ЗдраВейТе !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 31 Мар 2008, 13:09

vitamincpp написа:С тия 800лв си жив умрял човек с БМВ. Само данъците - каско, гражданска, винетка и местен данък са ти мин 1200лв на година. Бензин, консумативи, части които не са консумативи но на 15 годишни коли се превръщат в такива. Не те виждам честно казано. Ако все пак си вземеш БМВ очаквам съвсем скоро да се присъединиш към групата на МЕТАНА с компетентно участие във всяка левоспестяваща тема :mhihi:

ПС: Но то като се замисля ти си жив умрял с каквато и да е кола с такъв доход.

чуй колегата, "жив - умрял си", ако не взимаш заплата поне 3000лв. на месец :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забавата няма край.

Витамине, като си батка сипваш ли Шел Ви-Повер раЦинг за 2.46 литъра, или перкаш на "евтин" 95?!

Пич - вземи каквото ти на сърцето. Не всеки ден си на 18-19-20 8) и КЪСМЕТ! По възможност с ГАЗ.

п.с. газта е паднала с 5ст. на литър :shock: :twisted: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 31 Мар 2008, 13:38

vitamincpp написа:С тия 800лв си жив умрял човек с БМВ. Само данъците - каско, гражданска, винетка и местен данък са ти мин 1200лв на година. Бензин, консумативи, части които не са консумативи но на 15 годишни коли се превръщат в такива. Не те виждам честно казано. Ако все пак си вземеш БМВ очаквам съвсем скоро да се присъединиш към групата на МЕТАНА с компетентно участие във всяка левоспестяваща тема :mhihi:

Точно така е. Една кола от гореописаните ти стъпва минимум 350 лв. на месец и то само, ако я караш 500-600 км. За съжаление БМВ не са за хора с ниски доходи. Мойта ми излиза средно 500-600 лв. на месец, но се надявам по нататък да ми намалеят разходите, защото от скоро я имам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 31 Мар 2008, 14:14

абе колега какви глупости разправяш...800 лв...мн хора карат е 36 с по малко от 800 лв...и моят доход е към 1000 лв и не се оплаквам...какво искаш да кажеш че като караш кола за 5-6-7-8 и трябжа да имаш доход 3 бона ли какво? :roll: че аз ако имам 3 бона заплата дали ше карам е 36 или няма да се кача на е 39 или е 46!!!към колегата-купувай бмв и не се притснявай!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 31 Мар 2008, 15:27

Защо приказвате глупости не мога да разбера. Как пък изведнъж решихте че като казвам че с 800лв заплата не може да се кара БМВ все едно съм казал че трябват 3 бона. А има разлика между каране и "каране". Значи със данъци застраховки и едни 1000км месечно + консумативи , гуми , масла и т.н са си мин 500лв на месец разпределени равномерно. За е46 примерно сумата ще е 600лв и тя идва от по-високото каско основно. Така че по-старата кола не означава че разходите по нея автоматично са по-малки, дори като се отчете че най-вероятно по-често ще се налагат ремонти може да излезе и обратното. Идеята ми е че ако можете с оставащите ви 200лв да се храните цял месец, да излизате по заведения и изобщо да си живеете живота си купувайте коли с такъв доход, нямам нищо против.

Ааа да и не сипвам Шел понеже им нямам вяра и си карам колата само с евтин ОМВ Супер100 :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitak_88 » 31 Мар 2008, 16:06

ми колега аз получавам 1000 лв-работя в Сф и всяка седмица си ходя към Велико Търново което прави над 2000 км на месец към 2500!Към дохода ми мога да прибава и парите на приятелката ми които получава от родителите си и да кажем с 1500 лв правя по 2500 км и си живея добре!е верно че понякога капят и от другаде пари но...основно е това!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Rover Mini Mayfair,1.3,53cc

Мнение от stann69 » 31 Мар 2008, 23:58

vicho написа:

чуй колегата, "жив - умрял си", ако не взимаш заплата поне 3000лв. на месец :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Забавата няма край.

Витамине, като си батка сипваш ли Шел Ви-Повер раЦинг за 2.46 литъра, или перкаш на "евтин" 95?!

Пич - вземи каквото ти на сърцето. Не всеки ден си на 18-19-20 8) и КЪСМЕТ! По възможност с ГАЗ.

п.с. газта е паднала с 5ст. на литър :shock: :twisted: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Superexstatic » 01 Апр 2008, 1:03

ивчо3 написа:

Точно така е. Една кола от гореописаните ти стъпва минимум 350 лв. на месец и то само, ако я караш 500-600 км. За съжаление БМВ не са за хора с ниски доходи. Мойта ми излиза средно 500-600 лв. на месец, но се надявам по нататък да ми намалеят разходите, защото от скоро я имам.

Как ще ми обясниш, ако да речем ти призная, че на седмица изминавам по 350 км ?
4x350=1400км = около 300 лв. бенз месечно (относително разбира се при смесен разход някъде 9 на 100)
сипвам само бензин и си перкам с кеф с тройката ми за шест бона и една втора.И това вече СЕДМИ месец :)
Бате, това, че ти се чупи колата НЕ Е МОЙ ПРОБЛЕМ !

