Снимка от стационарен полицейски пост
Модератори: mitaka7, Общи модератори
54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- izgubenonamereno
- Потребител
-
Re: ..
someone написа:А аз се чудех кой пише сценариите за холивудските филмчета, дето ги снимат тук позавяхващите US звезди...
Все пак и те са минали по нашия път

Хора има остановени правила в тая държава както и насякъде щом е казано ограничение 50 значи трябва да се кара с 50.Че куките са боклуци няма спор,но правилника е да се спазва.Вие почнахте зъб за зъб ако той ме снима и аз мога ала бала.Трябва да има някъв ред в тая ш****а държава.Безаконието ще ни съсипе и ще сме следващия който ще го дават по новините как се е размазал някъде.По строги наказания дрънци.С всяка изминала година умират се повече и повече хора на пътя.Дайте да хванем малко да се замислим!
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Стани написа:...
Тук никой не говори за идеята "зъб за зъб"...те злоупотребяват със служебното си положение...аз ако съм решил да карам с 200 в града,повярвай ми тая камера ще ми е последния проблем

Въпроса е там,че това че съм стъпал на пътя не означава,че те имат законовото право да снимат мен или автомобила ми без мое разрешение

Ако куките с радарите по магистралите имаха камери,виж тогава щях да се замислям преди да ги подмина

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
Стани написа:Безаконието ще ни съсипе и ще сме следващия който ще го дават по новините как се е размазал някъде. По строги наказания дрънци. С всяка изминала година умират се повече и повече хора на пътя. Дайте да хванем малко да се замислим!

Аз съм с две ръце "ЗА"!

Причините за унизителното положение, в което се намират униформените полицаи, които са на улицата, са много, да речем, че половината причини са у самите тях. Една друга част е скапаната кадрова политика в МВР. Но голяма част от причините са и у нас. Лошото е, че това наведено положение, в което е полицията, води това лайняно положение по улиците.
Много е забавно да разказваме историйки за това как не сме спрели на полицай. А забавно ли ще е да знаеш, че следващият, който не е спрял на полицая е този, който е карал току що откраднатото БМВ на някой от колегите от форума - напоследък доста такива теми се появиха. Ама нееее...онзи трябва да спре...ти не... Разказваме си историйки за това как някой снимал полицаи в Италия как карат бавно и как после ходил да ги клепа пред началника им...интересно ми е обаче какво ще стане, ако някой не спре на полицай в Италия, какво ще му се случи? Щото мен в началото на годината за малко да ме приберат едни карабинери в Рим, само защото се загледах по колата им...даже не ми дойде идеята че може да не спреш, ако ти махнат...А забелязал ли си как разговорите в заведенията изведнъж притихват, когато в заведението влезе двойка карабинери? Може да не си, ако живееш там отдавна и ти изглежда нормално...на мен обаче ми направи впечатление...
А в Дъблин какво се случва, ако вземеш да се правиш на интересен на техните "гарда"...

Кога за последен път направихте път на патрулка? Не помните нали? "Наглите куки само се бутат", нали? Хайде сега си представете, че вие сте от другата страна на историята и сте този, който чака патрулката? Забавно, а? Не мисля....
Полицията е репресивен апарат НАВСЯКЪДЕ - независимо как се нарича - полиция, милиция, карабинери, жандармерия. Работата на полицията ВИНАГИ и НАВСЯКЪДЕ се е базирала на респекта, ако щеш - на страха, който всява...само дето никой не може да респектира в надупено положение. Ако ти нямаш респект към полицая, кой ще има? Тези, които крадат колите ни? Тези, заради които слизаме да посрещаме жените си, когато се прибират по тъмно ли? Никога! Ако полицаят не е свикнал да бъде уважаван (да респектира) само защото носи униформа, той никога няма да бъде този полицай, който на всички нас ни се иска да бъде, когато гони някой боклук, а ще продължава да се умилква за някакви дребни покрай него...За съжаление не е виновна само държавата. Вина за това положение, носим и самите ние!
- ///MapTo
-
-
Какъв респект мога да имам аз към двойка полицаи,застанали зад ъгъла на някоя улица,дебнещи за по-лъскава кола само и само,защото знаят че ще изпаднат пари от нея...
Искаш ли да ти кажа за какво са ми се заяждали полицаи...за хапчета с изтекъл срок на годност в аптечката...е,майка му д*ба...аз как мога да уважавам такъв човек,при положение,че той се държи нагло,арогантно,гледайки "отгоре" и търсейки начин да изкара поредните 20лв

Искаш ли да ти кажа за какво са ми се заяждали полицаи...за хапчета с изтекъл срок на годност в аптечката...е,майка му д*ба...аз как мога да уважавам такъв човек,при положение,че той се държи нагло,арогантно,гледайки "отгоре" и търсейки начин да изкара поредните 20лв

