Бойко Умното

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: самолет
Мечтае да кара: НЛО

Мнение от DiDi » 04 Апр 2008, 14:44

Ogi написа:
jArGoN_LaDy написа:
Sharo написа:имам един завод в габрово, в който няма просто кой да работи, защото всички ги мързи да гледат и викат аве ще ходим в софия то там лесно ... лесно ама друг път ... там съм забелязал,че хората въобще не си дават много зор .. те ми викат ще сменим оборотите на мащината в понеделник (днеска примерно е сряда)Е що не сега .. еми щото такоа ... Е защото са свикнали да не бързат за никъде.
Ама върховното е ..."няма смисъл да работя тука за 1000лв, по-добре в софия за 500, защото тука няма кво да се прави"

И аз съм на твоето мнение, че всички си мислят, че тук е по-лесно. И ето тук точно се крие голямата заблуда. В София с 500лв е трудно, а в по-малките градове са като царе (грубо казано). :confused: Обаче нали трябва някой да се бие в гърдите, че е софианец. Събота, неделя и по празниците е сеира - видните софианци си отиват по родните места. Като са там седят и се държат с другите хора като с по нисши същества и тук идва отговора на въпроса "Защо в цяла България мразят столичани?".

извинявай но ти пробвала ли си да живееш с 500 лв като цар в някой от провинциалните градове?
абе вие защо си мислите че стандарта е много различен ? тока ми е 100 лв. телефона ми е 100 лв. хляба тук също е левче бензина също е 2.10... една количка в най смотаното кафе в града е 1.09 лв. едни пилешки хапки са 4 лв. коя от цените смяташ за много различна от софийските?

Виж, в големите градове по никакъв начин не можеш. Това ми е пределно ясно, защото имам апартамент във Варна и там седя по 2-3 месеца. Там дори е по-скъпо от София. Май не прочете, че след това съм сложила "грубо казано". ;) Айде без да се караме. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Апр 2008, 14:45

Sharo,
Човек, аз не ти споря за някакви частни случаи.
Лично за мен работа ,в която ще си клатя краката, е как да се изразя - неприятна, скучна и по - вероятно да изкара лошите ми качества напред, откокото добрите.

С някои е така ,с други не. Има хора които търсят точно клатене на краката, както и такива, които точно от това биха избягали.
Говорим по принцип и за София. Ако мен убеждаваш да не ходя в София, не бой се... Засега няма. Даже и на гости.
Други пък, даже да ги разубеждаваш, ще идат.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 04 Апр 2008, 14:49

D3BEP написа:Sharo,
Човек, аз не ти споря за някакви частни случаи.
Лично за мен работа ,в която ще си клатя краката, е как да се изразя - неприятна, скучна и по - вероятно да изкара лошите ми качества напред, откокото добрите.

С някои е така ,с други не. Има хора които търсят точно клатене на краката, както и такива, които точно от това биха избягали.
Говорим по принцип и за София. Ако мен убеждаваш да не ходя в София, не бой се... Засега няма. Даже и на гости.

еххе не те обеждавам да не идваш в софия .. на мен не ми пречи това ама грам .. просто ми е жал, че градовете и селата в българия замират, защото всеки мисли, че в софия е рая, разбираш ли ...

ето виждаш ли това си ти и ти не искаш да идваш в софия ... а аз ти казвам, че тези дето искат си клатят краката идват и то не само в сф ама главно тук !!! ето там е проблема .... и лошото е, че това са булшинството от хората в страната ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Апр 2008, 14:54

Sharo,
Това е отделна тема. Според мен расовият кон търчи по - добре първо според храната и второ според камшика.
Като не го храниш добре, и расовият кон става кранта. И колкото и да го биеш, не е състезателен, само още повече го омаломощаваш.

Вярвам, че ме разбираш. Същите тея, дето ги набеждаваш, че искат да си "клатят краката" в поне 80% от случаите отиват в чужбина, счупват се от тъпанарска работа, дето в Бг не биха я пипнали и се връщат с пари.

