Кардан и ниски обороти на първа?!
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Кардан и ниски обороти на първа?!
Имам питане...
Като карам на първа като патрулка в задръстванията си регулирам с газта малко по-бързо малко по-бавно... като тръгвам да намалям, естествено не натискам спирачката.
Понякога обаче, ако е паднала към ниски обороти (~1000), като натисна съединителя, за да спра чувам един приглушен звук, все едно кардана удря карето преди диф-а.
Дифа си е наред, не вие изобщо. Скоро му предстои смяна на масло, но не мисля, че проблемът е в него. От както съм го купил, кардана така си препатква понякога.
Само за идея... като я взех, съединителя беше заминал. Караше се нормално, но като прегрее в трафика, почваше да тресе ужасно. Все едно ще ми се разпадне задния мост.
Я погледнете тази схема на кардана и кажете възможно ли е да е задното каре? Не е предното, понеже звукът се чува доста назад, а не под мен.
Благодаря предварително за идеите. Така или иначе ще влиза на профилактика в гаража скоро. Искам да знам какво да огледам.

Като карам на първа като патрулка в задръстванията си регулирам с газта малко по-бързо малко по-бавно... като тръгвам да намалям, естествено не натискам спирачката.
Понякога обаче, ако е паднала към ниски обороти (~1000), като натисна съединителя, за да спра чувам един приглушен звук, все едно кардана удря карето преди диф-а.
Дифа си е наред, не вие изобщо. Скоро му предстои смяна на масло, но не мисля, че проблемът е в него. От както съм го купил, кардана така си препатква понякога.
Само за идея... като я взех, съединителя беше заминал. Караше се нормално, но като прегрее в трафика, почваше да тресе ужасно. Все едно ще ми се разпадне задния мост.
Я погледнете тази схема на кардана и кажете възможно ли е да е задното каре? Не е предното, понеже звукът се чува доста назад, а не под мен.
Благодаря предварително за идеите. Така или иначе ще влиза на профилактика в гаража скоро. Искам да знам какво да огледам.

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Ако проблема не е в гуменото каре,може да е в тампон на дифа.
Може и от някой тампон на задения мост да е.
Може и от някой тампон на задения мост да е.

- asi_tulev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 Turbo
И при мен го има същия ефект. Предполагам че е от гуменото каре. Още не съм го сменил.
Ако не е от него може да е от висящия лагер и той на една гума виси.
Тия дни ще трябва да го видя, но ако някой се е сблъсквал с проблема и го е решил нека да каже.

Ако не е от него може да е от висящия лагер и той на една гума виси.
Тия дни ще трябва да го видя, но ако някой се е сблъсквал с проблема и го е решил нека да каже.

- Alexandar_Lyunchev
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i '95
Колеги и при мен го има този проблем - чува се глух метален шум, но при мен ми се струва че идва някъде от под шофьорските седалки - гуменото каре съм го сменил и преди и след това няма никаква разлика, по скоро си мисля че е съединител /аксиален лагер, притискателен диск, демферни пружини .../
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Аз за да не пускам нова тема имам едно въпросче.. отностно това тресене.. Понякога ми тресе педала на съединитела... казаха ми че съединител ми е за смяна... Още колко долу горе може да изкара? че тоя месец се охарчих с покупката...
- Garribaldi
- ентусиаст
-
- Кара: 'Е36'
- Мечтае да кара: e92 m3
мм и аз искам да попитам нещо.Значи: като си стоя на едно място (щото тогава най-добре се чува) иии мотора леко си потраква ,нещо като все едно е дизел, но по тихичко, като натисна суединителя и спира да трака, пускам съединителя и пак като дизел почва . Що е то ?
Благодаря предварително!
иии liloff извинявай, че използвах твойта тема, но не исках да задръствам форума с още една тема

Благодаря предварително!
иии liloff извинявай, че използвах твойта тема, но не исках да задръствам форума с още една тема

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
liloff написа:Ако ти тресе само педала, може да са помпите според мен. Ако ти тресе дифа, ти е съединителя и сменяй веднага.
KIRO: През дупките минавам като чисто нов SUV, нищо не прехлопва (освен някакъв тампон отпред вляво
Ми нищо друго в колата не тресе.. Как мога да разбера дали е дифа?... В спокойно състояние колкото и да подам газ колата не притрепва..
а коя помпа не е наред?
Не, не... няма да е дифа. Просто като е много заминал съединителя, понеже си със задно и движението се предава през кардана, тресе цялата кола ужасно много. При мен беше така. Като смених съединителя вися с часове в трафика и няма нищо.
Едва ли някой от нас може да ти каже дали е помпата със сигурност. Съеинителя трябва да е с помпа (или 2), не знам със сигурност как беше направено. Все пак досега бях на другите коли със жило...
Ти като дадеш газ на място няма да тресе.
Като тръгва на първа може да тресе!
Едва ли някой от нас може да ти каже дали е помпата със сигурност. Съеинителя трябва да е с помпа (или 2), не знам със сигурност как беше направено. Все пак досега бях на другите коли със жило...
Ти като дадеш газ на място няма да тресе.

- agent smit
- младши ентусиаст
-
Re: Кардан и ниски обороти на първа?!
liloff написа:Имам питане...
Ако звука, който чуваш е подобен на удар на отверка по метална тръба има вероятност да е някое от каретата на кардана. Отиди на канал, изключи от скорост и с въртеливо движение с ръце размърдай кардана, ако пак се чуе този звук ще е ясно, че някое каре е заминало.
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Хмм... Беше ми в ръцете това гуменото преди около месец... Изглеждаше чисто ново, ненапукано. Така като го гледам втулките са обвити в каучук, за да се обират вибрациите.
На скъпа част ми намирисва... Ще се ровя из Ebay за някаква полиуретанова, ако се окаже че е тя.
М/у другото като й свикнах на съединителя, вече почти не ми се случва това, но... все пак... ако е за смяна, ще се сменя!
На скъпа част ми намирисва... Ще се ровя из Ebay за някаква полиуретанова, ако се окаже че е тя.
М/у другото като й свикнах на съединителя, вече почти не ми се случва това, но... все пак... ако е за смяна, ще се сменя!

16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2