Бойко Умното
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Да идват Ве, ще отвора едно "заведение" за дюнери в Студентски Град и едно фото пред ЦУМ
Са ебавката на страна, но мили колеги, колко от Вас, дошли в София си променяте адресната регистрация? Колко от Вас плащате данъци? Колко от Вас Ви е грижа за София? Предполагам на много от вас, но масово хората дошли от прованса не го правят, давам пример, ходете по Студентски Град, но не по заведенията, а около блоковете... МИЗЕРИЯ, пликчета, презервативи, дамски превръзки.... Така е и по кварталите заселени предимно или "мешано", давам пример с нашия блок, преди "глобализацията" бяхме само хора раждани в София (или предимно такива), е от 2-3 години на сам, започнаха да идват какви ли не наемателчета със остра реч, започнаха да летят сутрин торбички с боклуци. Еми много ясно че няма да искаме в София такива селтаци.
П.С. Не се комплексираите на тема София и останалите градове

Са ебавката на страна, но мили колеги, колко от Вас, дошли в София си променяте адресната регистрация? Колко от Вас плащате данъци? Колко от Вас Ви е грижа за София? Предполагам на много от вас, но масово хората дошли от прованса не го правят, давам пример, ходете по Студентски Град, но не по заведенията, а около блоковете... МИЗЕРИЯ, пликчета, презервативи, дамски превръзки.... Така е и по кварталите заселени предимно или "мешано", давам пример с нашия блок, преди "глобализацията" бяхме само хора раждани в София (или предимно такива), е от 2-3 години на сам, започнаха да идват какви ли не наемателчета със остра реч, започнаха да летят сутрин торбички с боклуци. Еми много ясно че няма да искаме в София такива селтаци.
П.С. Не се комплексираите на тема София и останалите градове

- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Баце Бойко Борисов Бие Баш Бандитите Бързо
Медийните герой трябва да се уважават. Що се отнася до мизериите от всякакво естество, те са във всеки град и София не прави изключение. Грешно е да се смята, че те там са дело на "провинциалисти", защото това е въпрос на култура и възпитание- прасето навсякъде си е прасе. И ако тука ще се делим на специални и не чак толкова, това не е добре!

Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
София за мен е едно мизерно хиперсело. От 10 - 15 години насам.
От толкова аз го знам.
Аз избягах оттам, въпреки че имах много възможности да остана. Просто то не става дума за град.
Никога, повтарям никога не бих се регистрирал там. Освен по задължение.
И ,за който не знае, студентите СА ЗАДЪЛЖЕНИ да се регистрират там.
Местните данъци и такси се плащат по СОБСТВЕНОСТ НА ДВИЖИМ и НЕДВИЖИМ ИМОТ. Не по адресна регистрация. В тази насока София общо взето не заслужава и една стотинка, а върти милиарди.
Боклук верно има в студентски град. Не повече, отколкото в младост например. Или в прочутият западен парк, който аз познавам като чисто сметище
В София няма едно приятно и поддържано място за разходка. Борисовата градина е един западнал див лес, а южният парк като изключим семкарниците и дъвкарниците за съжаление е едно непресушено блато.
Идеалът на повечето тамошни жители е къща на попа, в къщата тунел, а в тунела тролей. Така че не ми ги хвалете. Всъщност аз познавам софиянци и мога да ви кажа, че те никак не са много. Не са и 5% от тея, които се пишат по форумите за такива.
И аз нямам нищо против такова решение. Затваряме курортите за софиянци, само с адресна регистрация лятото. И без това не ги знам какв играждани са, но повечето от тях като се изсипят тук с колите, забравят че са граждани. Хич не ми трябват. Една ограда на морето лятото, 50 кинта вход и да ходят да се къпят на ПанЧЪревското езеро лятото. Или в банята си. Ако имат вода.
По проблемът, по който е зададена темата:
За бат Бойко не знам. Никога не съм го харесвал тоя.
Но за родният ми град и взелите в него властта ГЕРБ-исти казвам следното:
1. С помощта на газификация, топлофикация и други (де)фекации те превърнаха пътищата на града, в който се произвежда асфалтът на лунен пейзаж. Не мислят да го оправят, действат своеволно, както им дойде, без разрешение и даже вдигат коли без да са предупредили че ще ремонтират. Толкова вероятно по предизборното обещание: ЩЕ ПОДОБРИМЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА.
2. Автоматически и веднага вдигнаха цените на всички услуги, свързани с общината. Дали си бездомен и пускаш документи за жилище, дали се возиш на градски транспорт или си тръгнал да се жениш в обредния дом, плащаш доста повече. Толкова вероятно по предизборното обещание: ЩЕ ПОДОБРИМЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА ГРАЖДАНИТЕ.
3. Проведоха ГЕРБ-истка метла. Изметоха всички стари кадри, вкл. и на неполитически постове и на псевдоконкурси назначиха свои хора. От това страда само местното управление. Толкова вероятно по обещанието: ПРОЗРАЧНОСТ В УПРАЛЕНИЕТО.
4. Измислиха нови далавери. 90% от общинските съвети в региона са пълни със съветници , влезли с рушвет в листата на ГЕРБ, вкл. и с кредит. Рушветът, в зависимост от населеното място варира между 5 и 20 хляди лева. Това едно на ръка. Спряха заменките като вредни. Сега направо продават общинските парцели. Разликата? - при заменката барем можеш да предявиш иск и да развалиш сделката, ако е неизгодна. Мислят да бутат училище за да правят кръчми и хотели. Толкова по обещанието КРАЙ НА ДАЛАВЕРИТЕ.
5. Вдигнаха данъците средно с 33% без да подобрят каквото и да е в града или поне в обслужването в данъчното, ей така - за парлама. Толкова по обещанието: ЩЕ НАМАЛИМ ДАНЪЦИТЕ.
Това е още началото.
А по страната как е? Чудно ми е, кой град цъфна и върза под управлението на не ставащите за никъде другаде политици от ГЕРБ ???
Чудно ли е, че искат да налагат крепостни зони в страната?
От толкова аз го знам.
Аз избягах оттам, въпреки че имах много възможности да остана. Просто то не става дума за град.
Никога, повтарям никога не бих се регистрирал там. Освен по задължение.
И ,за който не знае, студентите СА ЗАДЪЛЖЕНИ да се регистрират там.
Местните данъци и такси се плащат по СОБСТВЕНОСТ НА ДВИЖИМ и НЕДВИЖИМ ИМОТ. Не по адресна регистрация. В тази насока София общо взето не заслужава и една стотинка, а върти милиарди.
Боклук верно има в студентски град. Не повече, отколкото в младост например. Или в прочутият западен парк, който аз познавам като чисто сметище