Така че те си клатят краката защото толкова им се плаща. Че има наистина мързеливи, има, но не са болшинството. Болшинството ясно разбират, че се иска да си погубят целия живот за 500 лева на месец и предпочитат да ринат кенефи в ВБ за пет пъти повече пари, отколкото тук да са директори.

Но това е друга тема, както вече казах.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 04 Апр 2008, 14:58

"
проблема е че хората тука са свикнали да живеят ма мах ... в англия като живях занеш ли колко често някой си позволява да отиде на заведение или на дискотека клуб и т.н.... е много рядко ... а тука в седмицата по 1 2 пъти поне сме свиканали .. па после нямало пари .. айде айде
хората там масово нямат коли щото е мноо скъпо .. па тука имаме по няколко .. ама айде няма да намесваме цивилизованите страни
"

Малко пресилено... Дори доста ;) И аре да не мажеме със "те са свикнали да харчат много, пък после нямало пари" ... Просто там приоритетите на хората са малко по-различни и интересите и хобитата са малко по-разлини от "да пия и излизам с приятели" ... Колкото до колите не знам къде е т'ва, дето масово нямат коли, друг е въпроса, че броя коли на семейство е средно м/у една и две, а не като при нас всеки да си търкаля неговия дъргел, и нищо че е дъргел, важното е, че си е НЕГОВ... А и хората са се научили да си правят сметката, при положение, че да отидеш с колата до работа ти излиза по-скъпо, отнема ти повече време и усилия от това да го направиш с градския или колело никой няма да тръгне с колата ... Но в България тръгнеш ли с градски транспорт на работа рискуваш да те оберат/пребият, тръгнеш ли пеша като нищо някой ще ти мине отгоре, с колело същата работа ... А и къде ще го караш т'ва колело ... по тротоарите или по пътното платно ... И в 2та случая отнасяш неопределен брой поздрави по адрес на женската част от родата ...
Аз лично не виждам спасение... Като цяло държавната ни политика е сбъркана ... 90% от страната пустее, не-знам-си колко процента необработваеми земеделски площи, уж ще развиваме туризъм, пък правиме нефтопровод. Друг е въпроса, че единственото което правим по отношение на туризма е неконтролирано застрояване на цялото крайбрежие, при т'ва застрояваме с панелки, които въобще не са привлекателни за туристите, били те българи или чужденци, ама к'во ти пука, цените по морето са високи, построяваш, продаваш, построяваш следващия блок и така ... И докато не се приключи с корупцията и докато обществото не се научи как да си поиска и получи своето нещата няма да се оправят. Нито в София, нито в Бургас, нито в Горно-Надолнище ...

Малко се поовлякох, извинявам се ...
In Ban We Trust!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 04 Апр 2008, 14:59

А,Дзверо вервал в постулатите на съвременния теоретичен икономикс,мислех че ги отхвърляш :) Много ми хареса последното мнение на Сони,наистина ;) . Но не знам защо много от колегите пишат и мислят че има омраза към софиянци,няма такова нещо,мене ми е смешно дразнещо плачевно това мрънкане че на кривата ракета космоса и пречи-видиш ли развалиха марсианците селяни раят неземен София...Ми то като беше София хубав град,Варна и Пловдив и другите градове кочини ли бяха???И там беше хубаво. Също е много вярно Дзвер което посочи като причини на хората да остават в Сф,не само 500 1000та лева,а може да са много други неща...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Красива и екстремна
Аватар
Кара: bmw 328

Мнение от bawarka » 04 Апр 2008, 15:01

D3BEP написа:..................И така.
А ти лично колко години би издържал като майстор, правещ вилици в малък завод в габрово?
Кариера, развитие, растеж, престиж? Има ли там?
И каква е пречката пред тоя майстор да си прави часмакче например?
....

Един човек като не е перспективен в Габрово, няма да е перспективен и в София. Възможностите зависят от хората,а не от града. По тази логика защо аз да стоя във Варна и да си управлявам някаква мижава фирмичка, като мога да отида в София и да бъда в голяма фирма :confused:

по въпроса за омразата ....
Аз обичам София, обичам и Софиянци - повечето от тях са непринудени хора, без комплекси и предразсъдъци за разлика от останалите ...

