Как се свързват две бензинови помпи???

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

Tuning Meister
Tuning Meister
Аватар

Мнение от KAMIKADZE » 27 Апр 2004, 8:14

0580254044 тва е на бош помпата която се ползва почти от всички тунинг автомобили - 325-330литра е достатъчно за 650-700коня казват хората но според мен са 600 на вала . За добър дебит не може да се разчита само на помпа - затова се прави surge or catch tank значи до 350 коня 1 литър е достатъчен а нагоре 2 литра той служи когато има най голяма нужда от гориво той събира голямо количество нагнетно до 3-4бар-а гориво което е близо до мотор-а и доставя нужния дебит ... тва е едно от задължителните неща при тунинг-а .
Най лесно смятайте 50л/ч помпа е = 100 коня .....
[img]http://drifting-bg.info/landicar/landi.jpg/img]

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 10 Юли 2004, 15:00

Извинявам се за отговора в тая стара тема, но от четвъртък вечерта не мога да спя... бяхме на ОМВ и правихме там разни неща... та мисълта ми е ludiagsm видя как срезах един Пасатор и към края на трета и четвърта, където по принцип колата ми доста добре ускорява в сравнение с конкурентите си в класа като че ли се ослуша и се подвуоми дали има мощност или не и през туй време Пасатора ме среза като кисела краставичка :lol:
Мисълта ми е такава: ludiagsm ми чу помпата как работи... надали доставя и половината от необходимото количество бензин, каза ми за монтаж на външна, за по голямо налягане... съгласен съм... но мойта е потопяема в резервоара... и ако метна една отвън тая вътре пречи ли :?: Нужно ли е да я махам :?: да речем слагам за пробата външна от М20Б23 л-жетроник :arrow: ако и двете работят какъв ще е резултата :?: а ако мойта, в резеровара не помпи ми си седи така без захранване, онази дали ще може да смуче през нея :?:
П.С. Много се ядосах как ме мина тоя с пасата... а преди това накълцах Сами99 на 4-та зверски :wink: представям си ако ми качва добре помпата :lol:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V_G_Z » 10 Юли 2004, 18:02

пи4 направи си междинен резервоар....SURGE TANK по долу виж принципа...
идеята е фабри4ната помпа да ти захранва малък резервоар 1,5-2л
към които е вързана вън6ната помпа ..... само гледай там тея линии за връ6тане на горивото да не пропусне6 не6то!!!! схемата е много добра:)
Изображение
" on stages where we ran 4 bar boost in qualifying, it was a case of closing your eyes, and praying that it would stay pointed straight ahead"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 E53
Мечтае да кара: BMW i8 JET Surf
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Скоро ще има турбинка 1 или 2 :)

Мнение от ludiagsm » 10 Юли 2004, 20:49

това тук е принципна схема ,според мен трябва да се разкости някой Golf2 GTI механична инжекция , те имат две помпи едната работи с много ниско налягане можеби под атмосфера и пълни допълнителното малко резервоарче и от него вече смуче нагнетателната помпа , незнам обаче как се управляват , но е факт че хранят много добре голфа и затова на трета прескачат 320-ките и не само тях

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E81 123d, E70 3.0d
Мечтае да кара: Alpina B10

Мнение от Bergayos » 10 Юли 2004, 21:20

и аз като колегата Penchev искам да знам да речем слагам външна от М20Б23 ако мойта в резеровара не помпи а ми си седи така без захранване, дали външната ще може да смуче през нея :?:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 3.0i ,с газова уредба :) ,дюзи Баракуда, ел оерка на мястото на Визкосъединителя ,Таблет 10 инча и собстврна аудио система с блутут и суббугер .

Мнение от ludiagsm » 10 Юли 2004, 21:55

asylum написа:и аз като колегата Penchev искам да знам да речем слагам външна от М20Б23 ако мойта в резеровара не помпи а ми си седи така без захранване, дали външната ще може да смуче през нея :?:

абе тествате и тва е ,в краен случай махаш твойта си и остава6 само щуцера ,поиграйте си малко ааа 8)

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 11 Юли 2004, 12:12

Аз вчера колко се бях назлобил, и така се бях ентусиазирал... и отидохме с Милърчо до неговата колица за помпата, щото каот сваляхме диф-а много добре я огледах тогаз и нещо я обжсъждахме... но беше външна и тогава си мислех че за мен не става :lol: и вчера като отидохме при колата и му я БЯХА ОТКРАДНАЛИ :cry: МРЪСНИТЕ КРАДЦИ, ДАНО НЯКОЙ ДА ГИ ХВАНЕ КАК КРАДАТ И ДА СИ ПОЛУЧАТ ЗАСЛУЖЕНОТО :arrow: мислех си днес цял ден да си правя екскременти... опс екперименти с едната с двете да изолирам връщането на бензина и си мислех след всяка интервенция да засичам на 3-та от 80-120 време за ускорение и на 4-та от 80 до 120 но к*ра ми янко :roll:
П.С. Някой да има на идея от къде може да взема някаква помпа за да изпробвам
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 11 Юли 2004, 21:54

може да те заведа до човека с помпите ,но трябва да го омайваме нещо ако не ни хареса да я върнем :roll:

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 12 Юли 2004, 0:01

ludiagsm написа:може да те заведа до човека с помпите ,но трябва да го омайваме нещо ако не ни хареса да я върнем :roll:

хаха повярвай ми... ако я взема ще си остане вечно моя... не ме бива в омайванията :lol:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zik » 12 Юли 2004, 9:03

Ако сте с потопяема помпа вземете от Ауди- механична инжекция. Брат ми има такова и съвсем скоро имаше проблем. Взехме нова помпа и с подходящ регулатор вдигаш 7 бара без проблем, без втора помпа и т.н. Стара ми е в гаража и тя дига 4 бара но на аудито не му стига и вопще не вървеше.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от V_G_Z » 12 Юли 2004, 17:38

мдаааа К-jetronic fuel pump rulezzz
голям дебит с голямо налягане :D
от ауди или някое прасе(мерц) :D
" on stages where we ran 4 bar boost in qualifying, it was a case of closing your eyes, and praying that it would stay pointed straight ahead"

Сватбаря
Аватар

Мнение от Penchev » 12 Юли 2004, 22:43

Zik написа:Ако сте с потопяема помпа вземете от Ауди- механична инжекция. Брат ми има такова и съвсем скоро имаше проблем. Взехме нова помпа и с подходящ регулатор вдигаш 7 бара без проблем, без втора помпа и т.н. Стара ми е в гаража и тя дига 4 бара но на аудито не му стига и вопще не вървеше.

А можеш ли да ми кажеш колко е голяма... и нали не е потопяема... щото ако е много голяма трябва да ми виси отдолу :lol: а аз и без туй мойта кола само ан дърво не съм я качвал и някъде ще отнеса помпата :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiagsm » 13 Юли 2004, 0:10

тук слу4аино намерих ,на най долната снимка майима две бензинови помпи http://www.80tq.com/images/exhaust.jpg

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 13 Юли 2004, 22:21

две бензинови помпи винаги се връзват последователно (in-line)... успоредно свързване не се практикува- особено за големи приложения.

преди да ти потрябва 2ра помпа най-вероятно ще максимизираш цикъла на инжекциона и ще ти трябват по-големи инжектори... ма зависи де...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 13 Юли 2004, 23:22

Добре, alx, като се връзват две последователни помпи как трябва да стане точно? Съмнява ме че ако вържеш две еднаки помпи една след друга ще има някакъв ефект? Не трябва ли първата да е по мощна а втората по слаба или обратното? Нещо не ми стана ясно какъф е смисъла от две последователно като една с по голям дебит би свършила същата работа? или греша... :)
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning