поредната изцепка с бмв

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 25 Мар 2008, 17:19

sonny написа:А какъв е варианта реално вината да е на пича с фиата? Има хиляди случай, кон с капаци си кара,решава да изпреварва, ама не гледа в огледалата, джипа на спирачки и после е нормално да го настъпва. Не защитатавам човека с джипа, просто това ми се е случвало не един път.

принципно варянта го има като такъв,но случая не е от тези
не е имало засичане,а й момчето с фиата е доста опитен шофъор и съм сигорен че подобен варянт неможе да се обсъжда в случая,просто както каза някой по горе "поглеждам в огледалото идва кола,ама е далече,да де ама тая кола лети с над 170 и след миг вече ти е на гъза,удара ако някой не е успял да разбере точно от по горното ми обяснение се случва когато фиата прибирайки се в дясна лента още преди да се е прибрал джипа го удря в лявата част на бронята и останалото е история

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 25 Мар 2008, 17:20

Скъпите коли плащат по-високи данъци и за това явно имат повече права :mhihi:
Интересно ми е друго. И аз се дразня като някой изскочи да изпреварва с 2 км/ч по-бързо от изпреварваното средство (не казвам, че такъв е бил случаят тук), но когато отида отвъд Калотина в нормалните държави, там е нещо това е нещо естествено и много бързо свиквам да не се дразня. В Германия някой като реши да изпреварва, дава мигач за част от секундата и вече е пред теб. Никой не му свирка, свети и т.н. Просто натискаш спирачка и го изчакваш да си завърши маневрата. Но там хората са цивилизовани и не са озлобени на всичко и на всички. И там да караш скъпа кола не те прави задължително много по-велик от другите, нито ти дава някакви привилегии на пътя.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от ole » 25 Мар 2008, 17:41

много често има катастрофи с бмв-та, големи рацери са

ентусиаст
Аватар

Мнение от Мишу » 25 Мар 2008, 17:55

В Германия някой като реши да изпреварва, дава мигач за част от секундата и вече е пред теб. Никой не му свирка, свети и т.н. Просто натискаш спирачка и го изчакваш да си завърши маневрата. Но там хората са цивилизовани и не са озлобени на всичко и на всички. И там да караш скъпа кола не те прави задължително много по-велик от другите, нито ти дава някакви привилегии на пътя.[/quote]

да бе аз в германия като ги изпреварвам отдясно и ми свткат къси дълги заеби тея и там някои идиот като излезе и побърка цялата лява лента и там доста се подпират не ги превъзнасяите които е карак там знае :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 25 Мар 2008, 20:29

Истината е, че трябва да се гледа и да се се съобразяваш с останалите учасници в движението, независимо как карат.Какво значение има кой е с предимство, ако ти направят колата на мекица, а да не се случва, ти пострадаш.Има неща, които не можеш да избегнеш, но има и много, които можеш да предотвратиш със своите действия.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_ood » 25 Мар 2008, 20:30

Мисля,че шофьора на Х5 си е мислил,че докато стигне до буса или камиона,или там каквото е било,фиата ще се прибере и BMW-то ще може да мине без да намаля.За малко щяло и да стане,но не му достигнало метър!Ако е така значи момчето немогло да направи преценка,което ни най-малко го онивинява ,още повече няма и книжка!Зависеше ли от мен шофьора и този,който му е дал колата никога няма да вземат книжки до края на живота си!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: си Е65-цата.

Мнение от ///M Power » 26 Мар 2008, 11:06

Мишу написа:В Германия някой като реши да изпреварва, дава мигач за част от секундата и вече е пред теб. Никой не му свирка, свети и т.н. Просто натискаш спирачка и го изчакваш да си завърши маневрата. Но там хората са цивилизовани и не са озлобени на всичко и на всички. И там да караш скъпа кола не те прави задължително много по-велик от другите, нито ти дава някакви привилегии на пътя.

да бе аз в германия като ги изпреварвам отдясно и ми свткат къси дълги заеби тея и там някои идиот като излезе и побърка цялата лява лента и там доста се подпират не ги превъзнасяите които е карак там знае :mhihi:[/quote]

мен пък ме изхвърлиха в канвката тия Германци :mhihi:
"If everything seems under control, you're just not going fast enough."
- Mario Andretti

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 compact

Мнение от Benedetto » 26 Мар 2008, 11:35

sonny написа:А какъв е варианта реално вината да е на пича с фиата? Има хиляди случай, кон с капаци си кара,решава да изпреварва, ама не гледа в огледалата, джипа на спирачки и после е нормално да го настъпва. Не защитатавам човека с джипа, просто това ми се е случвало не един път.

Никаква. Катастрофата не е станала по време на навлизане на фиата в лявата лента, а при прибирането му. Ако келеша с 5-цата, не го е натискал, човека с фиата се прибира спокойно в дясното платно и кой откъде де е.

Навремето се говореше да се криминализира присветването с фарове, за да ти освободят платното - да се разглежда като заплаха за физическа разправа. Не знам дали е приет подобен закон. Но ако не е приет, явно си требе.

///МарТо написа: ъхъ...потвърждавам тезата на сони,тъй като неведнъж и на мен ми се е случвало,че даже и нарочно някой както си кара зад друго МПС,като ме види че го застигам бързо да се напъне да изпреварва

Ми много ясно, че така ще прави. В противен случай ти го затваряш и има опасност той да се натресе в колата пред него. Само дето в белите държави, хората намалят, щом видят че колите пред тях ще се изпреварват

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 26 Мар 2008, 12:37

grnka написа:бмв е39 батка като съм пуснал мигач и тръгвам да изпреварвам много ми пука дали ония отзад свети и мига и струва..има си закон за движение по пътищата вземи го прочети ако не обичаш да четеш ще ти го прочета на глас
какво се е правил тоя с фиата не знам..за да тръгва да изпреварва явно е имал причина...това че ти с хикс микс 9 си дал 140.000 евро за тази кола не ти дава повече права по пътя колкото тоя който е дал 300 лв за лада...там у вашето село може и да е така ама в останалата част на българия си има правила за движение и вземи ги прочети малко отколкото да се изказваш неподготвен

Да бе, са ревеш за това, ама като ти го направи някой тоя номер и пищите на умряло и тогава с право. Значи кв караш си ти в средна лента с 80, пред теб, бус или камон със същата скорост и бам ляв мигая и появаме да се изнасяме за да изпреварваме, ама отляво иде нещо със 130 и да се оправя, ти си дал мигач, нали? Е ка такива изказвания, книшката в печката да ходи. Боли ме х** за правилника, има и други уяастници и всеки е длъжен да се съобразява с тях. А за пича малко по-горе с изказването
Катастрофата не е станала по време на навлизане на фиата в лявата лента, а при прибирането му. Ако келеша с 5-цата, не го е натискал, човека с фиата се прибира спокойно в дясното платно и кой откъде де е.
Ми пич, просто има вероятност да не е успял да намали, просто да е било малко разстоянието. Пак казвам, в този случаи не защитавам хлапето с джипа, давам примери, не съм бил там и не мога да взема реално отношение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 26 Мар 2008, 14:13

поредния Б(ог)МВ рацер ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 01 Апр 2008, 20:49

и сега излиза , че ако съм с ламборджини или ферари ,х5 ,х3 и всякакви "обикновенни" коли на "селяни /като мен/" трябва да карат в дясно с 60 -70 и да не се пречкат на богоизбраните.----

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 04 Апр 2008, 20:37

Факт е,че много хора с по-бързи и мощни коли карат доста над ограниченията.Ако мощна кола се движи в лявата лента с 50 км/ч над огранияенито всеки които кара с максималната позволена скорост в лявата лента или изпреварва,бива застиган с 50км/ч няма начин да е виновен. НЕ случайно има ограничение на скорост-а ако си караш по магистралата с 130км/ч в дясната лента застигаш тир/бус/нещо което се движи с 100км/ч и погледнеш в огледалото и видиш кола много надалеч не мисля,че е толкова лесно да се прецени с каква скорост приближава и дали ще имап време да завършиш маневрата преди ония отзад да те застигне...не говориме когато някой се опитва да изпреварва с 80км/ч при маскимална скорост 130км/ч и в последния момент реши да изпреварва си е засичане и е виновен. Но трябва да сме по спокойни всички аз намоменти по тея задръствания в софия изперквам особено като някои е решил,че е по тарикат и прави глупости и заради него минават 2 коли на светофар вместо да минат 10 или пък без мигач без нищо от скорост 50 реши,че трябва да спре и спре в дясната лента и всички да го,чакат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 04 Апр 2008, 21:24

Много обичам некой да ми се лепи зад мен и да ме натиска,директно цепа спирачките :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 M52B20 96 coupe

Мнение от The Shadow » 05 Апр 2008, 12:06

Колега grnka хубаво препоръчваш да се прочете правилника ама и ти си за запозаване с него - пуснатият ти мигач не ти дава предимстно - той е задължително средство за запознаване на другите учасници в движението с намеренията ти, а не придобиване на предимство пред останалите движещи се в същата лента...
Съгласен съм изцяло с колегата Сони...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от soldier » 07 Апр 2008, 1:18

подобен случай
карам си аз по магистралата от дупница за софия семейното пежо и започвам изпреварване на камион и някякъв дръвник с е36ца започва да присвятка като луд да му освободя лентата ,или искаше да му видя ментето ксенон не можах точно да разбера но видя единствено как ми светят стоповете и как се намалявя от100 на 60 и се счупи от рефлекси
та колега ако четеш това другия път не се прави на пилот по пътищата а помисли че има и други участници в движението които си возят децата и искат да се приберат живи и здрави

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата