Косово е Сърбия!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Мар 2008, 11:02

аз съм на мнение: квот било-било!/въпреки,че като има много хора страдали е трудно да се каже/. всички знаем/ и тука ако се опитате да ме оборите - просто става смешно/ ,че след разтурянето на соц.блока големите пари пак останаха в хората от онази власт. разпределени са ,раздадени са...!! свирено!! прагматичният подход за мен е най-правилният.
пример!: ако някоя фирма ми предложи добри условия за работа и има перспектива-нема да гледам шефа комунист ли е,зелен ли е ,или е репресиран! да!неприятно ми е ,че имотите на дедите ми са били 50г отнети,а те са си ги изкарали с труд,ма не мога да върна историята!!

обединителната линия е да застанем зад общи интереси.и соца мина и замина.. и косово го признаха и нема да се върнат обратно! линията е ,може би да се контактува със сърбите ,заради интересите - техните и нашите ,но не винаги политическите. икономическите интереси могат да оправят нещата. ако някоя сръбска компания има нужда от българска такава може да се направи компромис с политическите различия и да се живее...! не е задължително да се гледа само лошото. верно ,че сега в началото ще има ядове и проблеми,но да се надяваме ,че ще надделее здравият разум и ще се оправят нещата. в крайна сметка трябва да се живее... хубаво-лошо аз съм се убедил ,че ако риташ срещу ръжена и не си по-голям от него се убождаш. за тва и в природата оцеляват и успяват не най-силните ,а най-приспособимите. ние-българите поне сме доказали,че малко или много сме такива.
Последна промяна SKISA на 24 Мар 2008, 14:34, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 24 Мар 2008, 13:15

SKISA написа:...

+1

подкрепям, че файда да се дърляме няма и трябва да гледаме напред, като едиственото, което трябва да съблюдаваме е да не допускаме да се повторят подобни събития.

дълго се колебаех дали да пиша и аз за Белене, но когато някой каже, че видите ли "няколко", "единици" и пр. за мен цинични думи за контекста са страдали известно време, по нищожни полити4ески причини и че там не е било толкова лошо и се преекспонира - е кипвам :twisted:

ми не било силно охранявано - само 2 реда инженерна тел... ми то за даскалите лазерна ограда ли да турят бре?! и храната била екстра, хора, стегнете се и не пишете така :!:

А в Скравена скарата била най-добра и всеки ден Крем Брюле

:mhihi:

Нищо лично :idea:
Хайде със здраве ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Мар 2008, 14:05

Не знам дали да не започваме тази тема първо с уточнение кой на колко години е. Може да е малко грозно, ама е доста правилно като се замисля.
Макар че като се замисля за истината за Белене трябват хора над 80 години...
Човекът ти каза, Нуклеар - дядо му е бил в Белене и 90% от приказките са си пропаганда.

Тогава нямаше медии. В смисъл не толкова, колкото днес.
Сега като има, "всичката истина я знаеш", Нуклеар. Напротив. В комунизма повече истини стигаха до тебе. Сега свободата на словото е просто свобода за измами.

Според това, което аз знам за Белене от вестниците и друга тоалетна хартия:
1. Там групово са разстрелвали политически противници.
2. После пускали прасетата да ги ядат и след това продавали свинско на панаГирЯ.
3. Живите копаели с клечки и карфици под ноките гробове и били само на хляб и вода
4. Оцелелите са "приети" в клубове на репресираните.
Това е "истината" за Белене.

Ти мислиш ли, че днес няма политически затворници?
Няма. Направо ги застигат на кръстовищата и ги товарят.
И ти, разбира се знаеш "истината" за това.
Ти не искаш да повярваш на хора, които са били в Белене през комунизма, ти знаеш най добре, а имаш и снимки. Смятай колко ти е промит мозъка, братле....

Бахтън.

Ае да си говорим за Косово, кво ще кажете?