Колкото по темата.
Пич.
Съвсем сериозно те съветвам да заебеш "капацитетите" тук, с предложенията им за 320ки или йески, защото след като ти едва дори шоферски изпит не си държал, кола над 115 коня не ти е нужна.
Аз съм с пълна инжекция едно и осем, като първа кола и съм пре-много-алфа доволен.
Имаш мощност напълно задоволителна. Добър разход и обичайния конфорт. А и седанчето си Ок.
Излезте от тоя филм с тея 320ки ве колегиии...къде са тея запазени бройки просто не мога да проумея след като последните месеци гледах около 30-тина нов вноса пълни кочини.
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 01 Апр 2008, 5:11

аз преди 2 седмици взех моята 320ка беше нов внос за 6 бона.. От всякъде перфектна.. регистражии глупости музики, обслужване, застраховки и ми стъпа на 7 чисто.. но в момента знам че карам перфектна кола, знам че като седна вътре на кожата, запаля и след 1 мин почва да ми духа толкова топло че все едно съм натикал въглища в кюмбето... Също така знам че като тръгна на дълъг път ми е комфотно, не съм лишен от мощност и не чакам да видя че на 5 километра пред мен няма никой за да изпреваря някой камион... От друга страна аз идвам като съм карал 26 коня цели 3 години и ми е било първата кола... Дето се казва като седнах на БМВ-то си пусках понякога чистачките с идеята да си мисля че сменям скоростите..

Така че моя съвет е: колега ако разполагаш с средни пари като за един младеж и не ги влагаш в глупости.. това е колата за теб... НО при условие че не правиш простотии със нея.. защото е много гадно да станеш част от статистиката по пътищата...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 01 Апр 2008, 13:50

..Ако всеки месец това БМВ лапа по 5-стотака ... да ти ... БМВ-то!!! Нали затова е БМВ да не ти се налага да му се навеждаш толкова! ? И никой специалист не му каза на момчето, че ако е карал до сега У-чебна Астра или Форд, БМВ-то нее като тези автомобили... не знам братче, що не погазиш първо точно някой Опел или Форт, че тогава се мятай на БМВ... Гледайте статистиката за произшествията... :wave:
Наздраве !!!

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 01 Апр 2008, 14:01

Ами лапа и доста повече от 5 стотака. При 2.20 лв за бензин ако минаваш по 1500 км на месец и готово. Всичко е относително.

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 01 Апр 2008, 16:28

stilkoood написа:..Ако всеки месец това БМВ лапа по 5-стотака ... да ти ... БМВ-то!!! Нали затова е БМВ да не ти се налага да му се навеждаш толкова! ? И никой специалист не му каза на момчето, че ако е карал до сега У-чебна Астра или Форд, БМВ-то нее като тези автомобили... не знам братче, що не погазиш първо точно някой Опел или Форт, че тогава се мятай на БМВ... Гледайте статистиката за произшествията... :wave:

в Русе имаме 2-3 3ки и една петица учебни...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от stilkoood » 01 Апр 2008, 21:49

uricatoli написа:
stilkoood написа:..Ако всеки месец това БМВ лапа по 5-стотака ... да ти ... БМВ-то!!! Нали затова е БМВ да не ти се налага да му се навеждаш толкова! ? И никой специалист не му каза на момчето, че ако е карал до сега У-чебна Астра или Форд, БМВ-то нее като тези автомобили... не знам братче, що не погазиш първо точно някой Опел или Форт, че тогава се мятай на БМВ... Гледайте статистиката за произшествията... :wave:

. Върха сте значи... :clap: No comment !
Наздраве !!!

кандидат ентусиаст
Аватар

продавам Е 36 без забележки цена 3333

Мнение от vampiravasko » 01 Апр 2008, 22:00

:mhihi: :lol: :D :)ЧЕСТИТ ПЪРВИ АПРИЛ :P :D :D :mhihi:

Зайо-Байо
Аватар

Мнение от uricatoli » 01 Апр 2008, 22:40

stilkoood написа:
uricatoli написа:

. Върха сте значи... :clap: No comment !

не бе сериозно 2 е36, 1 е46, и една 520-ка
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alexand » 01 Апр 2008, 23:47

Брат, тук има много малко обективни хора. Повечето са сектанти, умопомрачени и тн. 320 си е филм :) 316 е окей, но не му стигат точно тея 15 коня, взимай готина 318 и недей да слушаш за шперове, ис-ки и простотии. БМВ е относно комфорт, ако ще се лигавиш на пътя вземи си нещо ис или 320, но с тея финанси ще си яко наведен. Млад си, вземи си купе :) аз мадамите ги возя по повече и затова си взех 4 врати :twisted: Поддръжката не е тежка изобщо, ако случиш на кола. Ако търсиш разход БМВ не е твоята кола. Ако държиш на БМВ И разход 318 е колата.
Компанията "Chrysler" решила да поставя черна кутия в новите модели на джиповете "Grand Cherokee", която да записва последните думи на шофьора преди катастрофа. В Америка в 90% от случаите, последната дума е била "Shit!", докато в България, в 99% процента от случаите, последните думи на шофьора са били: "Пичове, скивайте к'во мо'а да напра'а с тоя джип!"

ПредишнаСледваща

Назад към E36