В София няма едно приятно и поддържано място за разходка. Борисовата градина е един западнал див лес, а южният парк като изключим семкарниците и дъвкарниците за съжаление е едно непресушено блато.
Идеалът на повечето тамошни жители е къща на попа, в къщата тунел, а в тунела тролей. Така че не ми ги хвалете. Всъщност аз познавам софиянци и мога да ви кажа, че те никак не са много. Не са и 5% от тея, които се пишат по форумите за такива.
И аз нямам нищо против такова решение. Затваряме курортите за софиянци, само с адресна регистрация лятото. И без това не ги знам какв играждани са, но повечето от тях като се изсипят тук с колите, забравят че са граждани. Хич не ми трябват. Една ограда на морето лятото, 50 кинта вход и да ходят да се къпят на ПанЧЪревското езеро лятото. Или в банята си. Ако имат вода.
По проблемът, по който е зададена темата:
За бат Бойко не знам. Никога не съм го харесвал тоя.
Но за родният ми град и взелите в него властта ГЕРБ-исти казвам следното:
1. С помощта на газификация, топлофикация и други (де)фекации те превърнаха пътищата на града, в който се произвежда асфалтът на лунен пейзаж. Не мислят да го оправят, действат своеволно, както им дойде, без разрешение и даже вдигат коли без да са предупредили че ще ремонтират. Толкова вероятно по предизборното обещание: ЩЕ ПОДОБРИМЕ ИНФРАСТРУКТУРАТА.
2. Автоматически и веднага вдигнаха цените на всички услуги, свързани с общината. Дали си бездомен и пускаш документи за жилище, дали се возиш на градски транспорт или си тръгнал да се жениш в обредния дом, плащаш доста повече. Толкова вероятно по предизборното обещание: ЩЕ ПОДОБРИМЕ КАЧЕСТВОТО НА ЖИВОТ НА ГРАЖДАНИТЕ.
3. Проведоха ГЕРБ-истка метла. Изметоха всички стари кадри, вкл. и на неполитически постове и на псевдоконкурси назначиха свои хора. От това страда само местното управление. Толкова вероятно по обещанието: ПРОЗРАЧНОСТ В УПРАЛЕНИЕТО.
4. Измислиха нови далавери. 90% от общинските съвети в региона са пълни със съветници , влезли с рушвет в листата на ГЕРБ, вкл. и с кредит. Рушветът, в зависимост от населеното място варира между 5 и 20 хляди лева. Това едно на ръка. Спряха заменките като вредни. Сега направо продават общинските парцели. Разликата? - при заменката барем можеш да предявиш иск и да развалиш сделката, ако е неизгодна. Мислят да бутат училище за да правят кръчми и хотели. Толкова по обещанието КРАЙ НА ДАЛАВЕРИТЕ.
5. Вдигнаха данъците средно с 33% без да подобрят каквото и да е в града или поне в обслужването в данъчното, ей така - за парлама. Толкова по обещанието: ЩЕ НАМАЛИМ ДАНЪЦИТЕ.
Това е още началото.
А по страната как е? Чудно ми е, кой град цъфна и върза под управлението на не ставащите за никъде другаде политици от ГЕРБ ???
Чудно ли е, че искат да налагат крепостни зони в страната?
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
sonny написа:Винаги съм го казвал, ще го повторя и сега, София може да не е България, но в София е цяла България. Вярно е, че в прованса е трудно с прехраната на младите, те идват тук, в следствие на това в градцкия транспорт, не може да се чуе една дума на книжовен Български, да не е на диалект, пазара на работната ръка е се подбива неимоверно много и още куп други неща. Не е редно в този град да се изсели цялата страна, а в провинцията да останат само старците. Тук се задушаваме вече

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Ако столичани спрат да посещават морските ни "курорти", то няма да може да има и парички за зимното безделие на местните гларуси и зимната сивота на градчетата ще е целогодишна
Борисовата градина не е западнал лес от години
Адресната регистрация няма връзка с плащаненто на данък.
Градът се задушава
По празниците няма да ходя на вила, а ще си остана тук, за да се насладя на спокойствието и да си припомня отминалите, надявам се не безвъзвратно години, когато задръстване имаше само когато Тошо посрещаше Чаушеско
Ех, мъкааа

Борисовата градина не е западнал лес от години

Градът се задушава

По празниците няма да ходя на вила, а ще си остана тук, за да се насладя на спокойствието и да си припомня отминалите, надявам се не безвъзвратно години, когато задръстване имаше само когато Тошо посрещаше Чаушеско

Ех, мъкааа

- Dozo
- младши ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Nucl3arDru1D написа:Ако столичани спрат да посещават морските ни "курорти", то няма да може да има и парички за зимното безделие на местните гларуси и зимната сивота на градчетата ще е целогодишна![]()
Борисовата градина не е западнал лес от години![]()
Градът се задушава![]()
По празниците няма да ходя на вила, а ще си остана тук, за да се насладя на спокойствието и да си припомня отминалите, надявам се не безвъзвратно години, когато задръстване имаше само когато Тошо посрещаше Чаушеско![]()
Ех, мъкааа

Всеки има значение,иначе никой няма значение.
Ех, много обичам като почнат излиянията колко била мръсна гадна София и тн.Ами не идвайте бе пичове...оставете ни да си гнием тука.
Нямам против хората от провинцията,но просто не може да продължава това прииждане на хора,носят се слухове,че София е 3млн. ако това е вярно просто няма как това да е нормален град.
Според мен е необходима политика за създаване на добри условия в другите градове,иначе потока няма как да се спре,освен с непопулярни(зависи от гледната точка де за мен са си ок)мерки.
Аз лично имам едно предложение за колите:
1.Нямаш собствен имот-не можеш да регистритраш кола в София
2.С не софийска регистрация ако искаш да караш в София плащаш и то солено.Сега много хора ще скочат естествено,но просто няма как да се оправи положението без драстични мерки.Приказки от сорта ще построим еди кой си пробив или еди коя си отсечка на околовръстното са ми смешни.Каквото и да построят ако София стане 5млн. оправия няма.За съжалени и в този проблем както винаги борбата е със следствието а не с причината.
А за курортите по морето дето щяли да ги затворят за Софиянци се посмях добре....абе кви курорти бе хора в Гърция и Турция ходите предполагам
А колегата дето се оплака, "гражданите" лятото, умножи го това по 100 и си представи как се чувстваме ние в София.
Нямам против хората от провинцията,но просто не може да продължава това прииждане на хора,носят се слухове,че София е 3млн. ако това е вярно просто няма как това да е нормален град.
Според мен е необходима политика за създаване на добри условия в другите градове,иначе потока няма как да се спре,освен с непопулярни(зависи от гледната точка де за мен са си ок)мерки.
Аз лично имам едно предложение за колите:
1.Нямаш собствен имот-не можеш да регистритраш кола в София
2.С не софийска регистрация ако искаш да караш в София плащаш и то солено.Сега много хора ще скочат естествено,но просто няма как да се оправи положението без драстични мерки.Приказки от сорта ще построим еди кой си пробив или еди коя си отсечка на околовръстното са ми смешни.Каквото и да построят ако София стане 5млн. оправия няма.За съжалени и в този проблем както винаги борбата е със следствието а не с причината.
А за курортите по морето дето щяли да ги затворят за Софиянци се посмях добре....абе кви курорти бе хора в Гърция и Турция ходите предполагам

А колегата дето се оплака, "гражданите" лятото, умножи го това по 100 и си представи как се чувстваме ние в София.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Nucl3arDru1D написа:Ако столичани спрат да посещават морските ни "курорти", то няма да може да има и парички за зимното безделие на местните гларуси и зимната сивота на градчетата ще е целогодишна![]()
Никой от курортите на чака на софияци. Като цяло тяхното пребиваване не е най - желаното даже в малките вили и апартаменти, защото по правило най - много се тарикатеят и българеят. Пък и те по правило се хвърлят да пренаслеват най - малките курорти в България.
Ходят там, на кушадасъ, мушадасъ. Техен проблем.
По скоро е обратното, Друиде. Ако си затворите столицата, най после този административно наложен глупаво за столица град ще получи каквото заслужава. След Кремиковци, ако отрежете и провинцията, с балонният висок стандарт на столицата е свършено. Защото 99% от хората идват в София по работа и бизнес. И носят на вас пари. Работят там за да може да получавате по 2 бона заплата за нещо за което в страната се дава 500 лева и да сте недоволни.
Икономиката на Бургас например хич не е тумнала на великата София. Отношенията са доколкото София е столица и доколкото софийски фирми се бутат на бургаския пазар. Като цяло София влачи от Бургас, а не обратното, посредством правителството, което влачи горе долу толкова от Бургас, колкото и от София, ама каквото прави го прави от София и посредством паразитните търговски фирми, позиционирани в София.
Така че ,режете, щом сте такива тарикати. Ще спрете работещите и бизнеса си. И какво?
Чудно ми е колко са щури хората по някога. За Бойко е ясно. Той прави прочутата софия на Балами. Естествено че не е толкоз тъп да изпъди "провинциалистите". Естествено че го говори за да се хареса, а е "обещание" еквивалент на обещанието за намаляване на данъците. ЧУдно обаче колко лесно и тъпо масата му се дава.
Решението на софийския проблем? Едно е: София вече да не е столица. Градът е глупаво измислен и глупаво сложен и почти няма как да се разширява. Може безкрайно да присъединява села, но структурата му в центъра все повече ще запада.
За мен правилна столица би бил Пловдив например, и като положение, и като център на пътна мрежа и инфраструктра, и като град. Друг въпрос, че е много "окуцял" живеейки в сянката на София.
Никога няма да го направят.
Затова, според мен ако оцелее България, ще стане като Австралия. Столицата - най - малкият от големите градове... 2, до 2,5 млн. може да стане този град. Нищо повече. Той не е замислян да бъде столица.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
D3BEP написа:........

