Зумер за фаровете
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
Зумер за фаровете
Привет колеги,
имам едно питане:
Взех си един зумер от БРИКОЛАЖ понеже на Старата Е30 няма и няколко пъти си забравям фаровете включени. Единият път беше на село и направо умрях няма кой да ти даде ток а помпата да и произведеш ток с бутане си е умряла работа.
Та знае ли някой къде се връзват тия две жички на зумера и трябва ли още нещо да купувам.
имам едно питане:
Взех си един зумер от БРИКОЛАЖ понеже на Старата Е30 няма и няколко пъти си забравям фаровете включени. Единият път беше на село и направо умрях няма кой да ти даде ток а помпата да и произведеш ток с бутане си е умряла работа.
Та знае ли някой къде се връзват тия две жички на зумера и трябва ли още нещо да купувам.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Едва ли някой ще ти отговори.....
освен ако не си е бил купил същият вид зимер... просто това с двете жици толкова нищо не ми говори че всеедно ми говориш за Медицина
Няма ли упътване към тоя зумер
Какви са тея два извода
Захранващи ли
Ако са захранващи.. даречем "+" и "-" може малко да се помисли и да успееш ако не си много бос в електротехниката и най-важното да опиташ дали ще стане
напиши повече инфо и кажи за колко пари е тоз зумер ако ми уидисва да си го закупя и язе 

Няма ли упътване към тоя зумер

- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Ако не се лъжа зумера е около 2-3 лева.Поне в Инпас беше толко.
За връзването-едната жица мисля,че трябва да се върже към бутоните
на вратите,за да подава маса когато се отвори врата.Другата трябва да
е на +.Най вероятно е да се свърже към габаритите някъде след
врътката за фаровете.
За връзването-едната жица мисля,че трябва да се върже към бутоните
на вратите,за да подава маса когато се отвори врата.Другата трябва да
е на +.Най вероятно е да се свърже към габаритите някъде след
врътката за фаровете.
Значи зумера е
с две жички "+" и "-" струва 2.40 лв. в Бриколаж а вносител е "Импас56" така че и от там може да си купиш. Голям е около 1 см, и според мен ще се събере в дупката която е над ложчетата за парното (тази кръгличката която е празна, поне при мен).
Работи на 12V и много гадно свири :-) но как се рвъзва:
Първо маса за вратата и после за плюс за габарита на ключа. Ще пробвам тази предпоставка но кажете и други въриянти ако има.
Работи на 12V и много гадно свири :-) но как се рвъзва:
Първо маса за вратата и после за плюс за габарита на ключа. Ще пробвам тази предпоставка но кажете и други въриянти ако има.

- Ludmil
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: Е46 M47N20
- LANA
- младши ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: M550d
аз си направих с зумер за 2,50, като свалих кората под ключа за фаровете. мериш между купето (маса) и всяка жичка от куплунга и на две от тях има 12V. след това включваш габарит и мериш на кой куплунг са се появили 12v. режеш жизата и вадиш още една, която включваш към плюса на зумера. минуса на зумера го връзваш към ключето за плафончетата в купето. като включиш габарит и се отвори врата зумера пищи. единствения недостатък е, че пищи при отваряне на която и да е врата. зумера трябва да е на 12V, ако не е се слагат съпротивления последователно докато не се получи желаното напрежение
надявам се да съм бил полезен

надявам се да съм бил полезен
Страхотни сте момчета
Ще пробвам този вариянт с клема 15 (ако я открия) та да не свири поне докато работи мотора, че ми звучи изнервящо. Като го монтирам в събота ще се похваля даже може и да го покажа ако има желаещи.
монтирах го
Монтирах го на вратата и габарита и стана готино само дето свири и като работи мотора но не дразни толкова колкото мислех
.
Благодаря за поща!!!

Благодаря за поща!!!
- Penchev
- Сватбаря
-
Тя е на ключа за палене
но само тя не ти върши работа. Едната верига трябва да е габарити и бутон на вратата както направих аз а другата клема 15 с реле да дава плюс на зумера за да не ти брамчи докато работи колата. Вържи си го на габарита и вратата става за 5 мин.
- Penchev
- Сватбаря
-
Re: Тя е на ключа за палене
hafte написа:но само тя не ти върши работа. Едната верига трябва да е габарити и бутон на вратата както направих аз а другата клема 15 с реле да дава плюс на зумера за да не ти брамчи докато работи колата. Вържи си го на габарита и вратата става за 5 мин.
Знам знам че ми трябва и реле... аз в нас имам толкова части и съм толкова запален по жиците... преди това ми беше нещо като хоби но като че ли го зарязах, та мисълта ми е че и реле време ще си направя за да не ми бръмчи безкрай, ми да си стане културно като отворя вратата да побръмчи и да спре... но клема 15 майче имаше на контактния ключ ако не се лъжа и на алтерантора за възбудителната намотка... ако не се лъжа
Ми ако искаш и си от София
welcome в нас имам книга за BMW с схеми и малко време. Може да го направим в двора културно пък и ще пием по БИРА.
12 мнения
• Страница 1 от 1