Немски Език Помощ :)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Немски Език Помощ :)

Мнение от El Diablo » 25 Мар 2008, 11:47

колеги требва да го науча тоя език ! а до сега не съм учил никога тоя език, Имало некаде в София некав институт Гъоте ..? или нещо от тоя сирт даите малко Хелп ?
и идея как даго науча езика бързо..?????????????????????????
по важното е да го науча, а по добре е по бързо ??????/

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Мар 2008, 12:37

Няма бързо с немския брате.
Сложен е.
Има падежи, склонения и наклонения. Много учене трябва.
Гьоте института е добро място.
Питай за курсовете и сертификата DAF(Deutsch als Fremdsprache - немски за чужденци). Не знам дали го предлагат още, ама именно това е програмата за чужд език. Ако я няма, ще имат алтернатива.

За каква цел ти трябва?
Ако е за да следваш, трябва да гониш поне Sprachdiplom. Не се издава в България, но се признава в немските университети.
Но при всички случай се въоръжи с търпение. Не е като английския, даже и като руския и френския не е. Тежичък е и ако бързаш в началото и прескачаш нещата, никога няма да го научиш.

Алтернатива ти е да попиташ в НЕГ аз преподаватели, ама Гьотето си е по - добре и дипломите са му международни.
Но пък нивата са повечко.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 25 Мар 2008, 12:43

в Гьотето ше е брат мерси :)
явно няма да стане бързо да..
някои оттук знае ли го тоя език да сподели
трябва ми да следвам в Германия ..! или поне да се запиша и да мина един изпит :mhihi: само толкова.. ! ама зор-а е да влезна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Мар 2008, 12:52

Еми ако ме беше попитал преди десетина години щях да ти кажа, че го знам. Имам въпросният Шпрахдиплом, ако не друго...

Точните езикови изисквания са специфични за всеки университет. Трябва да отправиш запитване натам, каква е точната процедура за кандидатстване за чужденци.
Поне преди години даже някои от университетите провеждаха свои подготвителни курсове по език. Което те бута малко напред. Но пак си отнема месеци.
Всички университети признават Гьоте сертификатите, но над определена степен за всеки.

ПП. Сещам се ,че май с записването на курсове за език в университета в който кандидатстваш поне в някои от университетите ти се признаваха някакви студентски права - едиколко си часа работа, да живееш в общежитие, нещо такова. Не съм проверявал лично, говоря наизуст по спомени, но нищо не ти пречи да попиташ.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Мар 2008, 12:56

D3BEP написа:Ако е за да следваш, трябва да гониш поне Sprachdiplom. Не се издава в България, но се признава в немските университети.

Айде бе,сигурен ли си в това,което казваш? ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Мар 2008, 13:25

"Модератора" на форума, аз казах каквото знам. Ако имаш конкретна и проверена информация, бъди така добър да изръсиш акъла си в помощ на колегата, който търси помощ, а не в заяждане с мен.

Написал съм това:
Точните езикови изисквания са специфични за всеки университет.

Но считам ,че със Шпрахдиплом нещата в повечето университети няма да бъдат проблем или поне ще минават много по - лесно.

Дерзай, ако имаш какво да кажеш казвай, не се прави на тарикат.

Аватар

Мнение от ///MapTo » 25 Мар 2008, 13:28

Ми не бе дзверче,аз не се заяждам с теб...просто ти се чудя как понякога говориш със 100%-ова сигурност,а всъщност сам не си вярваш...тоз диплом от доста години може да се изкара в България ;)
И немската гимназия и 73-то го издават ако си издържиш изпита...следващия път дай с по-нормален тон ако обичаш ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Мар 2008, 13:30

