Пътуване през Сърбия или през Румъния?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 520i - продадена
Мечтае да кара: M5

Пътуване през Сърбия или през Румъния?

Мнение от M5 » 03 Апр 2008, 14:12

Използвах търсачката, но намери само стари и заключени теми по въпроса. Затова пускам нова.

След 2 седмици ще пътуваме до Чехия и се чудя от къде да минем. Какво е положението в Сърбия? Опасно ли е да се пътува от там? А в Румъния има ли подобрение на пътната обстановка или още си е офроуд?
Ако имате информация за таксите и винетките по пътя, ще се радвам да споделите. Навсякъде ли приемат плащане в евро или да си нося валута за съответната страна?
Намерих ТОЗИ сайт с цени на горивата в различни държави, но няма за Сърбия и Румъния. Ако някой знае, нека каже какви са цените там.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 03 Апр 2008, 15:16

През Румъния те съветвам да минеш през Букурещ,малко по нормален път за каране,но доста по дълък.От Калафат нататък е някъв третокласен път по който не би съветвал никой да мине,задължително ще потрошиш нещо по колата.През сърбия трябва повече документи,магистралите са платени и пътната полиция е много нагла,без рушвет няма да минеш

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 03 Апр 2008, 15:28

Може и в евро да си платиш,2 по 5 и едно 13 даваш,това е ако ти4аш към Унгария,което е в случая тфойта посока.Вземат евро и всичко ;) А след тази история с Косово не знам как е ,и мен ме интересува 4есно казано :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от soldier » 03 Апр 2008, 15:29

аз се прибрах миналата седмица от италия през сърбия и положението никак не е розово от както българия призна косово
не ни зареждат по бензиностанциите,заяждат се на всякъде , още на границата ми претарашиха колата,
иначе пътя е хубав,на всякъде можеш да пазаруваш с евро,магистралите са около 60е

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 03 Апр 2008, 15:37

Аз другата седмица летя до Франкфурт и мисля наобратно да си докарам БМВ-то през Сърбия....нека тарашат, кво ще намерят...плюс това съм с транзитен номер, може да съм грък, фес, всякакъв погледнато отвън....
мисля да не спирам по бензиностанциите, като заредя последно в Хърватска все трябва да стигнат 60 литра до България...
Мисля да вляза и изляза от Сърбия по светло.....кво са 500 км....
Задължително ще пиша как е минало като се прибера живот и здраве....
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Апр 2008, 15:42

Не съм минавала никога през Румъния, но от това което съм чела, пътят бил ужасен :shock: А сега през Събрия не знам как е положение...надали ще те гледат с усмивка....още лятото като минавахме оттам ни правиха проблеми....абе странни хора, но като пътна обстановка е доста добре / с малки изключения/. Иначе приемат евро.:)))

младши ентусиаст
Аватар
Кара: да го карат

Мнение от ITK » 03 Апр 2008, 15:47

Евро приемат и то с удоволствие - миналата година два пъти пътувах оттам, единият път без особени причини ни глобиха 36 евро (как я измисли тая цена не разбрах), но иначе никакви проблеми по граници или другаде, даже тая глоба беше не толкова че сме българи, а че бяхме с Кайен, та сръбската кука видя шанса на живота си явно :mhihi:
F**k them all!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Апр 2008, 15:51

ITK написа:Евро приемат и то с удоволствие - миналата година два пъти пътувах оттам, единият път без особени причини ни глобиха 36 евро (как я измисли тая цена не разбрах), но иначе никакви проблеми по граници или другаде, даже тая глоба беше не толкова че сме българи, а че бяхме с Кайен, та сръбската кука видя шанса на живота си явно :mhihi:

Хахах колко познато....нас на границата не искаха да ни пуснат, защото твърдяха, че аудито било крадено и тъпо и упорито тоя не ни пускаше, защото в тъпия му компютър пишело, че имало 8 такива откраднати :shock: Таа...едвам с една сервизна книжка оправихме нещата :mhihi: Не виждали хората коли.... :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 03 Апр 2008, 15:58

