Голяма мафия са джамбазите да знаете!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Голяма мафия са джамбазите да знаете!

Мнение от keith_flint69 » 22 Мар 2008, 7:29

Днес, отивам на работа и час и половина не мога да намеря място в центъра да паркирам и накрая намирам едно перфектно местенце на третоара пред една кооперация.
До тук добре, обаче познайте пред тая кооперация точно преди няколко седмици, на абсолютно същото място какво ми се случи с колата - ами гепиха ми халогенките естествено, посред бял ден, насред центъра на София.
Е да ама час и половина обикаляне - нема начин, викам си "спирам тука, к,во да се прави, те вече в движение сигурно са се осъвършенствали да ги свалят, не можеш да се опазиш" - и спирам аз, обаче тоя път с предницата към улицата, възможно на най-видно място да са халогените. Слизам от колата и чувам някой ми свирка от блока и ми говори нещо на въпреки. Някакъв чичка-гъзар със златен ланец и цайси ми разправя от 4-5 етаж от прозореца се надвесил: "Абе еййй, искаш ли аз да дойда да ти паркирам колата, гледам, че ти е проблемно", аз го погледнах, поразгледах го и първоначално си викам тоя или е пиян или нещо не е редовен, ама викам: "Що пречи ли ти нещо, а?" и тоя: "Абе еййй паркирай си колата нормално щото след малко слизам" и аз го питам к'во й е ненормалното и в същия момент минава някаква лелка и се прави, че не може да мине между колата и кооперацията по третоара, а то аз бях оставил може би почти 1 метър, и лелката вика "Ами да наистина, човека е прав, защо не застанете така, както другите коли, само вие сте на обратно?!? То така не мже да се минава". А тоя тъпия отгоре почва да ми дава някакви 30-секундни срокове да обърна колата и да се прави на много бързооборотен "ДО 30 СЕКУНДИ СЛИЗАМ И ШЕ ВИДИШ".
Е тогава вече аз се светкам, че тия ми правят някаква постановка му викам на тоя горе: "Аре слизай бе, кво бучиш само, да те видя как ше ми преместиш колата" и тоя се скри, а лелката тръгва да ми се измъква тихомълком и аз й разправям: "Абе Вие в тоя блок сте голема мафия бе, я кажи как да Ви я спра колата да Ви е по-лесно да ми гепите халогенките, кажи де как искаш да ти я паркирам" и лелката познайте к'во прави - влиза в същата кооперация и врътна ключа.
Изчаках малко в колата, случайно да видя оня дали няма да се излъже да слезе, ама не дойде. През т'ва време им теглих двуминутна реч на висок глас като не пропуснах нито един роднина до 6-та степен по съребрена линия и си бих камшика от там.
Не съм убеден на 100%, че беше постановка, но като се замисля - в центъра, след час и половина търсене на parkplace, намирам едно свободно и то точно там, където са ми свили фаровете на скоро и цялата тая ситуация, абе незнам ама ако е така вече мафията е голяма, егати системите измислят за едни елементарни халогени - тия ако тръгнат убииство да правят незнам к'ва ще е изценировката :) Абе не знам, а може и мен нещо параноята пак да ме е подгонила, ама пък и "Къ'ф е тоя, че ше ми казва аз къде шъ спирам и как шъ спирам, нема ли си друга работа по цел ден, аз три дена бия страшни ремомонти и не бех излизал от канала, тоя щял да идва да ми я паркира - я да си е*ат майката тия, секи ден там ше си изфърлям пепелниците" :mhihi:

П.П. Не съм сигурен как се казва улицата, ама ще Ви информирам за адреса, да си имате едно на ум, а няма да се очудя, ако и някой друг колега вече е изгърмял на същото място. За сега мога да Ви обясня само къде се намира - значи тръгваш по Ботев в от Sin City в посока кюшетата, преди Министерството на земеделието и горите (малко преди пл. Македония) има един широк павиран булевард в дясно, по него завиваш и малко по-нагоре има една малка бензиностанция в ляво и автомивка в дясно, та значи след бензиностанцията завой на ляво и после първата пряка в дясно и въпросното място е по тази улица на около 100-на метра по нея в лявата страна, след тази кооперация има един строеж, ако не се лъжа.

Еdit: Проверих я в BGMaps.com, въпросната улица се казва "Владайска"!
Последна промяна keith_flint69 на 22 Мар 2008, 8:08, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 22 Мар 2008, 7:57

Требвало е да нагласи6 колата както на тях им е удобно и да се заложиш някъде да видиш какво ще стане.После щеше да пишеш в Страхотни истории-Как натроших крадеца-тарикат :mhihi:

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 22 Мар 2008, 12:03

Даа и аз така мисля е трябвало да направиш, но още не е късно да вземеш бухалаката с пирони и да се паркираш там, ама изчакай примерно месец за да те забравят и като посегнат, знаеш... :twisted: :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 22 Мар 2008, 12:19

Аз днес намерих мойта със счупен прозорец и одран капак!! :( :evil: :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 22 Мар 2008, 13:40

