приложима и дори в момента се прилага и както казах България е част от това в момента. То никой не ми отговори на въпроса - какъв е последния етап от развитието на социализма. Ако отговорите тогава ще ви бъде ясна и идеята на ЕС. Останалото е въпрос на терминология, но идеята си е същата. Сега нямам време да описвам къде и как се прилагат останалите принципи, но по-късно...
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
[quote="D3BEP"]Че се срещнем и че си наложим десетте божи заповеди със сила.
важно е да се съберем , пък един два шамара евентуално , ще направят срещата незабравима .......
Дайте да направим едно политическо семинарче.... Сега за комунизъм не ми се говори , че трябва само да повтарям ---но въобще, в природата ,равновесието се поддържа със сила .....

важно е да се съберем , пък един два шамара евентуално , ще направят срещата незабравима .......

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Престани
да говориш
глупости!!!
Идеята е приложима и дори в момента се прилага и както казах България е част от това в момента. То никой не ми отговори на въпроса - какъв е последния етап от развитието на социализма. Ако отговорите тогава ще ви бъде ясна и идеята на ЕС. Останалото е въпрос на терминология, но идеята си е същата. Сега нямам време да описвам къде и как се прилагат останалите принципи, но по-късно...
Писал съм че никъде не е приложеНА, а не че е неприложиМА.
И всъщност че никъде тя не е действаща сам ти косвено го потвърждаваш - в момента се правело.
Ей, ама ти верно си много надъхан марксист, чак мен ще изядеш заради бай ти Маркс. Иска се много здрава захапка, че и аз точно съм противникът на Маркс.
Не съм му чел всичк итомове, само Капиталът и някои статийки отчасти .Ама пък си мисля дали ти не бъркаш интернационализма с комунизъм?
Какво ще кажеш по въпроса?
Последна промяна D3BEP на 08 Апр 2008, 18:22, променена общо 1 път
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Аз па ако не греша,това е пирамидата на Ейбрахам МаслоуD3BEP написа:Има един (вероятно любим твой) американски философ.
Дейл Карнеги.
В момента писаниците му са база за работа на търговците - продавач консултанти.
Та, ако го беше чел, щеше да разбереш, че хората се движат от своите потребности.
Той мисля беше формулирал седем. Поправете ме ако греша.
Само една от тях беше "пари". Само една.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Богат - беден, грешиш.
Пак прибързваш
Пирамидата на Маслоу е друго. Говоря за Карнеги.
Пирамидата на маслоу е по - скоро степенуване на потребностите. Най - ниско - физиологичните, после сигурност, принадлежност, уважение и себеактуализация.
Идеята на Карнеги е друга. Нарекох я мотивация. Може би по -точно казано идеята е, че той учи хората при комуникацията с други хора да търсят ВОДЕЩИЯТ МОТИВ в постъпките им. При едни парите. При други слава. При трети власт. При четвърти любов към семейството. И т.н. и т.н. Мотив, в смисъл на това, към коеот се стремят. Какво е важно за тях, акво оценяват най - високо и за какво се борят. Карнеги учи КАК да манипулираш тези стремежи.
Разбираш ли? Идеята е съвсем друга. Психологическата пирамида(не философската) на Маслоу е доста неоспорима, докато в приказките на Карнеги има доста неща, които не одобрявам, но както казах той е доказал се в практиката търговец и всяка уважаваща себе си търговска фирма минава през изучаването му. Карнеги е по - скоро търговски психолог, Докато Маслоу е доста по - глобален.
Пак прибързваш

Пирамидата на Маслоу е друго. Говоря за Карнеги.
Пирамидата на маслоу е по - скоро степенуване на потребностите. Най - ниско - физиологичните, после сигурност, принадлежност, уважение и себеактуализация.
Идеята на Карнеги е друга. Нарекох я мотивация. Може би по -точно казано идеята е, че той учи хората при комуникацията с други хора да търсят ВОДЕЩИЯТ МОТИВ в постъпките им. При едни парите. При други слава. При трети власт. При четвърти любов към семейството. И т.н. и т.н. Мотив, в смисъл на това, към коеот се стремят. Какво е важно за тях, акво оценяват най - високо и за какво се борят. Карнеги учи КАК да манипулираш тези стремежи.
Разбираш ли? Идеята е съвсем друга. Психологическата пирамида(не философската) на Маслоу е доста неоспорима, докато в приказките на Карнеги има доста неща, които не одобрявам, но както казах той е доказал се в практиката търговец и всяка уважаваща себе си търговска фирма минава през изучаването му. Карнеги е по - скоро търговски психолог, Докато Маслоу е доста по - глобален.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Демонстрирах завидна нена4етеност
,но категорията справедливо заплащане е малко спорна,кой трябва да определя конкретните цифри???
На кандидата за УНеСС,ше му кажа 4е аз ако знаех какво ме 4ака като влезна там...Пак е за бесене(стига с ЕмУ философията
)

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"