питане за фолио?
Модератор: Общи модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
питане за фолио?
доста почетох и да не пиша в на някой темата реших да пусна отделна.
искам да питам за монтажа на фолио(за затъмняване на прозорци) и за закона ,дали съм прав -? :
и аз ще се захващтам с процедурата и ще ми е за първи път,нека опиша стъпките които трябва да направя и ако греша нека коригирате:
1.взимам фолиото както е от кутията и отивам на джамеца с него да го меря и си режа парче,като съм избърсал прозорците първо.
(понеже съм взел ролка 3м на 50см и не ми покрива целия прозорец,предполагам ,че ще трябда да се наслагва,и това грозно ли ще се получи или не личи-?)
2.вече отрязал даденото парче ,отлепям найлона и го слагам с лепкавата страна на джама,като найлона го махам последователно (не целият на веднъж).като преди да допра фолиото до джама пръскам с вода по джама и по фолиото.
3.пръскам с вода и с шпакличката на която съм и сложил парцалче за по меко ,търкам да изкарвам балончетата.
4.след изкарването на балончетата и вече цялото платно залепено,ако ми се намира пистолет за горещ въздух или сешоар го обдухвам дадения прозорец.
и завършва процедурата!
в момента в сила е все още този закон,нали? разрешава се на задните странични ,но за задното панорамно включва ли се към задни странични,защото по този начин написан закона може да се тълкува двузначно!
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА (ОБН., ДВ, БР. 20 ОТ 1999 Г.; ИЗМ., БР. 1 ОТ 2000 Г.) Обн. ДВ. бр.43 от 26 Април 2002г. написа:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 36 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г.
Обн. ДВ. бр.25 от 22 Март 1996г., попр. ДВ. бр.72 от 23 Август 1996г.
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
мерси

искам да питам за монтажа на фолио(за затъмняване на прозорци) и за закона ,дали съм прав -? :
и аз ще се захващтам с процедурата и ще ми е за първи път,нека опиша стъпките които трябва да направя и ако греша нека коригирате:
1.взимам фолиото както е от кутията и отивам на джамеца с него да го меря и си режа парче,като съм избърсал прозорците първо.
(понеже съм взел ролка 3м на 50см и не ми покрива целия прозорец,предполагам ,че ще трябда да се наслагва,и това грозно ли ще се получи или не личи-?)
2.вече отрязал даденото парче ,отлепям найлона и го слагам с лепкавата страна на джама,като найлона го махам последователно (не целият на веднъж).като преди да допра фолиото до джама пръскам с вода по джама и по фолиото.
3.пръскам с вода и с шпакличката на която съм и сложил парцалче за по меко ,търкам да изкарвам балончетата.
4.след изкарването на балончетата и вече цялото платно залепено,ако ми се намира пистолет за горещ въздух или сешоар го обдухвам дадения прозорец.
и завършва процедурата!
в момента в сила е все още този закон,нали? разрешава се на задните странични ,но за задното панорамно включва ли се към задни странични,защото по този начин написан закона може да се тълкува двузначно!
ЗАКОН ЗА ИЗМЕНЕНИЕ И ДОПЪЛНЕНИЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА (ОБН., ДВ, БР. 20 ОТ 1999 Г.; ИЗМ., БР. 1 ОТ 2000 Г.) Обн. ДВ. бр.43 от 26 Април 2002г. написа:
Чл. 105. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) (1) Забранява се ограничаване на видимостта през челното стъкло и през страничните стъкла на автомобила, осигуряващи видимостта на водача към пътя, както и намаляване на прозрачността им.
(2) Ограничаване на видимостта през стъклата на задните врати на леките автомобили, както и намаляване на прозрачността им, се допуска само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
ПРАВИЛНИК ЗА ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНА ЗА ДВИЖЕНИЕТО ПО ПЪТИЩАТА
ПРИЕТ С ПОСТАНОВЛЕНИЕ № 36 НА МИНИСТЕРСКИЯ СЪВЕТ ОТ 1996 Г.
Обн. ДВ. бр.25 от 22 Март 1996г., попр. ДВ. бр.72 от 23 Август 1996г.
Чл. 12. Моторното превозно средство не трябва да има отвътре или отвън каквито и да е предмети, които намаляват видимостта или отвличат вниманието на водача, както и предмети с остри изпъкнали ръбове или части, които представляват опасност за водача, пътниците или другите участници в движението.
Чл. 13. Забранено е поставянето на пердета на стъклата на предните врати и на задното стъкло. Допуска се поставяне на пердета на стъклата на задните врати само при наличие на огледала за виждане назад от двете страни на автомобила.
мерси

за каквото и да си говорим,винаги става дума за пари!!!
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
най-добре иди някъде да ти го сложат, иначе от първият път може и да не се получи добре.другият вариант е да си свалиш стъклата, така става най-добре.а това за горещия въздух...
мисля, че е излишно!с наслагването, да личи си определено къде е наслагвано фолиото.за закона, ако не си затъмняваш предните странични прозорци няма проблем, никога не са ми се заяждали полицайте, че са ми затъмнени всичките задни + панорамния. 

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
- Illusion
- Бургаското явление
-
Значи най-добре свали стъклата. След това ги измиваш хубаво и пръскаш с препарат за стъкла. Режеш пърче от фолиото, което пък да не е точно колкото прозореца, ами малко по-голямо. Отлепяш найлона постепенно и същевременно слагаш фолиото на прозореца като е желателно и дори задължително да не се набръчка. После със шпатулката изкарваш останалите балончета с препарат. Изрязваш с ножчето по ръба на стъклото и по принцип остава още малко от препарата и затова накрая е добре да минеш със хавлиена кърпа например.
Изкарването на балончетата мисля ,че не е нужно да ти казвам, че става от средата към края на стъклото
Това е с точност абсолютно всичко, а и ти си се беше ориентирал правилно
Изкарването на балончетата мисля ,че не е нужно да ти казвам, че става от средата към края на стъклото

Това е с точност абсолютно всичко, а и ти си се беше ориентирал правилно

Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
k1k0 написа:А аз само да вметна че за задния джам се заяждат когато няма за какво друго да се хванат
те нека си се заяждат .. и се хващат за дедовия

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
и задното си е готино да го затъмниш обаче има + и - като караш вечер, ако искат и дълги да ти пускат ти си се усмихваш
но се кара малко като тираджия само на странични, и на мен не са ми правили за сега проблеми.

но се кара малко като тираджия само на странични, и на мен не са ми правили за сега проблеми.
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
ditko1 написа:и задното си е готино да го затъмниш обаче има + и - като караш вечер, ако искат и дълги да ти пускат ти си се усмихваш![]()
що колега ?
аз съм с пазарско фолио и си се вижда супер
то има 4 вида черно зависи кое си зел

- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
bam-bam написа:то има 4 вида черно зависи кое си зел
така е , но ако не се лъжа някъде в закона също се споменава за някакъв процент на затъмняване който е позволен или съм се объркал?!?!?!? поне преди време имаше някаква простотия , още бат бойко беше кукер
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
baricade написа:...но ако не се лъжа някъде в закона също се споменава за някакъв процент на затъмняване ...
Има ама ако те спрът в с.Асеновец Новозагорско да не мислиш че уред за измерване на процента на тонираност на стъквала ще ти извадят. Сичко е въпрос на "око" и лична преценка + леко цакане в полза на контролния 'оргейнизъм'

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- bigmurzi
- драфтаджия
-
- Кара: '93 316ix Touring
- Мечтае да кара: далеч
- Детайли за колата: Хубавица =)
Не правят проблем, нито в София, нито в други градове от страната или аз съм бил късметлия.Просто вече са толкова много хората със затъмнени стъкла, че не им прави впечатление на полисмените
А като си цъкнеш 75% навсякъде, аз не съм имал никакъв проблем, нито денем, нито нощем, но светлините за задната ми светеха доволно, та фолиото може да е причина да си ги оправиш, ако имаш проблеми

А като си цъкнеш 75% навсякъде, аз не съм имал никакъв проблем, нито денем, нито нощем, но светлините за задната ми светеха доволно, та фолиото може да е причина да си ги оправиш, ако имаш проблеми

Е30 на десен завой бензин НЯМА!
значи фолиото преди да го сложиш първо си намери двама кибика , които да ти помагат защото ина4е не става , второ разглябяш корите и сваляш уплатненията които са отвътре -за да влезне надолу фолиото и да няма дертове после , трето не само вода ами трябва и веро и то пове4ко във водата за да вси4ко кат хората и като тръгнеш да го лепиш двамата кибика ти държат фолиото , ти отлепяш ЦЕЛИЯ найлон и те държат листа фолио през това време и ти пръскаш доволно сапунка и на фолиото и на джама след това внимателно го пставяте на прозореца и го намествате ,после пръскаш пак обилно самото залепено фолио за да може да се плъзга шпатулката и да не драска , и последно аз съм с най-светлото на вси4ки джамове ве4е година и нещо и нема дертове
- Archi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39
- Мечтае да кара: фадрома в народното събрание
Внимавай с препаратите за почистване на стъкла, защото има едни, които направо разграждат фолиото и става все едно тече кока кола от него
Имаше един препарат Novex едно време, незнам има ли го още, но върши идеална работа за целта
Мисля, че и Medix ще ти свърши работа. Обаче да знаеш, че ако колата стои повечко на слънце фолиото ще избледнее. При мен случая е със най-тъмното черно за година и нещо избледня доста, а за задното зависи мойто е с 3 ленти и почти не се забелязва надката, но ми го слагаха в автомивка, човека си разбираше от работата.
За това, както казаха и колегите по-горе намери някой, където ще ти сложи фолиото и ще ти спести доста ядове

За това, както казаха и колегите по-горе намери някой, където ще ти сложи фолиото и ще ти спести доста ядове

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
k1k0 написа:И един съвет ако слагаш фолио менте сложи от най-тъмноо 100% защото много бързо изсветлява
колега ти му даде яко акъл

ела да ти покажа как фолио за 5 кинта не е трепнало 3та година

стига сте чели некъде глупости и само ги повтаряте

а за проценти няма никакви такива във закона .. пише МОЖЕ или нещо подобно .. така че контролния орган да ми бара органа в гащите и да се спасява

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2