Според googlemaps от София до унгарската граница (Szeged) са около 600км. Все си мисля че спокойно могат да се минат с един резервоар. Освен за почивка и тоалетна не мисля да спираме за друго. Още се чудя през деня ли да минеме сърбия или през нощта. Има ли вандали, които да хвърлят камъни и други тежки предмети по колите? През нощта има ли полицаи по магистралите? През деня на фарове ли да карам или не?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 03 Апр 2008, 16:05

А за пътуване през Букурещ мисля че няма смисъл. Пътя се удължава много и няма да е по-евтино в никакъв случай.
А знаете ли какви са цените на бензина в Сърбия и Румъния?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Апр 2008, 16:09

M5 написа:Според googlemaps от София до унгарската граница (Szeged) са около 600км. Все си мисля че спокойно могат да се минат с един резервоар. Освен за почивка и тоалетна не мисля да спираме за друго. Още се чудя през деня ли да минеме сърбия или през нощта. Има ли вандали, които да хвърлят камъни и други тежки предмети по колите? През нощта има ли полицаи по магистралите? През деня на фарове ли да карам или не?

Използвай ViaMichelin дава ти най-прекия път + всички такси по пътищата + парите за бензина.
Според сегашната ситуация може и да има недоброжелатели, но мин. година всичко беше спокойно, само тировете си беснееха по пътя. Може и да срещнеш полицай, зависи, последния път нямах срещи с тях.Ако пътуваш през нощта няма да хванеш трафик зависи колко дълго ще пътуваш, де:)

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 03 Апр 2008, 16:45

M5 написа:А знаете ли какви са цените на бензина в Сърбия ?

Около 80 динара 95-Н ,то и по-силен в Стрбия няма де :idea:
Мад Петьо наскоро написа ,че се е прибрал през Сърбия и не е имал никакви проблеми,хем си е спирал и хапвал по ресторанти там :)

Аз ако сега тръгна ,давам газ за Калотина и оттам Шид за към Хърватска или Суботица за към Унгария :D Тая Румъния никога няма да мина

Георги Пенчев
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M5 » 03 Апр 2008, 16:46

((:BuKcu:)) написа:Използвай ViaMichelin дава ти най-прекия път + всички такси по пътищата + парите за бензина.

ViaMichelin даде това като разходи:
Time and distance

Time: 13h47 including 08h25 on motorways
Distance: 1237km including 862km on motorways
on scenic roads
Costs 142.59 EUR
Toll costs: 0.00 EUR
Petrol costs: 116.99 EUR
Road tax cost: 25.60 EUR

The Bulgarian motorway road tax is included in the cost calculation (price for 7 days).
The Hungarian motorway road tax is included in the cost calculation (price for 10 days).
The Slovakian motorway road tax is included in the cost calculation (price for 7 days).
The Czech motorway road tax is included in the cost calculation (price for 15 days).

Интересно ми е при какъв разход на бензин прави тия сметки. Не дава нито цена на бензина, нито количество.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kal » 03 Апр 2008, 16:53

Миналата седмица се прибрах от Германия през Румъния и смея да твърдя че през Румъния е супер зле! Пътя е под всякаква критика(наще пътища са направо розови) затова е важно Румъния да се минава през деня, а и няма почти никакви знаци и навсякъде се разхождат хора по платното. Също така трябва много търпение, поне 10 часа са нужни за прекосяването от Зегет до Бекет или Калафат през Дева и Крайова(през Букурещ е по добре но се излиза на Русе). Някъде се цупят на еврото и трудно го взимат, Аз бая зор видях в едно ОМВ докато си платя бензина. Но като цяло със сигурност е по безопасно от колкото през Сърбия!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Апр 2008, 17:06

M5 написа:ViaMichelin даде това като разходи:

Time and distance

Time: 13h47 including 08h25 on motorways
Distance: 1237km including 862km on motorways
on scenic roads
Costs 142.59 EUR
Toll costs: 0.00 EUR
Petrol costs: 116.99 EUR
Road tax cost: 25.60 EUR

Даваш на Options при Destination отдолу за вид на автомобила и дали да е бензин/дизел и така:))) и ти дава горе-долу какви са ти таксите...сегаа дали е точно до стотинка нз :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата