Втора Аларма
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- FERINOS
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 5
Втора Аларма
Какво да правя - имам само фабричната аларма - както всички модели - но проблемът е , че това мисля е само централно - нищо не свири и не пиука - а гледам слагат на други коли нови и втора аларма със сирена ( даже си им звъни на телефона като се задейства
Кажете при нашите коли има ли смисъл , от какво ни защитава фабричната аларма , има ли поне имобилайзер тя ???
10х

Кажете при нашите коли има ли смисъл , от какво ни защитава фабричната аларма , има ли поне имобилайзер тя ???

10х
Колега, правилно мислиш..явно и ти като мен просто нямаш аларма, а само централно заключване и имобилайзер. И да сложиш аларма едва ли ще помогне особено ако те набележат 'майсторите' в занаята, но за кварталните помияри може да е и от полза! Друг е въпросът, че за да направиш пълно каско на колата, повечето застрахователи ще искат да им покажеш, че има и действаща аларма! Инвестицията не е голяма, около стотина лева биха ти решили проблема, но трудността е да намериш читав майстор, който да я монтира без да си остави ръцете..така че успех 

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Читавия майстор ще ти сложи аларма която се управлява от ключа без допълнителни дистанционни. Просто трябва да имаш 2 броя ключове с дистанционни или да не ти връзва допълнителния имобилайзер ако имаш само един. Това е по-добрия вариант според мен но съм го виждал на много малко коли по простата причина, че много малко хора могат да връзват такива аларми.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
мен никой не ме е проверявал дали имам аларма за каското,само ме питаха,иначе може да провериш дали свири,заключи я с копчето на ключа и после я отвори като със самият ключ без да изключваш алармата,при мен си свири и светкат мигачите,това е с фабричната.имаше тема във форума че се поставяла и втора оригинална но споменаха по-големи цифри за цена.
Слега се оригинална без допълнително дистанционно и работи безупречно. Преди година и два месеца ми взеха 350 кинта. Ако някой иска ще му кажа къде на ЛС (за да не правя реклама)
Последна промяна fatalen на 05 Апр 2008, 1:00, променена общо 1 път
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Колега, имаш си много добра аларма. Първо има два датчика. Единият е за проникване в купето и е на базата на микровълни. Когато при заключена кола(от дистанционното на ключа) се проникне колата започва да пищи. Експеримент- сваляш едното стъкло и заключваш от дист. на ключа. След 30 секунди си вкарай ръката през стъклото-ще започне да пищи.Този датчик се задейства 30 сек. след заключване. Вторичт датчик е за крен, тоест ако колата се наклони при опит да бъде качена на колесар или хенга с цел кражба. Освен това има токов датчик, който блокира колата ако се появи консумация на ток от акумолатора при опит да бъде запалена. Датчиците могат да се изключат ако се натисне повторно бутона на ключа веднага след заключване-това е с цел ако я прекарваш с някакъв превоз или оставяш куче в колата. Това е немското виждане за аларма, която да не дразни съседите и да се включи само при реална кражба на автомобила, а не от котка например. Не си прави експерименти със системата защото един приятел си я блокира и муструваше доста да му я отблокират в Камор Ауто. Отделно имобилайзера е много добър и само голям специалист може да го преодолее.
- Jamaika
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318
- Мечтае да кара: Porsche Carrera.
- Детайли за колата: най-хубавата :)
Хора, и аз нямам аларма! Имам само централно. Във вторник ще ходя да ми монтират такава, която да се задейства от ключа /обявиха ми цена от 200 лв/. Пробвах го това с отворения прозорец, но не пищи.
Колега, ще те помоля да споделиш след това каква аларма са ти поставили, къде и дали работи нормално с оригиналния ключ защото ще трябва да слагам и аз!?Jamaika написа:Хора, и аз нямам аларма! Имам само централно. Във вторник ще ходя да ми монтират такава, която да се задейства от ключа /обявиха ми цена от 200 лв/. Пробвах го това с отворения прозорец, но не пищи.
- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Jamaika написа:Хора, и аз нямам аларма! Имам само централно. Във вторник ще ходя да ми монтират такава, която да се задейства от ключа /обявиха ми цена от 200 лв/. Пробвах го това с отворения прозорец, но не пищи.
Тази цена с поставянето ли е? Или само алармата?
И аз също ще ти бъда благодарен ако споделиш къде и резултата..
щото и мен ме чака подобна операция.....
F**k them all!
- Jamaika
- кандидат ентусиаст
-
при всички положения ще споделя. Алармаджията ми е познат и думите му бяха - "Има 2 вида аларми, едните са по 90 лв, които са с отделни дистанционни, другите са /забравих как се казваха/ - те се управляват от оригиналния ключ и са около 200-215 лв. Във вторник ще пиша какво е станало.
- Jamaika
- кандидат ентусиаст
-
"Интерфейсна" аларма се казва- с обемни датчици с ултразвук. Произведена е в Полша, по американски схеми, марката е Tytan. Монтирали се на новите Рена в София Франс Ауто - искат ми 225 лв за алармата+ монтажа. Ако някой го интересува, може да ми пише ЛС да му кажа къде да отиде.
34 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3