Снимка от стационарен полицейски пост
Модератори: mitaka7, Общи модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
someone написа:Nasic написа:Аз писах че аудио записа не е доказателство.Видеото е доказателство.
И видеозапис и аудиозапис могат да бъдат доказателства, стига да са изготвени по реда предвиден в Закона за специалните разузнавателни средства и след предвиденото там разрешение. Т.е. любителски запис не върши работа.
Любителски аудиозапис или видеозапис обаче може да послужи като основа за изготяне на идентификационна експертиза, която вече може да бъде доказателство в един наказателен процес. Това подкрепено със свидетелски показания, примерно на човека направил записа, може да свърши някаква работа.
А тия неща дето ги гледате по филмите...готино е, ама не е истина.
А относно любителския запис не е ли от своя страна противозаконно да записваш някой без негово знание и съгласие

someone написа:Nasic написа:Аз писах че аудио записа не е доказателство.Видеото е доказателство.
И видеозапис и аудиозапис могат да бъдат доказателства, стига да са изготвени по реда предвиден в Закона за специалните разузнавателни средства и след предвиденото там разрешение. Т.е. любителски запис не върши работа.
Любителски аудиозапис или видеозапис обаче може да послужи като основа за изготяне на идентификационна експертиза, която вече може да бъде доказателство в един наказателен процес. Това подкрепено със свидетелски показания, примерно на човека направил записа, може да свърши някаква работа.
А тия неща дето ги гледате по филмите...готино е, ама не е истина.
Абсолютно вярно. Преди време в Господари на ефира имаше една такава тема: Бяха снимали кукерите как минават по трамвайните линии на Евлоги Георгиев и Драган Цанков, как карат без колани, с неизправни светлини, как говорят по телефона и безброй такива нарушения. После снимаха в КАТ как ими пишат актове. Смееех, бате смеееех. Ебати позьорщината не е истина. Псле всички тия актове отпаднаха в съда точно за нерагламентирано използване на СРС. Макар, че това е обществена телевизия пак мина по този закон. И кукерите продължават да си маат по старому.
Така, че с тия снимки ще им пръднете на дедовия.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
bum_bum,
То по рази логика може да съдиш ченгето че те е снимало за превишена скорост без твоето знание и съгласие.
То по рази логика може да съдиш ченгето че те е снимало за превишена скорост без твоето знание и съгласие.

http://www.globalsourcesdirect.com/serv ... tch/Detail
аз едно такова ще си купувам с 1.3 МП камера айде да разбере дали го снимам
аз едно такова ще си купувам с 1.3 МП камера айде да разбере дали го снимам

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
tzavti написа:bum_bum,
Да ама той го прави по начин регламентиран от закона за да докаже, че извършвам нарушение. Там е май разликата.
Аз иначе на едно възражение на акт, което писах писах, че имам запис от мобилен тел на спрелият ме полицай как се държи с мен грубо и неуставно и съм готов да го покажа в съда и акта отпадна

- someone
- сбъркал колата, но не и форума
-
- Кара: е70
bum_bum написа:А относно любителския запис не е ли от своя страна противозаконно да записваш някой без негово знание и съгласиеЧе да не стане после обратен процес
Именно за това на все повече места се появяват надписи от типа на "обектът е под видеонаблюдение".
Текстът в конституцията е "без неговото знание ИЛИ въпреки неговото изрично несъгласие"
Т.е. човекът след като е прочел табелата трябва да ти е казал: "Ако обичате, не ме снимайте" или "Изключвай тая камера, бе пед**"

Има предвидена наказателна отговорност (чл. 339а, ал. 1 от НК) за неразрешено производство, използване, продажба и държане на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, като тук, въпреки, че бяха повдигнали обвинение по този текст от НК на онзи румънски журналист, който снимаше със скрита камера в Русе, самият този текст е насочен основно към защитата от промишлен шпионаж и от шпионаж като цяло.
tzavti написа:То по рази логика може да съдиш ченгето че те е снимало за превишена скорост без твоето знание и съгласие.
Не, не можеш, защото в текста от Конституцията, която цитира bum_bum се казва и "освен в предвидените от закона случаи"
И м/у другото, мисля си че дискусията стана като за форума на http://www.lex.bg
На мен лично би ми било много по-интересно да обсъдим техническата страна на въпроса - т.е. как и къде може да се монтира камера в автомобилите ни - пък ако щете и за да снимаме голфаджиите как нарушават правилника и после да пускаме клипчетата във vbox или господари на ефира.

- tzavti
- Потребител
-
- Кара: Peugeot 308 THP
bum_bum написа:tzavti написа:bum_bum,
Да ама той го прави по начин регламентиран от закона за да докаже, че извършвам нарушение. Там е май разликата.
Аз иначе на едно възражение на акт, което писах писах, че имам запис от мобилен тел на спрелият ме полицай как се държи с мен грубо и неуставно и съм готов да го покажа в съда и акта отпадна
То и аз го правя за да докажа че прави нарушение но разликата е че аз съм сулъо а той е старши ченгар или сержант и тнт .
Схвана ли идеята?
А още повече че сме бг.
Тук в италия при мене снимах с телефона шапкарите как карат по главната улица на селото с 20 километра и трафика зад мен, който причиняват, и си го отнесоха след като се появих в управлението с записа от телефона.
Това едва ли ще стане в българия
Едит:
Законите не ги познавам и не мога да се позова на тях ни действам с проста логика:Щом той може да ме снима как нарушавам ЗДП то и аз мога да го снимам по същата причина.

- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
someone написа:bum_bum написа:А относно любителския запис не е ли от своя страна противозаконно да записваш някой без негово знание и съгласиеЧе да не стане после обратен процес
Именно за това на все повече места се появяват надписи от типа на "обектът е под видеонаблюдение".
Текстът в конституцията е "без неговото знание ИЛИ въпреки неговото изрично несъгласие"
Т.е. човекът след като е прочел табелата трябва да ти е казал: "Ако обичате, не ме снимайте" или "Изключвай тая камера, бе пед**"за да е противозаконно "филмирането".
Има предвидена наказателна отговорност (чл. 339а, ал. 1 от НК) за неразрешено производство, използване, продажба и държане на техническо средство, предназначено за негласно събиране на информация, като тук, въпреки, че бяха повдигнали обвинение по този текст от НК на онзи румънски журналист, който снимаше със скрита камера в Русе, самият този текст е насочен основно към защитата от промишлен шпионаж и от шпионаж като цяло.tzavti написа:То по рази логика може да съдиш ченгето че те е снимало за превишена скорост без твоето знание и съгласие.
Не, не можеш, защото в текста от Конституцията, която цитира bum_bum се казва и "освен в предвидените от закона случаи"
И м/у другото, мисля си че дискусията стана като за форума на http://www.lex.bg
На мен лично би ми било много по-интересно да обсъдим техническата страна на въпроса - т.е. как и къде може да се монтира камера в автомобилите ни - пък ако щете и за да снимаме голфаджиите как нарушават правилника и после да пускаме клипчетата във vbox или господари на ефира.
по тази логика аз мога ли да си сложа такъв напис на колата?

и какво трябва да направя , за да получа такова разрешение?

П.П. токущо прочетох последното изречение

- someone
-
baricade написа:по тази логика аз мога ли да си сложа такъв напис на колата?
Що да не можеш. Щом на пежо 106 може да се слага Angel Eyes....не виждам кой ще ти попречи
baricade написа: и какво трябва да направя , за да получа такова разрешение?
Като за начало трябва да си държавен орган

- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
someone написа:baricade написа:по тази логика аз мога ли да си сложа такъв напис на колата?
Що да не можеш. Щом на пежо 106 може да се слага Angel Eyes....не виждам кой ще ти попречиbaricade написа: и какво трябва да направя , за да получа такова разрешение?
Като за начало трябва да си държавен органСлед това да установиш, че са налице предпоставките да използваш такива средства, от там нататък си четеш закона за СРС и си свиркаш

- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Сега си спомням,че преди 2 седмици на сбирката в дружба нещо полийз мените решиха да го дават лоши още с пристигането си...дойдоха и разпитваха за собственика на червено е36 купе,че било въртяло гуми на място...обясних му и му показах,че не е било това купе,което е въртяло гумите и нашия реши да ми се прай на велик и се доближи до мен и нещо почна да ми скърца със зъбки...предупредих го,че с пръст да ме докосне и ще му скъсам гъза от съдене,тъй като омв-то е пълно с камери и нашия офейка като пребито куче...
та това май е единствения вариант да можеш да докажеш нарушенията на тези отрепки 

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
..
спипваш ги в нещо нередно снимаш и им ебаваш майката после
- someone
-
Re: ..
bavareca_86 написа:спипваш ги в нещо нередно снимаш и им ебаваш майката после
А аз се чудех кой пише сценариите за холивудските филмчета, дето ги снимат тук позавяхващите US звезди...
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Re: ..
someone написа:bavareca_86 написа:спипваш ги в нещо нередно снимаш и им ебаваш майката после
А аз се чудех кой пише сценариите за холивудските филмчета, дето ги снимат тук позавяхващите US звезди...
позна,пе4елиш дъвка с косаам

- someone
-
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4