Надявам се да съм пояснила ;)
Последна промяна bawarka на 04 Апр 2008, 15:21, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 04 Апр 2008, 15:10

bawarka написа:Начетох се на глупости.
"цял живот ли щял да прави вилици... нямал перспектива..."
алабала
Един човек като не е перспективен в Габрово, няма да е перспективен и в София. Възможностите зависят от хората,а не от града. По тази логика защо аз да стоя във Варна и да си управлявам някаква мижава фирмичка, като мога да отида в София и да бъда в голяма фирма :confused:
Аз обичам София, обичам и Софиянци - повечето от тях са непринудени хора, без комплекси и предразсъдъци за разлика от останалите ...
Каза ли нещо,или се опита? Я дай пак...че не се получи нещо
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Апр 2008, 15:54

Bogat-Beden написа:А,Дзверо вервал в постулатите на съвременния теоретичен икономикс,мислех че ги отхвърляш :)

---------------------------------------------------------
Офтопик:
Хммм. Братле. Идея си нямаш в колко много постулати вярвам. Аз съм по - вярващ и от папата, светиня му.
А за теб ми е чудно какво вярваш :) Чувам че има голяма група наплашени съфорумци. Вчера хората се събраха, писаха подписка, молиха ме да не ги ям. Ти си им бил казал, че съм ядял хора и че те били следващите. :mhihi:
Явно вярваш в сакралната вътрешна сила на ДЗВЕР-а, всяваща страх у малките дечица.
Ае, има нещо вярно, ама по - предпазливо с вярата братле :) Хората не я приемат еднакво добре. Ето, вчера тея, дето има казах каква е работата решиха единодушно: ще те съдят за психически тормоз. Така че внимавай брат.
Аз няма да те съдя, понеже си ми приятел.
------------------------------------------------------------------

Един човек като не е перспективен в Габрово, няма да е перспективен и в София. Възможностите зависят от хората,а не от града. По тази логика защо аз да стоя във Варна и да си управлявам някаква мижава фирмичка, като мога да отида в София и да бъда в голяма фирма

по въпроса за омразата ....

Доста първореакционно и недоосмислено твърдение наистина. И двата въпроса, които си коментирала, Баварке, всъщност никога не са били поставяни.
Ако бяха, те щяха да звучат така:
- еднакво перспективна ли е една личност в два различни града
- обичате ли софианци

Който си е перспективен, той си е перспективен навсякъде. Само дето възможността да направиш голяма зеленчукова градина не е еднакво перспективна край реката и в пустинята. Това разбираш ли го и то дава ли ти отговор на въпроса? Иначе градинарят може да е същият.
Моля, не се хващай за членоразделките и не спори надребно, това е просто пример. В цялостният пример идеята е, че в по - развит икономически район човек със същите възможности ще има повече перспективи, повече пътища. Много ясно, че е така.

Относно второто ти изказване, то ме изпълни. Аз си го превеждам така:
"За разлика от вас аз обичам софианци и не обичам всички останали".
Намирам го за проява на лош вкус, да не кажа грозно. Никой не говори за обич, всъщност софиянци я зачекнаха тази тема. Аз не мразя софиянци, бога ми, след като ясно съм казал че не мразя турци, цигани, помаци, хиджрити, католици и акквито щеш там, имаше си хас да кажа, че не обичам Софиянци?!?!? Едно, че ми вменяваш нещо, коеот НЕ СЪМ казал, две, че ти всъщност го изричаш от твое име в най - лошата му форма.

Богат - Беден,
Аз пък хич не съм съгласен със Сони. Значи какво? Ще делим прованса на качествени и тъпи провинциалисти. Тея, качествените, ще имат стикер на колата: я съм готин и ще го пускат. Другия след номера ще има нарисуван тъпан, и него ще го глобяват.
Това е ебаси и ... сегрегацията.
Ако така ще делим нещата аз ще ти кажа:
Без предубеждения, но според мен най - много бабаити и тъпанари на глава има предимно сред софиянци. Причината? Хората от провинцията често живеят скромно, в по - затворени общности, докато сред столичани по - липсва скромността. Отделно софийските бабаити и тъпанари според мен са най - опасните.
Ако така ще действаме, да не е полвинчато. Дайте да изселим и кореняк софийските тъпанари и бандюги, каквито определено има и да превърнем София в град на аристокрацията и научния елит?
Не мислиш ли, че е по - правилно така?