- someone
-
А ти предложи ли му 20 лв., ///MapTo ? Той поиска ли ти 20 лв.? Заради изтеклия срок на годност на хапчетата.
- ///MapTo
-
-
Той ми каза в прав текст... "Ние с колегата тъкмо мислихме да отидем да хапнем..." моя отговор беше "Приятен обяд,аз през това време ще отида до аптеката да си купя нови хапчета" ...айде не ми се прави,че незнаеш за какво става въпрос,защото отстрани изглежда малко смешно
Към българския полицай аз респект отдавна нямам,няма и да имам...в тази тема дадох на 2-3 пъти пример за такъв човек...ОТРЕПКА
Вярно е,че има и свестни в стадото,но са много много малко на фона на мършите

- someone
-
///MapTo написа:...айде не ми се прави,че незнаеш за какво става въпрос,защото отстрани изглежда малко смешно
Повярвай ми, ///MapTo, много добре зная за какво става въпрос. Работата ми е толкова тясно свързана с работата на полицаите, че и без да искам да зная, научавам много неща за какво ли не свързано с тях. Бъди сигурен, че това, с което се сблъсква един човек, който по принцип няма допирни точки с полицията, е една много малка част от всеобщата гнус, която кипи и ври в това министерство.
///MapTo написа:Вярно е,че има и свестни в стадото,но са много много малко на фона на мършите
Не съм казал друго - скапана кадрова политика. Скапан вътрешен контрол. Скапани началници. Част от читавите момчета напускат, друга част стават мърши.
Мисля, че много добре си ме разбрал какво имам предвид за респекта, само че ти е писнало от тъпаци в униформи. И на мен, между другото.
Една идея - не мислиш ли, че ако всички спрат да плащат на КАТаджиите, това ще лиши от мотивация хората, които са там за да си "заработват"? Знам, че няма да стане. Просто тема за размисъл.
- ///MapTo
-
-
Май ще ми е по-лесно да си бия камшика от тази страна,за да се приключи с нередностите...това затворено общество,което сме тук...дори всички да кажат "Няма да плащам повече на куки" мислиш ли,че ще стане факт!?!Много по-лесно е да дадеш 20лв и да си тръгнеш от колкото да се разправяш и най-лошото е,че много хора разсъждават по този начин...положението тук няма да се оправи близките 20 години 

- someone
-
///MapTo написа:Май ще ми е по-лесно да си бия камшика от тази страна,за да се приключи с нередностите.
Ей с това не мога да се съглася - за себе си. Имам си причини да искам да остана и да искам да е хубаво тук. Пък и малко ми е попреминало времето вече.
///MapTo написа:..това затворено общество,което сме тук...дори всички да кажат "Няма да плащам повече на куки" мислиш ли,че ще стане
someone написа:Знам, че няма да стане. Просто тема за размисъл.
///MapTo написа: факт!?!Много по-лесно е да дадеш 20лв и да си тръгнеш от колкото да се разправяш и най-лошото е,че много хора разсъждават по този начин...положението тук няма да се оправи близките 20 години
С това вече съм съгласен

- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
@ someone,
Ти знаеш ли какъв е резултата от тази разходка на ченгетата по улица по която минават 3 милиона коли всеки ден: 2-3 часа тафик с спирки на по 5 метра.
И без това има толкова много задръствания по пътищата тук и за това те трябва да им помогнат да станат повече.
Тук околовръсното е магистрала с 3 ленти и в натоварените часове е паркинг.
Трябват ми само шапкарите да се разхождат със скорост на пешеходец при положение че има толкова много некадърни водачи които да създават задръствания.
Никой не е казал че не ги уважавам органите на реда, но всеки път когато ме проверяват е с голяма дискриминация.
Държат ме по половин час за проверка на документите: самоличността книжката и пермесото само защото съм чужденец.
Всеки път се проверява обурудване на колата триъгълници жилетки и тнт.
Тук оставям на теб да се замислиш.
Ти знаеш ли какъв е резултата от тази разходка на ченгетата по улица по която минават 3 милиона коли всеки ден: 2-3 часа тафик с спирки на по 5 метра.
И без това има толкова много задръствания по пътищата тук и за това те трябва да им помогнат да станат повече.
Тук околовръсното е магистрала с 3 ленти и в натоварените часове е паркинг.
Трябват ми само шапкарите да се разхождат със скорост на пешеходец при положение че има толкова много некадърни водачи които да създават задръствания.
Никой не е казал че не ги уважавам органите на реда, но всеки път когато ме проверяват е с голяма дискриминация.
Държат ме по половин час за проверка на документите: самоличността книжката и пермесото само защото съм чужденец.
Всеки път се проверява обурудване на колата триъгълници жилетки и тнт.
Тук оставям на теб да се замислиш.
За твое голямо учудване си ги искат а не им ги предлагаш.someone написа:А ти предложи ли му 20 лв., ///MapTo ? Той поиска ли ти 20 лв.? Заради изтеклия срок на годност на хапчетата.

