Калник
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Калник
Здр. , вчера ме удари леко един камаз и си тръгна най-нахално
, абе простак
. Та трябва да си правя калника (преден ляв), но се чудя дали ако си купя от някой втора ръка същия цвят дали може направо да се сложи без да се боядисва ?

Ако намериш същия цвят после пусни и тото.
По-добре намери някой в добро състояние без значение от цвета (ако си тръгнал да търсиш втора ръка) и отиди на бояджия. Това при положение че ти е за смяна калника разбира се.
А ако си тръгнал за нов не налитай на евтините щот може и да не ти стане
П.с. Колко "леко" те е ударил
По-добре намери някой в добро състояние без значение от цвета (ако си тръгнал да търсиш втора ръка) и отиди на бояджия. Това при положение че ти е за смяна калника разбира се.
А ако си тръгнал за нов не налитай на евтините щот може и да не ти стане

П.с. Колко "леко" те е ударил

- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Щом не си фен на кита си вземи чисто нов.
Ако бояджията е добър ще го изчука добре и няма да слага твърде много кит даже може да го направи така че да не си и личи. Споко кита няма да падне от някоя дупка.
Идеята при цветовете е че дори и да намериш същия номер цвят:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5b107ef318
Виж предпоследното мнение... та дори и да попаднеш на същия номер цвят обикновенно са 5-6 варианта на въпросния цвят в различни нюанси и като сложиш калника ако не е същия нюанс ще седи като съвсем друг цвят. Това с полиране не се оправя а с пребоядисване.

Идеята при цветовете е че дори и да намериш същия номер цвят:
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic ... 5b107ef318
Виж предпоследното мнение... та дори и да попаднеш на същия номер цвят обикновенно са 5-6 варианта на въпросния цвят в различни нюанси и като сложиш калника ако не е същия нюанс ще седи като съвсем друг цвят. Това с полиране не се оправя а с пребоядисване.
- Deadgame
- младши ентусиаст
-
- Кара: м50б20
Калник сащия цвят ДА ДА и по номер да го земеш пак е за боя апак за смяната зави си колко си кадарен попринцип не е никва философия
Mileitiii написа:Добре де разбрах , че ще се боядисва ами ако взема нов трудно ли се сменя ?
Абе можеш и да направиш едно кръгче по моргите, то и без това няма да стане без боядисване. На мен преди време ми се наложи - 3 калника купувах и все с някакви разлики - или по-дълги или по-къси. Накрая от моргата взех един оригинален - баси, направо заспа - така че оригиналното си е най-добре. Сменя се много лесно - всичко е на болтове. Аз моя си го взех от бояджията и си го сложих сам!
3 или 4 са отгоре под предния капак. Като отвориш вратата има 2 мисля. 1 беше в края на прага отдолу. И един в предната част който хваща маската за калника. Преди това трябва да свалиш подкалника - там са пак 4-5 болта, но тях вече не помня къде точно са разположени
това може да те пооринтира
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=41_0807&hg=41&fg=10
С една уговорка - аз карам седан, но едва ли ще има кой знае какви разлики.
това може да те пооринтира
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=CA31&mospid=47436&btnr=41_0807&hg=41&fg=10
С една уговорка - аз карам седан, но едва ли ще има кой знае какви разлики.

- BOOKER
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: BMW Е36 318 М40
Е36 325 М50
Е30 320 М50
Mileitiii написа:Най-вероятно така ще стане . Ще купя от морга . Може ли да ми кажеш горе долу къде са му болтовете ?
Има 2 от ляво на дясно и 3 от горе на долу-ебати въпросите
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
по добре си направи твоя каза че е малко
ако тоя калник е заваряван и не се направи като хората новия ще избие там и пак ще стане мазало .. а като знаеш какви майстори има .. по добре избил кит от колко крив калник и непаснат добре
пък няма лошо да е с кит ако се направи като хората

ако тоя калник е заваряван и не се направи като хората новия ще избие там и пак ще стане мазало .. а като знаеш какви майстори има .. по добре избил кит от колко крив калник и непаснат добре
пък няма лошо да е с кит ако се направи като хората

21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2