Може вече да се издава в България. И? Добре, сгрешил съм, но пък съм казал че знанията ми са стари.
ЗНачи колегата трябва да запише немска гимназия. Не ми дойде на акъла.
Всъщност, ако трябва да сме точни аз имам моята диплома ОТ ИЗПИТ В БЪЛГАРИЯ, НО ПРОВЕРЕН, ПОДПИСАН И ОДОБРЕН В КЬОЛН. Да ти го сканирам , да го видиш?
Всъщност той едва ли ще стигне до него преди да стигне до изпитите, но както и да е, нали трябва да се покажем....
Последна промяна D3BEP на 25 Мар 2008, 13:35, променена общо 1 път

Аватар

Мнение от ///MapTo » 25 Мар 2008, 13:34

D3BEP написа:Всъщност той едва ли ще стигне до него преди да стигне до изпитите, но както и да е, нали трябва да се покажем....

Тука е пълно със збъркани хора,заклевам се...това,че даваш подвеждаща информация,за която те коригирам ме прави автоматично "показен" така ли!?!?!
Ей заради такива потребители истинските ентусиасти спряха да посещават форума :idea:
Ае продължаваите да си играете на лъженица,аз спирам да пиша,само ще ти гледам сейра отстрани

П.С. Нито едно от двете училища не съм завършил,г-н Показност :winky:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Мар 2008, 13:40

Ти направо не заслужаваш да ти отговарям на глупостите.
И като отиде до Гьоте института те ще скрият ли от него тази степен, ве чоджум? Те там степените са поредни. Май?

А тва за старите кадри беше велико.
Ми аре експеримент. Аз ше напусна форума, а ти ше ги върнеш. Кво ше кажеш?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitkovalkov » 25 Мар 2008, 13:41

Най-бързо ще го научиш в Германия за 4 5 месеца, но първо понаучи нещичко тука ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535i, S500

Мнение от furiozo » 25 Мар 2008, 13:42

BMW-E39 написа:трябва ми да следвам в Германия ..! или поне да се запиша и да мина един изпит :mhihi: само толкова.. ! ама зор-а е да влезна.

брато както марто каза е така, иначе за да учиш в германия не е задължителен немския, може и с англиийски ТОЕФЛ примерно, поне мен така ме приеха ама университетите трябва да си ги селектираш правилно, ако се интересуваш от влизане с английскиа пиши лс имам останали матриали,

успех

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 25 Мар 2008, 13:50

Може, само че ако отиваш да работиш внимавай със статута и правото за работа.
По мои спомени правата на студентите, които отиваха да учат в немски университети с немски, и тея, които захващаха специалности по английски като чужденци, бяха различни!

Не съм кандидатствал тая година, казвам го за да не ми скочи пак Марто, но нищо не пречи да провериш тая "подробност".
Немците са много стриктни към правата за работа. Трудно дават работа нелегално.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от El Diablo » 26 Мар 2008, 1:37

благодарности на всички колеги изразили мненията си :!:

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 26 Мар 2008, 4:41

BMW-E39 написа:благодарности на всички колеги изразили мненията си :!:

Пич, кажи направо къде и какво ще следваш! Преди и мен да са ме почнали, ще кажа само, че завърших преди година право в Хумболт - Берлин. Така че ми е ясна системата...или поне горе-долу прясна! Вече, откакто ни приеха в ЕС не знам дали има изменения!

Немският, приятелю, е най-трудния от масовите европейски езици - казвам го, тъй като имам приятели, които знаят немски, но говорят руски, испански, френски, италиански (споко, споко не е един човек, а няколко...такива полиглоти не познавам :) ). С всички тях сме стигнали до заключението (аз и английски говоря), че немския най-здраво ти къса нервиците :)

Вариантите да го научиш в България са единствено и само Гьоте Институт!