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 04 Апр 2008, 16:10

леле,човек верно яко помниш всяка буква,вече ше правя силен подбор на печатаното от мен :P В това ,което казах че одобрявам,ти се хвана за недомислицата,а изпусна друго,това което онагледих с ракетата ,то е принципно положение.Ето аз съм диф сИляк от Шумен,и докато живеех там постоянно и досега идваха хора от селата да учат,работят ,живеят.И за секунда не съм си помислил че ми дишат въздуха или ми пречат на града да се развива,напротив,без тях Шумен ще е 10 000 пенсионери и в предпенсионна възраст и ше се търкалят бурени насред центъра,както по коВбойските филми...Ама аз мисля и осъзнавам и затова не мразя ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Апр 2008, 16:18

jArGoN_LaDy написа:....имам апартамент във Варна и там седя по 2-3 месеца. Там дори е по-скъпо от София. Май не прочете, че след това съм сложила "грубо казано". ;) Айде без да се караме. :winky:

и аз имам Партамент в морската солица Варна, не седя по толкова колкото ти, но смея да твърдя че е по-евтино там, мъ ньи мъ кьефи там, тук предпочитам ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Апр 2008, 16:19

Еми братче за мен смисълът на поста на Сони е точно това. Че провинциалистите трябва да се разделят правилно на групи.
Ти какво си имал предвид, не се разбира добре даже и сега. В смисъл, нищо ново според мен - каза това, за което постоянно говорим - че вътрешната миграция на никого не пречи, но аз мисля, че Сони не каза точно това, а малко позамаза ситуацията. Както и да е :)
А другото беше на майтап. Инач е верно, че помня, коеото е и лошо.

и аз имам Партамент в морската солица Варна, не седя по толкова колкото ти, но смея да твърдя че е по-евтино там, мъ ньи мъ кьефи там, тук предпочитам

В Партамента ли ти е по - йевтино ве братче? Възможно е.
Ако сйедиш вътре и нищо не купуваш, нйяма кък да тъ кефи. Купи си нещо, барем да съ изкйефиш!

Иначе има много места в страната, далеч по - скъпи от София. Причината проста. Пазарът ограничен, хората щът не щът - купуват.
Докато в София има избор. И като цяло е по - евтино. Е да, в студентски град доматите отиват и до 6 лева килото. А край шератон едни баби продават много скъпи билки. Но даже аз, като "некореняк софианец" лесно ще те насоча отде да пазаруваш евтино.
Докато в страната няма борси, няма пазари, няма алтернативи на повечето места.
Последна промяна D3BEP на 04 Апр 2008, 16:23, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Апр 2008, 16:22

Bogat-Beden написа:Ето аз съм диф сИляк от Шумен,и докато живеех там постоянно и досега идваха хора от селата да учат,работят ,живеят.И за секунда не съм си помислил че ми дишат въздуха или ми пречат на града да се развива,напротив,без тях Шумен ще е 10 000 пенсионери и в предпенсионна възраст и ше се търкалят бурени насред центъра,както по коВбойските филми...Ама аз мисля и осъзнавам и затова не мразя ;)

нищо лично, но задавал ли си си въпроса защо би се обезлюдил гр. Шумен ако не се пълни с хора от селата :?:

ами селата? там китайци ли да дойдат? виетнамци ли?
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 04 Апр 2008, 16:24

Е, ми иди ти в селата ,Друиде, барем ще вдигнеш раждаемостта и средната възраст.
Ако си в детеродна възраст, естествено :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nucl3arDru1D » 04 Апр 2008, 16:27

D3BEP написа:Е, ми иди ти в селата ,Друиде, барем ще вдигнеш раждаемостта и средната възраст.
Ако си в детеродна възраст, естествено :mhihi:

Пинко, внимавай кои буквички натискаш, че да не ти затворя набързо и другото око :!: :twisted:
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата