Гранит
Модератор: Общи модератори
42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
magareto_yori написа:захлупва поне 80% от плота Rolling Eyes
Penchev,да не са ти дали вана вместо мивка бре![]()
А за камъните,не знам.трябва някои от БГ да отговори
Абе мивката е от модерните плоски с борд и тя ще легне на плота ,ма съм предвидил по 10 см от двете страни да се вижда камъка и мисля ,че 5 см отпред откъм миещата се мечка

За ценния съвет относно камъка за камината благодаря на колегата БОНО

Георги Пенчев
- Penchev
- Сватбаря
-
Вдигам темата от прахта ,но просто искам да попитам нещо отново за интериорно обзавеждане свързано с камък
Обикалям наред за "кокалчета" естествен камък и намирам само в 2
склада от където ходих такъв материал
Има голямо търсене в момента ми казват хората ,но незнайно защо предлагане почти няма.Двата склада са по Драгалевци и под Симеоново на околовръстен път.
Обявяват ми с лека ръка цена от 80 лв м2 за 2 сантиметра дебелина на кокала
5 см върви около 14 лв м2 но той е за фасада
Това за мен в условията на "криза" е спекулативна цена
Изрески,отпадъчен материал да струва толкова скъпо ебаси ...Ей така беше с дървата за огрев ,когато от големия сняг не можеха да се качват в планината камионите и да извозват дървен материал - купих уж 1 м3 за 70 лв
но както са казали хората "болен на легло се е*е"
Иска ми се някой тук да може да ми помогне за това,че трябва да лепя камината и скоро да се почват купоните
Георги Пенчев

Обикалям наред за "кокалчета" естествен камък и намирам само в 2

Обявяват ми с лека ръка цена от 80 лв м2 за 2 сантиметра дебелина на кокала

Иска ми се някой тук да може да ми помогне за това,че трябва да лепя камината и скоро да се почват купоните

Георги Пенчев
- Andronoff
- триногата
-
Незнам от бирата ли е, ама неможе да ми светне какво по дяволите е "кокалчета"..
Жоре, надявам се, че няма да имаш против да ти използвам темата за 1 въпрос, ама и аз точно с ремонти се занимавам..
Искам да си сложа гранит в коридора, но съм още в ранен стадий - нямам готови подови замазки. Идеята е цялото жилище да е с едно и също ниво на пода навсякъде, затова ме интересува колко е дебел гранита, подходящ за моята цел и за какви пари става дума горе-доле, за да мога да съобразя нивата на подовата замазка..
А и като се лепи, колко дебел слой лепило се слага?
Аз миналата седмица отидох до Стара Загора с идеята да търся, ама се събрахме с едни беемвисти и се отрязахме..
А Пешо Плешивия как се направи...
Ама му хареса много в Стара Загора и обеща пак да дойде 

Жоре, надявам се, че няма да имаш против да ти използвам темата за 1 въпрос, ама и аз точно с ремонти се занимавам..
Искам да си сложа гранит в коридора, но съм още в ранен стадий - нямам готови подови замазки. Идеята е цялото жилище да е с едно и също ниво на пода навсякъде, затова ме интересува колко е дебел гранита, подходящ за моята цел и за какви пари става дума горе-доле, за да мога да съобразя нивата на подовата замазка..
А и като се лепи, колко дебел слой лепило се слага?
Аз миналата седмица отидох до Стара Загора с идеята да търся, ама се събрахме с едни беемвисти и се отрязахме..

