Сони и АТТ (phone mute) сигнала?

Или всичките неща, които можем да натъпчем в един автомобил.

Модератор: Icco

младши ентусиаст
Аватар

Сони и АТТ (phone mute) сигнала?

Мнение от bat Jeko » 03 Мар 2008, 13:36

Здраве да е

Някой знае ли за интерфейса на Sony car audio сигнала от Хендсфрито към АТТ (небесно син кабел на радиото), какъв сигнал се подава? +12V или GND?
Ако не съм се изразил правилно - интерсува ме за да затихне музиката (при разговор) трябва да се подаде положителен сигнал или да се замаси съответния изход. За CDX-GT616 става въпрос.

Good luck

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 17 Мар 2008, 23:41

Здрасти, наскоро връзвах моето Сони. Във фабричния пакет кабели на Е36 има такъв АТТ сигнален кабел. Почти сигурен съм, че е +, понеже не е практика да се прекъсва масата, но разтърси се из форума. Аз от тук някъде свалих един pdf със пълното аудио окабеляване на Е36 и пишеше кой кабел за какво е.

Ако имаш фабричен GSM и не можеш да намериш схемата, кажи ще ти я пратя. Малко ми е трудна ориентацията във форума още.

Потребител
Аватар

Мнение от Wizard » 18 Мар 2008, 7:57

GND трябва да подадеш за ATT

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 18 Мар 2008, 10:09

Този кабел АТТ не е ли за автомати4на антена?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 18 Мар 2008, 18:19

Не, Ant Rem е за антената, a ATT е точно за това, за кеото пита.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW e60 530i SMG

Мнение от PIPERKOV » 19 Мар 2008, 11:12

зна4и ли 4е за да работи това АТТ трябва да има6 функционира6та ГСМ система в колата.
Предполагам 4е дори да замяся този АТТ кабел няма да има ни6то об6то с телефона който ми стои в джоба на дънките.Питам понеже и в двете ми БМВта съм с плеъри на Сони

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Мар 2008, 11:22

:ahah: :cop: :angel: не бе бате, Sony-то е замислено да чете мисли и улавя сигнали от космоса. То знае във всеки един момент, кога ще ти звънне телефона.

Сериозно, фабричната функция е като ти звънне вградения телефон в колата, да ти mute-не автоматично музиката или да я намали. Понеже предполагам нямаш такова, като ти звънне телефона си натискаш копчето АТТ горе вдясно на дистанционното и си приказваш. Нямаш за какво да го вържеш иначе... То има едно Instrument Cluster, което в зависимост от скоростта може да ти усилва силата на музиката, но Сони-то такова нема и седи изолиран кабела :)

Музикално деформиран
Аватар
Кара: 330ci

Мнение от Icco » 19 Мар 2008, 13:44

....Instrument Cluster

Това което искаш да кажеш няма общо със скоростта а със осветлението на таблото ,тоест когато си пуснеш фаровете си намаля силата с която свети екрана на плеара ,но съм го махнал понеже с това дневното каране на фарове дисплея се вижда слабо, иначе вечерно време е супер !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 19 Мар 2008, 21:38

Не Ицо, Instrument Cluster (Speedometer Output), connector X17 (черно бял кабел) е точно за усилване/намаляне на звука, свързано със скоростта на движение.

Light Switch (conn 58g, зелено червен кабел) е за намаляне на осветлението на панела, той е + кабел и се закача при Сони на оранжев кабел със бели ивици.

Колкото до ATT, който е светло син при Сони, упътването пише "To the interface cable of a car telephone". Ходи разбери + ли е, - ли е, и колко волта, ако е +...

Горните конекторни обозначения важат за Е36, за другите не знам.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 26 Мар 2008, 11:06

Здраве да е

Благодаря на всички за мненията...
Намерих точния отговор на въпроса си след като го тествах сам (малко на риск, но опита е успешен):
АТТ (telephone mute) кабела (светло син на цвят) на Sony се замасява, при което на дисплея извежда ATT ON и звука намалява значително. Това състояние се запазва докато:
- се завърти копчето за усилване - тогава силата на звука се връща в старото си положение (дори и при замасен АТТ кабел);
- кабела АТТ се откачи от маса;

При това положение ако хендсфрито (независимо дали е заводски телефон или афтермаркет, дали е кабелен или bluetooth) подава +12v на този си изход, трябва да се сложи едно реле, за да не изгори радиото.

Good luck

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 26 Мар 2008, 11:21

:lalala: :clap: :lalala: :ahah: :clap: :have one: :P
Браво, евала. Ще дадеш ли инфо какво хендсфрий си монтирал? Аз карам с едно блутутче на ухото, но си мислех да слагам нещо като Parrot. Просто ми е на много заден план в приоритетите... нищо не пречи да се придвижи на преден план :)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bat Jeko » 27 Мар 2008, 8:41

Здраве да е

Не ми се даваха много пари за Parrot... Моделите, които удовлетворяват всичките ми изисквания са доста скъпи. Целта ми беше да използвам микрофона и говорителя от старото си хендсфри, които са монтирани на облегалката за главата. Така че си купих едно просто китайско от eBay за около 30 долара от тези, които се захранват от запалката, разглобих го, махнах му микрофона и слушалката и му запоих цокъл към старите ми микрофон и слушалка. Отделно монтирах едно микре в шарнира на слушалката (тя се сваля надолу, когато се говори) и като я сваля - приемам разговор. Едно реле, което се захранва през това микре затваря 1. веригата на хендсфрито 2. подава импулс към касетофона за заглушаване на сигнала.
Проблема който не съм решил още е че към касетофона се подава импулс за приемане на разговор и затваряне, но на него му трябва постоянна маса, за да го заглуша по време на целия разговор. Ще търся някакъв тригер, но ТТL са на 5 волта и ще мисля за захранването му, както и някакъв транзистор на изхода, за да мога да захраня друго реле за касетофона, което ще замасява АТТ кабела... Айде много станаха обясненията... едва ли са толкова интересни за всички... Като го довърша пак ще пиша...

Good luck

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 28 Мар 2008, 20:59

как се казва тази функция, да чуваш през касетофона какво ти казват от ГСМ-а ?
Изображение

Назад към Car аудио и видео