Гьоте-институт София
ул. Будапеща 1
ПК 1384
1000 София
тел.: +359 2 9390100
факс: +359 2 9390199

http://www.goethe.de/ins/bg/sof/bgindex.htm

Аз завърших 91-ва немска...или Първа немска, както я знаят. Да, даскалите са добри, но в Гьоте са свикнали да обучават хора в група, докато на частни уроци, ако те вземат ще си сам...а немския да го научиш като при всеки език си иска говорене. Да станеш частен ученик в Немската...пак не е толкова добре. Пара имаш, така че бягай в Гьоте - там поне са си немци и си знаят, че като даваш пари, знаеш за какво ги даваш!

Вече не съм много сигурен дали там имаше Шпрахдиплом (Sprachdiplom). Гледам, че има, но тяхното е GDS, а мойто, което се приема безапелационно от немските университети е DSH като на колегата D3BEP...и също е легализирано и проверено в Кьолн.

Другият еквивалент на Шпраха е ДАФ теста. Доколкото помня той се състои от 3 части като за всяка максималната оценка ти е 5. Поне на нас ни казваха, че ДАФ се равнява на Шпрахдиплома, когато имаш и в трите категории 5.

В общи линии това са ти двата сертификата, които ти трябват, за да следваш там! Най-добрият ти вариант е да си проучиш университетите, да им поискаш да ти пратят материали и молба за кандидатстване...и да кандидатстваш като внимавай да не изпуснеш срока, защото немците са такива книжни червеи - сроковете ги спазват до дупка - изпуснеш ли го няма ама аз това, аз онова! КРАЙ! Въпреки че предварително можеш да се извиниш, че не могат да ти издадат дипломата навреме и такива глупости...ще ти отпуснат още време!

Вече дали ще те приемат - зависи къде и какво! Ако се колебаеш за университети, мога да ти помогна!

Ако отиваш там да бачкаш, е друго! Да си студент си има ред благини - по-малка здравна такса, право на общежитие (в общи линии спестяваш от 70-100 до 200 евра месечно), намаление за транспорта и т.н. НО! В повечето провинции е приет закон, който позволява на студентите да работят само 3 месеца в годината измерено в часове...демек 6 месеца грубо казано. След това хванат ли те - много проблеми. В зависимост от това колко си сгазил лука, могат и да те депортират тук...абе накратко - не е хубаво да те сбарат :)

Голяма роля играе и какво ще бачкаш. Има работодатели, които се навиват да бачкаш нелегално - той не ти пише часовете в книжката, но не ти плаща и осигуровка ;) Най-мизерия е да бачкаш в МакДоналдс, Бъргър Кинг и КФЦ - плащат ти по средно 4,5 евро/час. После идва да работиш като момче за всичко в някой хотел - около 5,5-6,5 евро, след това е да бачкаш в заведение - бар, кафе и т.н. Там ще взимаш около 8 евра, а някъде взимаш процент от бакшиша. Аз даже бачках в едно заведение като барман, където си прибирах целия бакшиш ;) Далавера, а ;) Най-готиното беше на световното, когато играха Италия и Австралия. Имаше едни италианци от Рим. И гледаха мача там - ама бяха 5-6 човека и бяха на бара. И цяла вечер ги разговарям майтапиме се, а на тях им терсене, защото до краябеше 0:0. И аз се ги базиках "Абе, ей сега Принца на Рим (Тоти) ще вкара, бе пичове, не се стягайте"...и тоя идиот Тоти верно взе та вкара дузпа в 90 и кусур минута и биха. Тея така се изкефиха, че при сметка 180 евро единия ми остави 500 и ми намигна...Е, от тогава Тоти ми е един от любимците :mhihi: Та след лирическото отклонение...ееех, спомени...най-много пари се взиамт на строж, братле! Там цифрите са от 10 до 12-13 евра на час! Приятел бачка на един строеж в Хале нелегално - 15 евро на час, момче! Айде ти си направи математиката - 15 евро, 10 часа на ден, събота и неделя двойно! 1 месец=5400 евра...една много прилична е36 :mhihi:

Та така! Ако има нещо питай - ако мога, ще помогна!

Поздрави,
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

Следваща

Назад към Извън Темата