компресорът на климатроника
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- bili
- Потребител
-
- Кара: BMW E36 318i
Колеги, имам въпрос и Ви моля за помощ!
Имам проблем с компресора на климатроника
Това, че трябва да сменя таралежа-е едно на ръка!Обаче какво става?Пускам климатика от копчето, компресора включва, изключва, перката на вентилатора успоредно с компресора също включва и изключва.Вентилатора вътре в купето е на максимум, но не духа постоянно!??!Кога включва и изключва този вентилатор-така и не можах да разбера да му се навиди!!!!Предполагам, че проблема е от този таралеж
След като изключа двигателя, на сутринта виждам, че точно под компресора се е образувала една локвичка от много гъсто, жълто-зелено масло!Предполагам, че е от компресора на климатроника
Някой може ли да ми каже какъв е проблема?Скоро смених филтъра вътре в купето.В този компресор има ли масло?От къде се долива?Какво е това масло всъщност?Моля за

Имам проблем с компресора на климатроника

Някой може ли да ми каже какъв е проблема?Скоро смених филтъра вътре в купето.В този компресор има ли масло?От къде се долива?Какво е това масло всъщност?Моля за

аз като смених филтъра в купето .. имаше от това зелено желе
мисля че .. е някаква смес .. която се пуска в системата .. за да се види за течове
освен това .. имам много неприятен мирис в купето .. като на болница
някои може ли да ми препоръча .. майстори да го лекуват климата ми
мисля че .. е някаква смес .. която се пуска в системата .. за да се види за течове
освен това .. имам много неприятен мирис в купето .. като на болница
някои може ли да ми препоръча .. майстори да го лекуват климата ми
"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
- skakaletca
- Потребител
-
- Кара: 318d 2002
колега имаш доста голям проблем. жълто зеленото е смес от оцветител и масло. няма шанс сам да долееш, то се долива от специалисти заедно с фреона. а щом тече масло значи изтича и фреона от някъде. 

- skakaletca
- Потребител
-
- Кара: 318d 2002
"AutoFrostComfort" Бул. Европа80 , 02 826 05 33 , 0887 261 488 Това са твойте хора. Аз минах вече от там много сам доволен , професионалисти
- bili
- Потребител
-
компресорът на климатроника на БМВ Е 36
Да не би миризмата да идва от самия фреон
Тази миризма потоянно ли я има в купето или само, когато пуснеш климата?
На мен не ми стана ясно за тази "течност"! Има логика донякъде да служи с цел да се установи дали има течове или не!!!Но гъстотата на това вещество ме кара да си мисля че това е масло, а цвета - зеленикав - да си мисля, че има нещо общо със самия фреон, който има също такъв цвят, ако естествено не се лъжа!
Благодаря ти все пак Иво!
Има ли някой, който може да каже, що е то

На мен не ми стана ясно за тази "течност"! Има логика донякъде да служи с цел да се установи дали има течове или не!!!Но гъстотата на това вещество ме кара да си мисля че това е масло, а цвета - зеленикав - да си мисля, че има нещо общо със самия фреон, който има също такъв цвят, ако естествено не се лъжа!
Има ли някой, който може да каже, що е то

Re: компресорът на климатроника на БМВ Е 36
bili написа:Да не би миризмата да идва от самия фреонТази миризма потоянно ли я има в купето или само, когато пуснеш климата?
Има ли някой, който може да каже, що е то![]()
едно е сигурно .. и двамата сме за "доктори"

"Съдбата обича смелите!" Вергилий, Енеида
пичове,фреона няма цвят,а това което ти тече е точно масло
няма как да долееш, то е в системата заедно с фреона и функцията му е да смазва компресора. при положение,че изтича това означава че има пробив някъде. ходи при специалист да види къде е. и не пускай климата,че без масло рискуваш да блокираш компресора и ше се видиш в приключения после

няма как да долееш, то е в системата заедно с фреона и функцията му е да смазва компресора. при положение,че изтича това означава че има пробив някъде. ходи при специалист да види къде е. и не пускай климата,че без масло рискуваш да блокираш компресора и ше се видиш в приключения после

- bili
- Потребител
-
КОЛЕГИ, МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ! ИНФОРМАЦИЯТА И СЪВЕТИТЕ ВИ БЯХА МНОГО ПОЛЕЗНИ 

8 мнения
• Страница 1 от 1