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
добре де... никой няма нищо против провинциалистите ама всичките ги оплюхте
ех че сте ми лисици... значи ние като идваме във великата София ви правим боклук... а вие като дойдете в нашето смешно градче не правите боклук? не си изхвърляте опаковките от кроасаните през прозореца? не се държите като най големите терикати в града и околията докъто сте в него? чшшш я ма глей ква кола имам и е със СА регистрация
кви сте вие смешници живеете в тоя смешен град и един макдоналдс нямате даже.. ех мамка му как може да сам такъв тарикат
мисля че се опитвате да си прехвърлите пролемите върху "провансите" както ни нарекохте по-горе, нима вие не правите боклук в София? нима вие не задръствате движението? нима нашето присъствие е в основата на всеки проблем на София??? айде сега замислете се дали "провансите" са ви проблема...
П.С. нямам нищо против столичаните "кореняци" които мразят "провансите"

мисля че се опитвате да си прехвърлите пролемите върху "провансите" както ни нарекохте по-горе, нима вие не правите боклук в София? нима вие не задръствате движението? нима нашето присъствие е в основата на всеки проблем на София??? айде сега замислете се дали "провансите" са ви проблема...
П.С. нямам нищо против столичаните "кореняци" които мразят "провансите"

- Gemar
- младши ентусиаст
-
- Кара: '98 E39 M52B20
Никой няма повече права над дадено място, само защото от повече време на него. Тук въпроса е защо всички институции са струпани на едно място, защо Изпълнителна Агенция "Морска Администрация" е в София например? Това ли е политиката която се води, ами разбира се, че ще се концентрират хора на едно място! Вие софиянци смятате ли, че в момента в който ви писне и решите да сложите край на цялата агония и заминете в чужбина ще срещнете някъде подобно отношение и мислене? Някой от вас знае ли дали ако отиде във Виена, Берлин, Брюксел някой с насмешка ще го пита "Ти от къде си?", "С тази регистрация къде си тръгнал бе селянин!?". Някой ще ви изгони ли? Докато политиката не се ориентира да стимулира развитието в останалите градове този процес не може да бъде спрян.
Това не е някаква невиждана постановка - случвала се е и преди на други места. Рио де Жанейро през 1960 в резултат от градската аглумерация наброява около 10-13 милиона жители! Знаете ли какво е решението тогава в Бразилия - създават съвсем нов град... от нищото, на брега на изкуствено езеро! Новият град се нарича Бразилия и числеността му е само 2,2 милиона жители. Строежът му е започнал още през 1956 година и на 21 Април 1960 година е обявен за новата столица на Република Бразилия.
Ще ви споделя, че имаме една вила на безлюдно място в Родопите, където не мога и да си помисля, че някога някой непознат ще дойде да си построи друга къща и ще нарушава идилията. Е според вас мога ли да спра това и после ако се превърне във вилна зона и се засели с хиляда жители, аз като местен кмет ли да се чувствам? Пак ви казвам, това, че някой е от повече време на дадено място не му дава повече права
Вижте примера на бразилците и не бъдете толкова тесногръди и ограничени в мисленето си, за всичко си има радикални и разумни решения, въпрос на политика 
Това не е някаква невиждана постановка - случвала се е и преди на други места. Рио де Жанейро през 1960 в резултат от градската аглумерация наброява около 10-13 милиона жители! Знаете ли какво е решението тогава в Бразилия - създават съвсем нов град... от нищото, на брега на изкуствено езеро! Новият град се нарича Бразилия и числеността му е само 2,2 милиона жители. Строежът му е започнал още през 1956 година и на 21 Април 1960 година е обявен за новата столица на Република Бразилия.
Ще ви споделя, че имаме една вила на безлюдно място в Родопите, където не мога и да си помисля, че някога някой непознат ще дойде да си построи друга къща и ще нарушава идилията. Е според вас мога ли да спра това и после ако се превърне във вилна зона и се засели с хиляда жители, аз като местен кмет ли да се чувствам? Пак ви казвам, това, че някой е от повече време на дадено място не му дава повече права

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
смеем се на всички "столичани" дет си мислят че говорят книжовен български език, а всичко извън София е диалект
Мен пък друго ми стана интересно, в щатите примерно ако си от Ню Йорк, Чикаго, Ел Ей и т.н. дали си провинциалист и селянин и дали за всичко са им виновни все другите

Мен пък друго ми стана интересно, в щатите примерно ако си от Ню Йорк, Чикаго, Ел Ей и т.н. дали си провинциалист и селянин и дали за всичко са им виновни все другите

- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
Zapa написа:смеем се на всички "столичани" дет си мислят че говорят книжовен български език, а всичко извън София е диалект![]()
малко неуместно сравнение... да сравняваш Ел Ей, Ню Йорк и Чикаго е като да сравняваш Париж, Мадрид и Амстердам

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Ogi написа:Zapa написа:смеем се на всички "столичани" дет си мислят че говорят книжовен български език, а всичко извън София е диалект![]()
малко неуместно сравнение... да сравняваш Ел Ей, Ню Йорк и Чикаго е като да сравняваш Париж, Мадрид и Амстердам
аз лично не го сравнявам, а следвам пътя на българската логика

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
въпреки че съм от софия и съм се родил в софия-не споделям докрай принципа на жителството! да-вярно е ,че градът се пренасели,но това са условията...!не трябва да се мисли как с живковски методи да се спре навалицата-защото и аз да бях от Биримирци и аз щях да драпам към големият град ,за да изкарвам повече и да живея по-добре.трябва да се вземат решения за проблемите на столицата ,а с тупане в гърдите и лафове по телевизията бойко нема да оправи нещата. софия има достатъчно ресурс да се разраства на изток... има много поле ,което може да се застрои. сигурно има и други решения.
противопоставянето на прованс и столица е недемократично и тъпо. всеки човек има право на свободно придвижване и както на мен ми беше неприятно ,че имаше визи и шенген,така и на хората от провинцията няма да им е приятно да им турат бариери.
отделно икономическите ефекти от преселването също са негативни,но това е пазарната икономика. никак не ми се ще човек дошъл от село да се конкурира с мен за длъжност ,защото той е готов на много повече жертви от мен ,за да остане и ще живее с трима в стая,ще му остават след заплата малко пари ,но като знае ,че обратно и толкова няма да му остават-казва по-ниска заплата и подбива пазара на труда. да ама тва е пазарната икономика! като не ми харесва така -или свялам цената ,или предлагам "продукт",който да предпочетат пред другия...!!
приказки за правене на друга столица са меко казано глупави-това няма да се случи най-малкото защото ще струва адски скъпо.
начина е да се даде хляб и бизнес на хората в малките градове и села и те няма да идват по големите...
отделно инфраструктурно да се решат важни задачи за големите градове.
всакакви рестриктивни мерки водят само до обратен ефект.
трябва освен сопата да има и морковче,за да се случат нещата...!!!
а тая реципрочност -да се затвори морето за софиянци е наистина доста детска идея...! така или иначе услугата ,която се предлага на нащо море ,нито е по-евтина от алтернативите ,нито е по-добра...!!! да се делим на "по-тъмно зелени" и "по-малко.." точно ,па в нашият форум е адски тъпо...
противопоставянето на прованс и столица е недемократично и тъпо. всеки човек има право на свободно придвижване и както на мен ми беше неприятно ,че имаше визи и шенген,така и на хората от провинцията няма да им е приятно да им турат бариери.
отделно икономическите ефекти от преселването също са негативни,но това е пазарната икономика. никак не ми се ще човек дошъл от село да се конкурира с мен за длъжност ,защото той е готов на много повече жертви от мен ,за да остане и ще живее с трима в стая,ще му остават след заплата малко пари ,но като знае ,че обратно и толкова няма да му остават-казва по-ниска заплата и подбива пазара на труда. да ама тва е пазарната икономика! като не ми харесва така -или свялам цената ,или предлагам "продукт",който да предпочетат пред другия...!!
приказки за правене на друга столица са меко казано глупави-това няма да се случи най-малкото защото ще струва адски скъпо.
начина е да се даде хляб и бизнес на хората в малките градове и села и те няма да идват по големите...
отделно инфраструктурно да се решат важни задачи за големите градове.
всакакви рестриктивни мерки водят само до обратен ефект.
трябва освен сопата да има и морковче,за да се случат нещата...!!!
а тая реципрочност -да се затвори морето за софиянци е наистина доста детска идея...! така или иначе услугата ,която се предлага на нащо море ,нито е по-евтина от алтернативите ,нито е по-добра...!!! да се делим на "по-тъмно зелени" и "по-малко.." точно ,па в нашият форум е адски тъпо...