Колеги, съвет за дебитомера

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Колеги, съвет за дебитомера

Мнение от prestige6969 » 27 Мар 2008, 9:50

Здравейте на всички!
Тази сутрин ми гръмна единия маркуч, който е от дясно на дебитомера за вакуума/ по-дебелия/. Разцепил се е точно по навивката която влиза в пластмасовия щуцер на големия гофриран маркуч до двигателя. Самия голям маркуч и той е малко напукан и смятам да го сменя. Мога ли да отрежа само участъка ,който е разцепен и да се опитам да го вкарам отново в щуцера и да го стегна със скоба да държи по - добре за в бъдеще, но не съм сигурен да ли ще ми стигне като дължина. Проверих в Ауто Плюс за цена на големия Маркуч на дебитомера към двигателя и ми обявиха цена от 67.50 лв., това нормално ли е или ме клатят! Ако някой е правил подобно упражнение нека да сподели ! Благодаря предварително!!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2008, 10:32

значи цената от Ауто+ звучи г/д нормална
а до момента в който не си сложиш кихалка си остави един от маркучите да не е стегнат и да има слабо място от където да гърми без да цепи разни важни маркучи и да преебва дебитомера
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 27 Мар 2008, 10:41

Ами тя си има 6 кихалки, които са сменени и до сега ми е гърмяла 2-3 пъти. Мисля си , че маркуча е остарял, но като го отрежа малко дали ще стигне да го завра в щуцера. А на самия дебитомер има нещо като гривна перфорирана и върху нея има гумена лента, която уплътнява да не влиза въздух.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2008, 10:51

тая гумена лента уплътнява за да не смуче въздух от кихалката и като кихне да издухва от там
принципно има едни големи кихалки които се слагат на големия въздуховод с клапа която спира газовете да вървят към дебитомера а да излизат през гумената гривна
ако гумената гривна е много стегната може от там да имаш проблеми
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 27 Мар 2008, 11:47

Нормално е стегната, защото мога с ръка да си я движа и намествам. А другия край на този маркуч къде е? Някъде под колектрите ли и ако трябва да го сменя какъв да си взема?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2008, 12:01

ми ако правилно съм те разбрал трябва да идва от към главата някъде
нека по големите експерти да кажат
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 27 Мар 2008, 13:46

Дай да видя тоз обусник дет си го гръмнал, ако е в движение. Само се питам защо при мен не гърми.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от prestige6969 » 27 Мар 2008, 14:41

Оправих го , срязах маркуча до здраво място, преди това свалих голямата гъвкава връзка и си почистих клапата, защото имаше много мръсотия по нея. Набих здравия маркуч в щуцера и го хванах със скоба, след което си вързах големия въздухопровод от двете страни и за сега всичко е добре. Запалих , добре си държи обороти.
Благодаря на колегата , който се отзова пръв-страхотни сте момчета!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от cod-cdbp » 27 Мар 2008, 16:18

а бе хубаво беше да оставиш едно слабо място за да има от къде да гърми ако евентуално кихалката е прекалено стегната
Изображение

Назад към E34