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Андронов бате като минаваш някой път към Бургас обади се има гранитни плочки обрязани 40/40 1см дебелина около 40 лв струва квадрата . Ако не взимаш поне ела да разгледаш 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Andronoff
- триногата
-
- Penchev
- Сватбаря
-
Andronoff,
Ти целия ли апартамент ще лепиш в камък ?
Аз направих коридора и кухненския бокс и пред камината,като останалото е паркет и с 5 мм се разминаха нивата.Камъка е 20 мм и отдолу лепилото е поне 5 мм а паркета е 20 мм и се лепи направо към замаската.Ще слагам преходни лайсни ,какво да правя
За цените на гранита -
Започват от около 60 лв/м2 от онзи най-простия светло сив ,като пръскан с черни примеси и горния край със сигурност надхвърля 1000 лв ... Ей гледам го коридора ми е максимум 4,5 м2 а гранита който си харесах беше 160 лв/м2 ,труд - вече не мога да се сетя какво ми струваше - боза ми е в главата вече и после первази ,радиално загладени в горния край и ебати коридора
Продава се и някакъв боклучив гранит на плочки в Практикер за малко пари, Китайски и е 10 мм ,но за него забрави тутакси
Ето "кокалчета"
Искам да си налепя двете колони на камината с такъв естествен камък ,много са красиви поне в моите очи
Хубавото е ,че ще ми трябват не повече от 4,5 м2 ,но с лепенето сигурно всичко ще отиде към 500 лв
Аз лично направо се бях втрещил по
едно време - майсторите ми звъняха през час- носи това,носи онова,плати това,плати онова"
Майкооо то направо щяха да ме обърнат с хастара навън
Обаче има и една друга истина - улових се седнал на една бака латекс ,как сигурно 5 минути седя и си зяпам всекидневната - май така съм се радвал само като си купих колата
Георги Пенчев
Ти целия ли апартамент ще лепиш в камък ?
Аз направих коридора и кухненския бокс и пред камината,като останалото е паркет и с 5 мм се разминаха нивата.Камъка е 20 мм и отдолу лепилото е поне 5 мм а паркета е 20 мм и се лепи направо към замаската.Ще слагам преходни лайсни ,какво да правя

За цените на гранита -

Започват от около 60 лв/м2 от онзи най-простия светло сив ,като пръскан с черни примеси и горния край със сигурност надхвърля 1000 лв ... Ей гледам го коридора ми е максимум 4,5 м2 а гранита който си харесах беше 160 лв/м2 ,труд - вече не мога да се сетя какво ми струваше - боза ми е в главата вече и после первази ,радиално загладени в горния край и ебати коридора

Продава се и някакъв боклучив гранит на плочки в Практикер за малко пари, Китайски и е 10 мм ,но за него забрави тутакси

Ето "кокалчета"

Искам да си налепя двете колони на камината с такъв естествен камък ,много са красиви поне в моите очи

едно време - майсторите ми звъняха през час- носи това,носи онова,плати това,плати онова"

Георги Пенчев
- Andronoff
- триногата
-
Е, значи има за какво да ги дадеш парите
Целия апартамент няма да го лепя с гранит, само коридора ще е, а след това за первазите на прозорците ще си поръчам по размер да ми ги направят, за да са цели.. Но това ще е на по-късен етап.
За кокалчетата се сетих вече, мерси за пояснението, наистина е добре изглеждащо, тук има един хотел, дето собственика му много държи на камъка като цяло и направи доста "битова" обстановка по стаите - кокалчета, стари тухли, дървени дограми.. добре стана
Моя коридор е към 10м2, камък още не съм харесал, но съм се подготвил да не се шокирам, като чуя цифрата
А що си сложил 2см?
Мишелчо казва, че 1 е достатъчен
И с какъв размер са ти плочите в коридора?

Целия апартамент няма да го лепя с гранит, само коридора ще е, а след това за первазите на прозорците ще си поръчам по размер да ми ги направят, за да са цели.. Но това ще е на по-късен етап.
За кокалчетата се сетих вече, мерси за пояснението, наистина е добре изглеждащо, тук има един хотел, дето собственика му много държи на камъка като цяло и направи доста "битова" обстановка по стаите - кокалчета, стари тухли, дървени дограми.. добре стана

Моя коридор е към 10м2, камък още не съм харесал, но съм се подготвил да не се шокирам, като чуя цифрата

А що си сложил 2см?
Мишелчо казва, че 1 е достатъчен

И с какъв размер са ти плочите в коридора?
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- Penchev
- Сватбаря
-
Ами 2 см сложих ,защото навсякъде тук в София ,където и да съм питал все е такава големината с изйключение на Китайския радиоактивен боклук
който е 10 мм ...
Имах възможност да избирам 30/30 , 40/40 и 60/60 - аз избрах 40/40
Цената за големите е най-скъпата и вече работата става олелеее
Аз первази имах предвид тези по края на пода
Не первази на прозорците ... Там си е отделно,всъщност те са си ми с апартамента
За 10м2 с всичко май 2 бона ще литнат - зависи какво си харесаш и дали первазите ще са ти пак гранитни ... С такива просто всичко изглежда много завършено според мен
п.с. Никой ли не може да каже за някой склад освен тези двата
Георги Пенчев

Имах възможност да избирам 30/30 , 40/40 и 60/60 - аз избрах 40/40

Не первази на прозорците ... Там си е отделно,всъщност те са си ми с апартамента

За 10м2 с всичко май 2 бона ще литнат - зависи какво си харесаш и дали первазите ще са ти пак гранитни ... С такива просто всичко изглежда много завършено според мен

п.с. Никой ли не може да каже за някой склад освен тези двата

Георги Пенчев
Penchev,баце тия кокалчета както им казваш
от гранита май няма да стане толкова хубаво.Защо не пробваш с Мушелкалк,Балканред,Гнайс,Оникс а също така и Варовик.
Иначе гранита си е №1.Не знам тчно какъв гранит си ползвал но малко за информация.
Черен гранит-11 вида
Сив гранит -7 вида
Бял гранит-12 вида
Бежов гранит -13 вида
Кафяв гранит-12 вида
Червен гранит-15 вида
Виолетов -9 вида
Розов-5 вида
Син-24 вида
Зелен -51 вида
Лабрадор-10вида
Джупарана-17 вида
голден -4 вида
Кварцит-4 вида
Ако ги пиша всеки по отделно как се казва ще ме заболи главата.
Може да има още но това гледах по каталога от един приятел.
Penchev,ако не намериш това кадето търсиш свиркай ще помогнем.

Иначе гранита си е №1.Не знам тчно какъв гранит си ползвал но малко за информация.
Черен гранит-11 вида
Сив гранит -7 вида
Бял гранит-12 вида
Бежов гранит -13 вида
Кафяв гранит-12 вида
Червен гранит-15 вида
Виолетов -9 вида
Розов-5 вида
Син-24 вида
Зелен -51 вида
Лабрадор-10вида
Джупарана-17 вида
голден -4 вида
Кварцит-4 вида
Ако ги пиша всеки по отделно как се казва ще ме заболи главата.

Penchev,ако не намериш това кадето търсиш свиркай ще помогнем.

- Penchev
- Сватбаря
-
GVT , мерси за включването
Значи ,аз искам само да си "облека" две вертикални колони на камината с тези кокали,искам да са колкото може по-тесни,защото с по-широките като слой по-не ми хареват
Във всекидненвната преобладава дървото - паркет,обзавеждане а гранита е сравнително малко ...
Виждал съм така оформена камина в една луксозна къща и после сам се спъвах като си тръгнах по улицата към колата
Пууу да му се невиди ,някакви изрески братче а струват колкото 4 гуми да му се невиди
Георги Пенчев

Значи ,аз искам само да си "облека" две вертикални колони на камината с тези кокали,искам да са колкото може по-тесни,защото с по-широките като слой по-не ми хареват

Във всекидненвната преобладава дървото - паркет,обзавеждане а гранита е сравнително малко ...
Виждал съм така оформена камина в една луксозна къща и после сам се спъвах като си тръгнах по улицата към колата

Георги Пенчев
Penchev написа:GVT , мерси за включването![]()
Значи ,аз искам само да си "облека" две вертикални колони на камината с тези кокали,искам да са колкото може по-тесни,защото с по-широките като слой по-не ми хареват![]()
Виждал съм така оформена камина в една луксозна къща и после сам се спъвах като си тръгнах по улицата към колатаПууу да му се невиди ,някакви изрески братче а струват колкото 4 гуми да му се невиди
![]()
Георги Пенчев
Ако изрезките не ги искаш по размер ще те оредя без пари или почти .Ако искаш на размер трябва да говоря колко ще искат за нарязването.Иначе знам ,че тия изрезки ги изхвърлят.Иначе като размер знам,че гранита го бичат на 2 2,5 3 и 5 см.Надявам се да има на 2 см.

42 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3