- someone
-
tzafti написа:Тук околовръсното е магистрала с 3 ленти и в натоварените часове е паркинг.
tzavti, и ние не живеем на село...като се замисля, даже май и доматите не ги ядем с корените...
tzavti написа:Всеки път се проверява обурудване на колата триъгълници жилетки и тнт.
А ти в замяна на това си примерен шофьор и си носиш в багажника тръгълниците и жилетките, нали? За това ти говоря? Това трябва да се случи и тук. Не дискриминационно. По отношение на ВСИЧКИ! Ясно е, че няма как да стане с КАТ-аджии със заплати от по 200 - 250 евро. Ама това вече е друг въпрос.
tzavti написа:За твое голямо учудване си ги искат а не им ги предлагаш.
Не успя да ме изненадаш много. Само дето по-масовия случай е да се предлага, не да се иска. Както и да е. В Италия искали ли са ти? И какво става ако предложиш? Наистина ми е интересно, не го приемай като заяждане.

И друго се чудя - какво става ако ти поискат пари (тук, в България), а ти вземеш, че се дръпнеш и не щеш да им дадеш? За себе си зная отговора. Нека си отговорят тези, които дават.
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
Да не живеете в село вярно е но населението на столицата е колкото на моя и на съседния град взети заедно.
А милано може да се похвали с население колкото цяла българия на площ 3 пъти софия.
Тук статут на село имат селищата с под 200 000 жители.
Споко.
Не приемам нищо като заяждане.
Да чукна на дърво не ми се е налагало да черпя катаджии в бг и да не ми се налага.Не че и аз не нарушавам но зная къде и кога да го правя.
Тук в италия е немислимо да давам рошвети.
Като стана дума за обурудване да си дойдем и на думата.
Колата ми е ит регистрация.
Тук задължителното обурудване е жилетка и триъгълник.
Препоръчват се комплект крушки за резерва.
Аз освен това нося и пожарогасител ,сандък с инструменти аптечка и какви ли не още други глупости така че с обурудването съм ок винаги.
За крик и гума не казвам щото е стандатна окомплектовка на колите .
Поздрав и със здраве
П.С: това за примерния шофер малко сранно ми звучи.
В бг имам 2 коли с пълна окомплектовака и винаги е било така и така ще бъде .
Ни заема място това което трябва да нося нито тежи кой знае колко много а в доста случаи е много полезно.
Тук ми се е налагало да ползвам и аптечка и пожарогасител в качеството си на свидетел на птп с запалване на колата.
А европейците не ги и изискват тези работи. А ние сме били селяни.
Айде стига толкова щото няма смисъл.
А милано може да се похвали с население колкото цяла българия на площ 3 пъти софия.
Тук статут на село имат селищата с под 200 000 жители.
Споко.
Не приемам нищо като заяждане.
Да чукна на дърво не ми се е налагало да черпя катаджии в бг и да не ми се налага.Не че и аз не нарушавам но зная къде и кога да го правя.
Тук в италия е немислимо да давам рошвети.
Като стана дума за обурудване да си дойдем и на думата.
Колата ми е ит регистрация.
Тук задължителното обурудване е жилетка и триъгълник.
Препоръчват се комплект крушки за резерва.
Аз освен това нося и пожарогасител ,сандък с инструменти аптечка и какви ли не още други глупости така че с обурудването съм ок винаги.
За крик и гума не казвам щото е стандатна окомплектовка на колите .
Поздрав и със здраве
П.С: това за примерния шофер малко сранно ми звучи.
В бг имам 2 коли с пълна окомплектовака и винаги е било така и така ще бъде .
Ни заема място това което трябва да нося нито тежи кой знае колко много а в доста случаи е много полезно.
Тук ми се е налагало да ползвам и аптечка и пожарогасител в качеството си на свидетел на птп с запалване на колата.
А европейците не ги и изискват тези работи. А ние сме били селяни.
Айде стига толкова щото няма смисъл.

- ///MapTo
-
-
someone написа:А ти в замяна на това си примерен шофьор и си носиш в багажника тръгълниците и жилетките, нали?
Аз за себеси смея да твърдя,че съм примерен...имам си пожарогасител,жилетка,тригълник,аптечка,но това не им пречи всеки път да пробват да се заядат дори за резервната гума..и като видят,че е чисто нова и зациклят...някой разправяше историята как му се заяждали,че единия му мигач бил по-оранжев от другия...тъй,че на българския полийз мен никъв респект

54 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4