Проблем с радиатор и прегряване. Помощ !!!

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X3

Проблем с радиатор и прегряване. Помощ !!!

Мнение от astoinov » 30 Мар 2008, 23:03

Здравейте,

от скоро и аз съм горд собственик на БМВ. Колата е 318is 92г.
Та май малко по малко гордостта ми зе да замира :(

Вчера имах проблем, за който искам и да попитам тук.
Значи карам си аз, понастъпвах я малко и такива работи. Стрелката за температурата на водата си седеше на средата. Спирам по едно време и чувам как нещо трака от към двигателя. Подобен звук като от повдигачи на клапани (предполагам е това). Като отворих капака на колата от към радиятора пушеше а тракането изведнъж си изчезна. След около час пак отидох до колата и още си беше гореща. Имам някакво опасение, че е била прегряла и водата в разширителния съд на радиатора беше спаднала. След това карах колата още няколко километра до нас бавно. И като спрях водата в разширителния съд направо вреше и пак пушеше в един момент почна да изтична много вода точно под разширителния съд и пак се чуваше това тракане. Днес водата беше почти на дъното, долях малко и савсем леко сълзеше. Запалих колата и пак почна зверския теч.

Някой имал ли е подобен проблем? Също така ме интересува къде мога да намеря читав майстор около Студентски град и дали ще трябва да се сменя целия радиатор или има вариант да се отремонтира? Някой знае ли каква горе долу е цената му втора рака и дали ще помогне добавка за спиране на течове? И трябва ли да я тегля до сервиз или ако е малко разстоянието мога да я карам така?

Моля помагайте, защото не съм много на ясно с колите и съм се сдухал доста сериозно.

Отделно за другите проблеми които имам май ще питам в друга тема, че като гледам тая си стана бая дългичка.

Блгаодаря на всички отзовали се предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i

Мнение от k1k0 » 30 Мар 2008, 23:14

Първо виж откъде идва теча да нее от някое съединение и като останеш без течност температурата започва да ти се повишава и внимаваи да не я прегрееш че лошо тогава 8)
Beautiful Mechanical Wonder

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 31 Мар 2008, 9:02

Не ползвай никакви добавки!Страхотен автогол са.Не карай колата така.По-добре вобште не я пали повече.Виж всички съединения, радятор, термостат.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 31 Мар 2008, 9:38

Благодаря за отзивите. Аз се мъчих да открия от каде идва теча и имам чувство, че не е от самия радиатор, а от разширителния съд отдолу. Дали има някакви уплътнения, които може да са се прецакали там. Иначе съединенията изглеждаха добре.
Другия ми въпрос е къде се намира термостата :uups: за да мога да погледна и него.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от astoinov » 31 Мар 2008, 17:43

Добре свалих радиатора. До колкото успях да видя теча не е бил от съединенията. Термостата така и не разбрах кое е. Та сега като гледам радиатора има на едно място малко питата е нагъната, но не мога да видя някъде да е спукан и има голямо мокро петно, но неразбрах дали аз съм го направил докато изпразвах радиатора или от там е сълзяло. Някаква идея как да проверя от къде тече и някой знае ли дали може да се ремонтира или ще трябва да кихна за нов радиатор.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: м42
Мечтае да кара: винаги

Мнение от scotixer » 31 Мар 2008, 17:59

Eто при мен какво беше теч откъм разширителния съд - 45лв на Симеон заедно с двете уплатнения вади се като отвиеш 2те рапидки отгоре до щипката която държи радиатора и смело с две отверки се вади дано е от това късмет

Назад към E36