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Мар 2008, 14:33

ми кат гледам пише,че си 10 лета след мене...!! дали па повече не сме чули и разбрали тогава...!! :roll: и ние сме имали дядовци в белене!!!
и не става въпрос само за белене-всички бяхме в затвор с малки партийни изключения!!! недей да пренебрегваш история,която се е случила.
а темата косово май е пряко свързана с темата комунизъм,щото е ясно кой какво защитава...!
няма как да си последна инстанция във всичко,Дзвер! ако питаш някой партиен или комсомолски секретар днес -естествено ,че ше ти каже ,че там хора не са умирали...ама са умирали! ма има още милиони българи ,които знаят друга истина!! в случая казваш на черното -бяло!! направи една анкета за соца -дори и да не е представителна в нашият форум има доста хора...да видим кво ше излезе!! и не е нужно да си на 80 ,за да знаеш нещата как са били. оспорваш само белене-другите факти също са достатъчни...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 24 Мар 2008, 14:43

D3BEP,

живот и здраве, на 31г. ставам сега април, успокои ли се? за съжаление не съм малолетен 8)

Имам роднини, който не са се върнали от "там" и оцелели , но и те починали вече, лека им пръст! Никога не са членували в клубове на репресирани, винаги са били безпартийни :idea: но с политически убеждения и култура.

В предишния режим никога "повече истини" не са стигали до мен :!: Ако са стигали до теб, то това е било поради друга причина, ти си я знай, но не е за хвалене :idea:

В момента, както и в през повечето време от 10-ти насам, знаеш кои управляват, не си глупав. Съпоставката е излишна...

Не си позволявай да ми даваш оценка на мозъка :!: Аз не го правя, не го прави и ти, ОК?

Наистина се отклонихме от темата

Все още дружелюбно настроен,

Дидо ;) ;)
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 24 Мар 2008, 14:52

Добре,ДЗВЕР,всичко хубаво,ти го изкара че соц режима е бил демократичен рай и рог на изобилието да го ева.....Нямало е насилие и репресии,хората доброволно са си дарявали бизнеса и имотите за национализация и са тичали презглава да се запишат у ТКЗС :!: И недей обижда хората на промити мозъци моля те,излишно е да подхождаш снизходително към другите... :roll: А сеа ако кажем за пражката пролет,ше го изкараш нещо митнинг на Цру или Алкайда,и понеже аз не съм бил там и какво ли знам аз...А да,имаше информираност,помня къде бях и какво правих април 86,Чернобил,ония там си внасяха вода и храна от чужбина,а на нас да ни поникват по две три ръце,кой му дреме...Опасност нямаше :shock: А това че сега не е розово положението у БГ,не е защото го нема кумунизАма,а защото е бил :!: твърде дълго време....
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Мар 2008, 15:06

Аве... За съжаление си е точно така.
Промиват акъла бате.... И на 30, и на 40 + 5.
Не е доброволно ТКЗСто. ТО нищо не е доброволно.
И аз сега не плащам доброволно луди данъци. И не работя от хубаво за без пари. На, сега върнаха нявята, пък живеем по - зле. Никога в комунизма да си платим сметките не е било проблем.

Както и да е. Давайте за Косово. Ясно, че няма да се разберем за другото.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 24 Мар 2008, 15:26

Bogat-Beden написа:
Van написа:На двата въпроса отговорът е един: Сърбия вече е нищо и сама си е виновна! Вече не е заплаха, отиде си на мястото. Нито я нападам, нито я защитавам! Единствената ми мисъл е, че някои, който винаги ни е преебавал не трябва да очаква да го целуваме. С част от българите точно това се случва- целуват си враговете.
Повече по въпроса няма да пиша, защото го избиваме на политика, а това е вредно за форума! Има други места!
:clap: :clap: Абсолютно!Милошевич не съм го избирал аз,нали??Повечето от вас са пътували през Сърбия преди тази патардия с Косово,знаете как се държат ченгета и митничари,надменно и с омраза,сякаш не те ,а ние сме на дъното,ебаси "братята" дето са :evil:

Колега, тамън нещата се бяха закрепили и то доста.И аз не е като да не съм пътувал и даже на 30 декември ,ден преди нова година запалих комбито и с един приятел обиколихме повече от половината държава.На Крушевац ме спря полицай за проверка и проверка баш нямаше а приказки от общ характер в рамките на абсолютно добия тон.Обикалял съм бивша Югославия наред.Не съм бил единствено в Босна, но не след дълго ще ида и там ,защото и там има много какво да се види.Никога, никой полицай или човек който съм попитал да ме упъти не ме е "подхлъзнал". Знаеш ли, говоря така за тях защото навремето Тито ги пускаше навън и после си взимаше своето ,което влизаше в държавата им и хме тя цъвтеше,хем хората им се европеизираха - знаеш за колониите по Германия,Швейцария,Австрия,Швеция и пр.

