Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 BMW 525d
Мечтае да кара: BMW M5

Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)

Мнение от Tender » 31 Мар 2008, 11:37

Здравейте,
Имам следния проблем от няколко дни.
Когато запаля колата при студен двигател при подаване на газ - (съвсем леко) колата започва да прекъсва и се опитва да изгасне. Ако натисна повечко педала се форсира и се оправя. Проблема го има само през парвите 20-30 секунди след потегляне. Трябва да я карам с над 2000 оборота. След това явно като позагрее се оправя. Изкажете някакви предположения. Моля обърнете внимание на следното:

На празен ход няма никакъв проблем пали без газ от половин оборот ако не подавам газ си работи разномерно на празен ход ( скоро съм почиствал дюзи и стъпково моторче.)
Сменени са ми всички видове филтри.
Сменени свещи.

Благодаря предварително за идеите.
SGV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 31 Мар 2008, 13:12

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 31 Мар 2008, 14:16

Манщона, от 3- 4 дни и аз съм така :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 31 Мар 2008, 16:36

Мерси за отговорите колеги, но не смятам че е от маншона. Както вече казах при мен го прави на свободна без да съм включил на предавка и го прави само когато навън е студено и двигателя е студен. Прави го през първите 30-40 секунди от работа на двигателя. След което се оправя. Дори когато тръгна веднага след като запаля и превключвам на повисочки обороти около 2000 -2500 проблема не се забелязва. След като поработи двигателя около минути - проблема изчезва и не може да се репродуцира.
SGV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: го из просото!
Детайли за колата: E46 330d

Мнение от Urt » 01 Апр 2008, 10:48

И аз имам точно същия проблем но не съм сменял почти нищо все още. Ще помоля автора на темата ако го реши да каже какво е било на ЛС или в темата.

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 01 Апр 2008, 11:18

да де, обаче освен че автора е един и същ, нищо друго общо няма между постовете... първо има проблем след потегляне, на свободна няма, след това като тръгне няма, обаче на неутрална има :roll: ... и ти с кой проблем си по-точно :?:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 01 Апр 2008, 13:36

Владо написа:да де, обаче освен че автора е един и същ, нищо друго общо няма между постовете... първо има проблем след потегляне, на свободна няма, след това като тръгне няма, обаче на неутрална има :roll: ... и ти с кой проблем си по-точно :?:

Благодаря ти за поста, въпреки че меко казано не е много ползотворен. Сарказма е излишен, ако можеш да помогнеш и имаш желание - помогни ако не - не виждам смисъл да пишеш. Ако има нещо неясно (или не съм се изразил точно задай въпрос - ще поясня)

Благодаря ти!

Пояснявам: Проблема се проявава само след като запаля. Никога не сам казвал че нямам проблем на свободна (напротив точно тогава най много си личи), въпреки че проблема го има и ако тръгна веднага. Обикновено съгласно инсртукциите на БМВ след запалване потеглям веднага. След като един два пъти почна така да прекъсва реших да опитам на празен ход на двигателя и забелязах че проблема също го има при това се усеща най добре тъй като при смяна на предавките обикновено ако има порблем интуитивно го компенсирам с подаване на повечко газ.

Така като гледам първия ми пост единствената неточност която съм допуснал е че съм писал че "проблема ги има само през първите 20-30 секунди след потегляне" моля да се чете "проблема ги има само през първите 20-30 секунди след потегляне/запалване"
Ако има нещо неясно - питайте.
SGV

старши ентусиаст
Аватар
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Re: Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)

Мнение от Владо » 02 Апр 2008, 11:24

нито е сърказъм, нито е заяждане...
а това си го писал ти:

Tender написа:...На празен ход няма никакъв проблем ...

дадох ти линк към тема, дето маншона е проблем, както може би и при теб... става въпрос за 2 скоби, да го свалиш и провериш, и ако даже видиш леко напукано в сгъвките, най-вероятно е това...
ако чакаш някакъв супер сложен проблем, който може да се реши на клавиатурата, мисля че няма как да стане...
дано се оправи без други усложнения... както и друг път съм казвал, ние обичаме да започваме от най-сложното възможно... обикновенно проблема е далеч по-елементарен...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Urt » 02 Апр 2008, 16:02

:mhihi: Браво е пич, как така автора е един и същ, понеже имаме коли все '96 и са все със синкав отенък, значи сме един и същ човек ли? :D

младши ентусиаст
Аватар

Re: Проблем с оборотите при подаване на газ (студен М52)

Мнение от Tender » 02 Апр 2008, 17:06

Владо написа:нито е сърказъм, нито е заяждане...
а това си го писал ти:

Tender написа:...На празен ход няма никакъв проблем ...

На празен ход имам предвид когато колата не е на скорост и без да подаваш газ. Технически обаче подавайки газ на свободна колата съсщо е на празен ход така че наистина не съм се изразил точно.
Пак ще поясня раделяме работата на двигателя на празен ход на две части.
1. Празен ход без подаване на газ - оборотите се регулират от стъпковото моторче - тука няма проблем
2. Празен ход с подаване на газ - оборотите се определят от количеството газ която е подадена посредством педала - тука ж началото на хода на педала започва да прекъсва и след като се качи над 2000 оборота - се оправя.

Може ли малко повече информация за този маншон къде точно се намира? Не съм спец за това ако може някоя снимка да сложиш ще бъда благодарен.
SGV

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Urt » 07 Апр 2008, 8:25

При мене е така че при студен мотор и секунда след като запали като натисна газта по смело и оборотите падат до много ниски и колата почти угасва, ако съвсем леко и плавно натисна газта оборотите се вдигат и успявам да ги кача до към 2000 и нагоре няма проблеми, тоя симтпом изчезва в зависимост колко е студен мотора- при много студен стоял на температура близка до 0 минава около минута, ако е бил на 15-20 градуса минава за 20 секунди.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 07 Апр 2008, 9:21

Хм при мен - интересно изчезна порблема. Незнам защо но за сега ще изчакам ниама да ходя по майстори.
SGV

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 07 Апр 2008, 9:53

свещи предполагам не че съм голям разбирач но и аз го имам същия проблем и майстора ми каза че най вероятно някоя от свешите не работи както трябва и от там идва проблема :roll:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Tender » 07 Апр 2008, 10:18

Нови са сменял съм ги миналата година - NJK. Все пак мерси ще ги погледна да видя да няма някоя зацапана.
SGV

Назад към E36