Колега, човека си е казал, че ще ти паркира колата.Просто не е уточнил къде.Не е гонил халогенките като предния път, а целата кола.
Верно отиди след месец, ама с едно ченге цивилно и се заложете да видиш какво ще кажат по новините за "спец. акция на МВР срещу автоджамбазите", като чи напипате. А дотогава просто не се вясвай там с колата, че тия имат къси нерви и дълга памет.
П.С. И у варна са голема мафия, двама даже имат магазин за авточасти :mhihi:
Изображение
От тогава русото не е на мода.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 22 Мар 2008, 15:41

дали верно и бабето е мафиот а :lol:
ако е така .. значи мафията е станала яко организирана, използва хора които неможе да ги осъдят :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 22 Мар 2008, 15:55

според мен няма никаква връзка с халогените ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 22 Мар 2008, 19:26

bam-bam написа:значи мафията е станала яко организирана

Бате, в цялата държава цари хаос, ама САМО мафията е организирана!

моторспорт
Аватар
Кара: 332

Мнение от KIM » 22 Мар 2008, 19:31

[Georgi] написа:

и ние всяка година пускаме бюлетина за нея
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 22 Мар 2008, 19:48

KIM написа:
[Georgi] написа:

и ние всяка година пускаме бюлетина за нея

ами аз за тфа от как се помня не съм гласувал .. само последния път некфи пари ми дадоха та и аз да заблажа покрай мафията :mhihi:
то май и да гласуваш и да не гласуваш смисал нема .. ся да не се почнат спорове кое правилно кое не :)
не виждам светлина в тунела .. явно крушките са изгорели или не са си платили тока :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 22 Мар 2008, 20:40

аз пък много мразя пред нас да ми спре някой тарикат щото нямал къде да спре .. а аз къде да спра като живея там ? вече съм се саморазправил с 3ма и интереса към мястото ми рязко спадна .. е ,получих бележка за неправилно паркиране - пред нас ,напукаха ми и гумите ама и застрахователя и той трябва да има работа ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bam-bam » 23 Мар 2008, 2:06

аз пък тея дни забележих от как стана тоя проблем с колата ми както някои от вас знаят .. местото ми стой свободно и никои не смее да паркира на него ... е вече си имам безплатно паркоместо пред блока :mhihi:
щот комшиите били казали че е прокълнато ... аз па си пием ракия с дявола и така :mhihi:
Изображение

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 23 Мар 2008, 3:37

И аз така зад блока имах мое си място ама единия комшия решил да ми го заеме щот си взел нова кола, първи ден добре спрял, втори добре търпя ама третия ден го затворих да не излезе, оня ми звънял звънял че да мръдна ама аз се прая и оня отиде с автобуса на работа :lol: сега никой не спира там даже по месец да ме няма :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от keith_flint69 » 23 Мар 2008, 6:14

Бабето със сигурност беше от картела, първоначално супер умело се правеше на случаен минувач и че не познава "господина, който бил прав", и като стана напечено се шмугна с 300 в същата кооперация, че даже се и заключи, освен това влезна много професионално в ролята, че се заклещва между БМВ-то и сградата на един метър разстояние (за малко и клаустрофобичен пристъп щеше да изпълни с припадък с двоен аксел).

Иначе съм съгласен, че е гадно некой да ти спре пред Вас и ти да се чудиш къде да се завреш, ама всеки си намира начин и си го решава тоя проблем - някой камъни тътрят, други бурдюри или циментови саксии, трети разни скоби с катинари, а има и такива, които пишат с черен спрей "Не паркирай, режа гуми, викам паяк!!!". Но случая не беше такъв, той нямаше нищо против да паркирам там, но не му харесваше разположението на колата.

А иначе нямам никакво намерение да се правя на Инч Хай - частен дедектив или на Шерлок Холмс, да ги дебна - просто нямам време да се занимавам с такива глупости. Пуснах темата, за да имате едно на ум, когато паркирате в този район и неслучайно дадох и locationa на мястото, ако някой има време за такива акции или пък случайно му се случи и на него да му я отняма някоя част от колата (или недай си боже цялата кола, както спомена колегата по-горе), в такъв случай да сезираме с една жалба компетентните органи и ако не друго поне на тоя дето си няма друга работа по цял ден и виси по джамовете да се заяжда с хората кой как е паркирал и дали не е развалил симетрията на паркираните коли в кривия им квартал, да понапише, ако не обяснения, то поне показания за случайте на кражби в квартала. Така или иначе е обзървър по цял ден, ако наистина не е замесен в играта (за него не знам, ама бабата е вътре - гаранция ;) ), то поне не може да знае кои са пропадналяците, които гепят!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 23 Мар 2008, 12:05

Вие не сте добре честно, много здраво ви гони параноята :mhihi: Мафия от чичка със злетен ланец на който виси медальон с халоген на него и маза като склада на Дару кар и бабичка която пласира стоката на женския пазар. Наистина се замислете, а то че няма къде да се спира по центъра спор няма но и наскоро слушах че имало вече някакви служители на общината с фотоапарати които ти снимат колата и ако е на по-малко от 2 метра до сграда отичаш с едни 50лв. За мен тия са по-голямата мафия.

Следваща

Назад към Извън Темата