Тук спираш на мястото на някой трупосер,дето нито е негово ,нито нищо и се стига до вадене на пистолети и заплахи ,да не говоря за нарязани гуми и надрани ламарини а как за една седмица престой в Београд ,при положение ,че нощувах в един много хубав и чист квартал с къщи и градинки спирах пред къщите на хората и макар ,че им създавах неудобства а регистрационната табела ми е Българска,което повярвай ми направо се набива в очите им ,един път нема проблем с колата или с мен :!: Доскоро пазих трите бележки с които хората най-културно ме молеха да не им запушвам я гараж,я входна врата и т.н. Това тука го няма :mhihi: Ние сме говедата,не те :!: Аз от толкова път ,срещи с хора един път не видях лошо отношение ...

За митничарите им - държат се така с нас ,както и ние с тях.Няма нищо случайно има си и приказка ,че каквото повикало - такова се обадило.
Вчера докато бях в движение из Пампорово слушах по радиото (Дарик) интервю с един свещенник и с още един "държавник" - Косовари - Гарбовски с преводач ги разпитваше наред . Общото бе ,че и двамата казаха ,че са наясно ,че България е взела решение за признаването под външен натиск,за което съжаляват и ,че насила решение не означава нищо :mhihi: Толкова ...

Георги Пенчев
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Мар 2008, 16:01

Penchev написа: Вчера докато бях в движение из Пампорово слушах по радиото (Дарик) интервю с един свещенник и с още един "държавник" - Косовари - Гарбовски с преводач ги разпитваше наред . Общото бе ,че и двамата казаха ,че са наясно ,че България е взела решение за признаването под външен натиск,за което съжаляват и ,че насила решение не означава нищо :mhihi: Толкова ...

Георги Пенчев

Да. Смятай, лафим си тука. Само на българите май не стана ясно това.
Косово е държавата, която има интерес от тоя натиск и последна следва да го признае, ако има такъв..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Мар 2008, 16:04

D3BEP от една страна съм съгласен с теб обаче от друга това да съжеляваш и да искаш да се върне едно време заради евтините данъци и кебапчета не е правилно. Знаеш ли, че елементарна хигиена нямаше допреди няколко години в пройзводството, със баща ми подържаме много пройзводители и да ти кажа по времето на комунизма само си щракаха със пръсти само пройзвеждат, а нямат елементарни хигиени. Месото от кадето се внася от там се изнася, стари машини за обработка на месо, мизерия... От 200 и нещо пройзводителя на създрама останаха в софия около 20 заради елементарни хигиени, за хлебарниците същото се отнася за всяко едно пройзводство. Неможеш да съжеляваш за евтините данъци след като, работа, качество и стройтеслтво да са под всякаква критика. Това със кражбата на тока със старите електромери не е от 10 или 20г. То като откраднеш бензин, крадеш ток, взимаш евтини копони как няма да ти се види хубав животът ама това време свърши. Разправяли са ми стари хора как като отидът на море 8 човека, всеки работи някаде един във хлебарница, дръуг във месарница, друг във пивоварна, друг еди каде си и за без пари седят на морето даже и друг и квартири без пари орежда и после защо го няма това време, защото е било не реално. Баща ми ми разправя как Немци са дошли тука пдръжа на един завот, оставят си куфара- откраднат му инструментите, после пак купят пак ги откраднат, сложат катинар на куфара откраднат целият куфар, винаги е било хаус и легални кражби, но вече не може да се краде и за това не им изнася това време на някой хора. Защо бившите воени 99% от тях работят като охрана? Защото никога не са работили и не им се работи това е грубата истина..

Не забелязвате ли, че има дефицит на работници, просто са много малко истинските майстори от времето да комунизма, за напред ще стане голям проблем защото няма кой да обучи младите хора..
Последна промяна ditko1 на 24 Мар 2008, 16:17, променена общо 1 път
Изображение

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Мар 2008, 16:08

Penchev написа:...
Съгласен съм в едно,мнението ми беше малко емоционално....и няма как да е обективно...Но от всичките ти постове виждам че си доста пристрастен..(и аз слушам српска музика ,все пак карам гоф :lol: :lol: )Но,това за митничарите и полицаите-аз пак си оставам с кофти впечатление..Добре ,кога аз съм се държал гадно с сърбин,че да се държат така с мене,шо да си избиват комплексите на мен и други просто пътуващи,които както каза един колега по-горе им даваме хляб като плащаме пътни такси,които никак не са ниски :!: ???,странно съвпадение че и аз точно на 30ти декември мин.година прекосих Сърбия,може би сме се разминали,не съм те видял :roll: Да,при нас има много мутри и измет ,но ако кажеш че сред тях няма....Държава,която си разстреля собствения премиер :help: Колкото и да ме дразнят неуредиците и помията у нас,пак ми е трудно да милея за друга държава повече,било то србия или не знам коя...
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от agent smit » 24 Мар 2008, 16:21

С и без нашето признаване Косово отдавна не е сръбско и ме съмнява нещо да се върне назад. Аз не съм политик и не мога да кажа дали тази стъпка на политиците е правилна или не. Ако за момент допуснем, че няма световна конспирация и огромен натиск от Вашингтон към нашите политици да признаят Косово тогава какво? Тогава аз смятам, че политиците са преценили по-добре от нас нещата, макар и да не симпатизирам на никоя от управляващите партии. Един от проблемите на обществото според мен е това, че всеки си мисли, че разбира от политика. А това, съгласете се няма как да е така. Що се отнася до история имам претенции, че познавам по-важните събития от българската. Разбира се не толкова задълбочено колкото колегата D3BEP, който е чул с ушите си и е прочел в интернет, че българите и сърбите напсували византийският император, който дошъл да ги моли за помощ, но все пак.

Така понеже се заговори за комунисти и фашисти нека да дадем определение какво е комунист и какво е фашист за българската действителност?

Комунист - от тези през 1945-та това е "човек" който го мързи да работи, без образование, не притежаващ земя, гладен и с промит мозък, готов да умре за да живее командира на отряда, поради тези причини събиращ се с други такива за да извършват кражби и грабежи от така наречените чорбаджии, които са си изкарвали хляба с труд и каквото са имали са го имали в следствие на собствения си труд. Естествено, че такива хора са били преследвани от царската власт с оглед на противообществените им прояви. По-късно към комунистическата партия са приобщени и образовани хора за да има все пак някакво лице тази партия и да има кой да им пише речите.

Фашист - това е определение, дадено от комунистите на хората, които са се борили за осъществяване на националният идеал на България по времето на Втората световна война, който между другото все още живее в сърцата на истинските българи, а именно всички българи на Бълканският полуостров да заживеят в една държава на собствената си земя. Точно поради тази причина след Освобождението, България е водила пет войни. Не защото е имала голямо желание да воюва, а поради това, че съседните ни държави са ни принуждавали, заради желанието си да откъснат от България колкото се може повече земи в тяхна полза. Разбира се тук са намесени и Великите сили, които са заложили "бомбата" още на Берлинския конгрес от страх България да не стане голяма и силна и да ги застраши, че дори и Русия която веднага след Освобождението е дала северна Добруджа на Румъния и Западните покрайнини на Сърбия. Тези последните държави пък може би са си казали щом ни дадоха тези земи защо да не си вземем още и ето ви войни и вражда за мниого години напред.

Пра дядо ми е участвал в превземането на Одрин, има три кръста за храброст, поради което съм горд, бил е образован човек кмет на селото. За награда комунистите го пращат в затвора и му дават смъртна присъда, която за щастие не се е осъществила.
Другият ми пра дядо е бил бит от комунистите за това, че не е искал да си даде земята (120 дка) на ТКЗС и след като по принуда са му я взели са прибрали и всичко с което я е обработвал. Какво е станало сега с тази земя? Няма я. Заличена е от лицето на Земята. Ще кажете как така? Комунистите построиха комплекса Мини Марица Изток за да добиват нискокалорични въглища, който унищожи хиляди декари от най-плодородната земя на България. Инсталирайте си програмата Google Earth и вижте огромните бели петна под Стара Загора. Само в бившето ми несъщетвуващо вече село обработваемата земя е била 25000 дка, а са унищожени още няколко села. За съжаление това предприятие още работи и ако знаете трите теца 1,2 и 3 какъв пушек бълват, Кремиковци ряпа да яде. Само се чудя защо Европейският съюз ни пренуди да закрием блокове на АЕЦ Козлудуй вместо това унищожаващо планетата и хората предприятие. Другите държави правят от пустинята рай, а ние от рая направихме пустиня.

Затова аз плюя на комунистите! И никой не може да ме убеди, че през комунизма било хубаво.

Аватар

Мнение от Bogat-Beden » 24 Мар 2008, 16:48

D3BEP написа:Аве... За съжаление си е точно така.
Промиват акъла бате.... И на 30, и на 40 + 5.
Не е доброволно ТКЗСто. ТО нищо не е доброволно.
И аз сега не плащам доброволно луди данъци. И не работя от хубаво за без пари. На, сега върнаха нявята, пък живеем по - зле. Никога в комунизма да си платим сметките не е било проблем.

Както и да е. Давайте за Косово. Ясно, че няма да се разберем за другото.
С това че плащаш данъци можеш само да се гордееш,аз ти правя евала за това,сериозно го казвам :!: Пренебрегна ми последното изречение,да работиш за без пари за да имат милиони тия чийто строй защитаваш....А данъците никъде по света не са доброволни,но у БГ те не са най-високите,а и имаш право да не живееш по тоя обществен договор,отиваш и бачкаш в чужбина,съвсем свободно,навремето хората са ги трепели за да не избягат,недай си боже успееш,не мож се прибра а семейството ти тука..яко тормоз :help: Имаш шанса поне да не чакаш 7 години за лада,а ето искаш-отиваш в италия и си вземаш БМВ,било то и неново,по цял свят тази марка е признак на лукс и статус,в това отношение сме даже облагодетелствани че са толкова достъпни...Отклоних се доста от темата... :confused:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 24 Мар 2008, 16:49

ditko1 написа:D3BEP от една страна съм съгласен с теб обаче от друга това да съжеляваш и да искаш да се върне едно време заради евтините данъци и кебапчета не е правилно.

Тука не си прав. Никой не искам да се връща.
Искам обаче да се проумеят някой работи.

Не е едно и също по време на комунзма да си ходил в час и да си ходил да пушиш, нито да си разглеждал розовите градини и да си разглеждалполякините по плажа или пък да си следвал висше и да си следвал студентките.
Разликата е голяма. С общи приказки за комунизма нищо не се постига.

Хубаво е да се знае. Да се знае, че около 10 години още ни требват да стигнеме нивото на комунизЪма.
И като го стигнем, ще установим, че само ние сме тъпкали на място.
Щото е хубаво тука да се вика "комунизма отврат, колят и бесят".
Ама да се погледне отвъд носа и да се види:
- кога пак ще имаме икономическото положение сред държавите в света, каквото беше при комунизма - никога - при "демокрацията" направо си попаднахме в третив свят ,а междувременно сума държави ни задминаха. Отговор: никога няма пак да сме сила.
- кога пропастта в благосъстоянието между нас и американците беше по - голяма - тогава или сега: Отговор - сега!
- кога имахме независимост и военна сила - тогава или сега - отговор: Тогава!

И кво да говорим повече.
Аз не искам да даваме на задна.
Ами да вземем да се огледаме колко напред бяхме и колко на опашката паднахме, преди да говорим глупости. При комунизма Бг не беше велика сила .Сега - още по - малко. Тва е.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 24 Мар 2008, 17:14

при "демокрацията" направо си попаднахме в третив свят

То никога не е имало преход и никога демокрация, каквито ни оправляваха преди такива и сега само на тях можеш да се сърдиш. От 89г. до сега само червни пендели има в правителството и ние продължаваме да си го правим така защото пак гласуваме за тях тоест, хората който си спомнят за преди те гласуват за БСП. На американците не трябва да им се сърдиме, че не ни знаят къде се намираме- Те имат закони, работохолици са, имат свободно време за децата си, позволяват си много неща, взимат добри пари, едини са, а това че не знаят каде се намира българия не ги прави тъпи. Това, че америка вилнее навсякаде, го правят за населението си после на тях ще им е евтин бензина, и куп други работи само може да им завиждаме на политиката как мисли за народа си. Забеляза ли ли сте че като хванат някоя звезда полицайте там, няма това онова по бързата процедура и сорови глоби, а тука МАским Стависки....
Някой от вас съжелява ли като сме завземали чужди страни? Не просто се гордеем с това, каква единна нация сме били и сме се радвали на успеха си.

Няма вече пропаганда против комунизма, да ти кажа аз един случай.
Бях в германия и седя пред сградата за регистрация, бяхме 1-ви там в 8 часа от 9 отварят. Идват руснаци на околко 40г. 8 човека, приятеля ми вика бади готов да тичаш, аз му викам няма да се правя на шут тука, отварят вратите и руснаците тичат спъват се по стълбите, а Немците ги гледат като извънземни. И като сравниш тези 2 вида хора едните възпитани при комунизма, а другите в демократичен режим сам си правиш сметка за възпитанието на комунизма и от коя страна искаш да бъдеш ТИ.

Само може да съжеляваме, че не сме по голямо малцинство в Косово от албанците, защото щяхме да празнуваме тогава :mhihi: и нямаше да ни пука какъв пример даваме..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата