Луда работа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Луда работа

Мнение от BMW_325 TDS » 06 Апр 2008, 19:58

Е са колеги преди малко минах по пътя Перник- София и преди прохода Владая се натъкнах на поредния ужас ( те и по BTV я дадоха тази катастрофа ) , един тир беше размазал едно Рено Шамад точно при Лукойла където пътя става пак двупосочен в посока София !! 4-ма са загиналите ( брада ми подкара като видех отблизо какво беше останало от колата и как беше свита ) По новините казаха, че тоя с Реното му се е набил челно на тираджията, то имаше адското задръстване и то по принцип правят две ленти в посока София, а тоя предполагам се е изсилил като е направил трета и му се е заврял под предницата !! Е тия хора не се научиха !!! :roll: Представам си какво им е било на хората вътре когато ламарината се е свила и ги е премазала и нарязала :roll: .. Нали имаше задръстване и карах бавно и успях хубаво на поогледам - От Реното имаше части 20 метра по нагоре на пътя , казаха че тира го е влачил около 20 метра , режеха колата за да извадят телата .... Абе гледал съм доста катастрофи по интернет , ама като го видиш наживо е по рзлично , накара ме да се замисля колко безрасъдно племе са някои от нас!!! Жалко отново за останалите хора в колата . които са нямали вина :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 06 Апр 2008, 20:01

Малко дъжд и глей кво става! :( :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 06 Апр 2008, 20:06

тъкмо и аз се прибрах от почивка по същия път, видяхме какво беше станало, т.е. частите, а не колата. Изключително неприятна случка. За два дни врътнах 450км в този район. На връщане от Симитли до Перник започнах да броя "самоубийците", тези които изпреварваха само и единствено разчитайки на късмета си, преброих до 20се (13 от тях с джипове и 2ма с е36ци), след това се отказах да броя, имаше още. Нямам думи.

Лоша пътна обстановка, движехме се с 60-70-80км/ч и не се виждаше нищо, на места мъгла, изключителни локви, които предизвикваха аквапланинг при 80км/ч, при положение, че гумите ми са хубави. Не знам какво да кажа. При всяко изпреварване на някой Олигофрен докосвах спирачките и се отдръпвах, недай Боже, ако стане нещо да съм с мигновенна реакция.

ПАЗЕТЕ СЕ!!!
You said: "Time will change!" What if it changes you?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от margit0 » 06 Апр 2008, 20:22

а какъв цвят е колата,винено червен ли? интересувам се защото съм от владая и се чудя да не ги познавам

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_325 TDS » 06 Апр 2008, 20:41

Емммм колега червено беше Реното да , само че аз 80 % от тия Рена където съм виждал са червени

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 06 Апр 2008, 21:15

Грозна работа ама какво да направиш, освен лека им пръст да кажеш...

Няма смисъл от такива теми, само за кофти неща да си говорим.
Обаче си помислете и за вузможността и тея с реното да нямат вина. Зер само по нашите пътища има трилентов в двулентов и после в еднолентов та накрая едно платно в дввете посоки, както си иска...
Слагат по един знак, макс, и то късно.
Ако някой е започнал изпреварване, мож и да не успее да го завърши на междуградско.

Преди няколко дена, голям български град, ае да не казвам кой. Две кръстовища, ама като за кръгово, че не 4, ами и повече пътя се събират на едно място, под ъгъл. И пътищата разделени с островчета тип тротоар... И знаците ги няма. На практика то и между пътищата си е вид островче. Няма я стрелката къде да влизаш нито кръгчето къде да не влизаш. И какво правиш? завиваш и влизаш по интуиция, може и в насрещното.
Да не говорим пък за упътващи табелки.
Катастрофа там където пътните платна сменят броя и предназначението си е грозна работа и не винаги е само по вина на шофера. Той ако изпреварва може да не види знака. Трябва знаци от двете страни + маркировка, достатъчно рано... Не познавам точното място на катастрофата, ама като че ли по принцип го има тоя проблем в България.....

Аватар
Кара: със спомени

Мнение от sonny » 06 Апр 2008, 23:16

Преди 4-5 години в тоз участък в дъжд, поразмазах една е28чка, от тогава, кат вида дъжд и карам с 50, ако ще и с чисто ново ферари с гуми от фотмула1 да е обуто, водата е страшна работа

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 06 Апр 2008, 23:43

Бъдете много внимателни и предпазливи на дъжд особенно по младите шофиорчета които се мислят за рали пилоти :idea:
Beautiful Mechanical Wonder

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше E36 320 Coupe

Мнение от Totogada » 06 Апр 2008, 23:54

Лека им пръст на хората!
Грозна гледка,колата неможеш да разбереш кола ли е било.

Не изпреварвайте когато нямате видимост дори и да познавате пътя!
Изображение
R.I.P. Champion 1968 – 2007 Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 07 Апр 2008, 1:12

vicho написа:тъкмо и аз се прибрах от почивка по същия път, видяхме какво беше станало, т.е. частите, а не колата. Изключително неприятна случка. За два дни врътнах 450км в този район. На връщане от Симитли до Перник започнах да броя "самоубийците", тези които изпреварваха само и единствено разчитайки на късмета си, преброих до 20се (13 от тях с джипове и 2ма с е36ци), след това се отказах да броя, имаше още. Нямам думи.

Лоша пътна обстановка, движехме се с 60-70-80км/ч и не се виждаше нищо, на места мъгла, изключителни локви, които предизвикваха аквапланинг при 80км/ч, при положение, че гумите ми са хубави. Не знам какво да кажа. При всяко изпреварване на някой Олигофрен докосвах спирачките и се отдръпвах, недай Боже, ако стане нещо да съм с мигновенна реакция.

ПАЗЕТЕ СЕ!!!

що не цъкна 1 сигнал да черпиш 1 кафе ве скръндзо ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 07 Апр 2008, 2:23

Аз днес имах път от Кулата до Ихтиман карам с 60 км за излизане от Благоевград един идиот профуча покраи мен с Форд Мондео с 120 най-малко без никаква видимост в последният момент се прибра точно преди да се удари след това явно беше спирал и пак ме мина по същият начин без никаква видимост и с висока скорост :twisted: аман от такива самоубиици :twisted: :twisted:
Beautiful Mechanical Wonder

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Мнение от Веселин|Василев » 07 Апр 2008, 2:42

Тия с рендето до колкото знам са се опитвали да направят обратен завой при бензиностанцията точно при стеснението и тира ги е помел!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м10б18,е36 м52б20

Мнение от тъчи » 07 Апр 2008, 13:15

Страшна работа.Във връзка с този случай,мога да кажа:
1.Не правете необмислени изпреварвания!
2.Не предприемайте изпреварване дори и ако маркировката разрешава,но вие нямате достатъчно видимост.
3.Карайте със съобразена скорост.
4.Бързайте бавно,и по-добре пет минути по-късно да пристигнеш отколкото никога да не стигнеш.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 318TDS, e84 X1 28i
Мечтае да кара: Луноход
Детайли за колата: '97 318TDS Touring
12 х1 28i
ex '06 X3 3.0d
ex ‘06 e90 320i

Мнение от aboykov » 07 Апр 2008, 13:42

Има едно забравено правило на пътя "Пази другия" Ако се спазваше нямаше да има такива проблеми, но още преди години го казаха "Дай на българина западен автомобил и сам ще се претрепе"

Преди близо 9 години пред мен стана катастрофа, която винаги ще помня. Видях как кола изпреварваща тир след като се прибра, изведнъж се появи пак в средата на пътя и се закачи в ремаркето на насреща движещия се тир. Колата все едно експлоадира на съставните си части. Времето сякаш спря...първи изтичах до мястото. Катастрофиралата кола бе скъсана на две... двигателя стоеше по средата на пътя, навсякъде имаше части от колата. До едната мантинела бе тялото на мъж, който бе неподвижен. В един момент видях пред мен тялото на момиче, което бе в конвулсии, а под главата и имаше вече локва с кръв... просто блокирах. Момичето умираше пред очите ми... дойдоха и други хора. Качихме я в един автомобил да я откарат до болница, но по-късно разбрах, че момичето бе починало.
Лош късмет. Спукана гума и бързата скорост удрят колата в мантинелата, а след този удар рикушира и право в ремаркето на насрещно движещия се тир, който направо разкъсва купето.

Съжалявам, но когато видя "бързаците" по пътищата винаги си спомням този случай. Никой не е застрахован срещу подобни инциденти!!!
There is nothing more beautiful than BMW and Gisele Bündchen ridin' it :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 07 Апр 2008, 13:47

Секунда невнимание и ...............но комент!
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Следваща

Назад към Извън Темата