Или сме гангстери, или сме хамстери

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 30 Юни 2004, 12:08

Flat 6 написа:Всичко това е адски вярно, но ХОРА САМИ ТРЯБВА ДА СИ ПОМОГНЕМ!!! Знаете ли на колко хора около мен съм попречил да си купят касетофон от наркоманите??? Доста... И според мен това е начина-купуваш от магазин, взимаш фактурка, отиваш при застрахователя и нека ти го крадат ако искат - могат само да ти помогнат да спечелиш малко парички...
Ние сами им правим оборот и после се чудиме защо крадат - еми ще крадат защото има пазар и балъци, които си мислят че са направили голямата далавера...

аз никога досега не съм си купувал крадена стока или такава със съмнителен произход, не смятам и да започвам точно поради тази причина.
Но колата ми има застрахователна стойност около 500 лева, сега за един касетофон да ходя да я застраховам..... и си карам без касетефон. Тъпо, но ефективно.
Според мен не може да се пререже по този начин, единстения начин е да се правят дежурства по блокове, на всеки да му се пада по веднъж на два - три месеца да е нощна смяна - тогава вече ще им е трудно на малките копеленца.
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MadShofer » 30 Юни 2004, 15:25

ati написа: единстения начин е да се правят дежурства по блокове, на всеки да му се пада по веднъж на два - три месеца да е нощна смяна - тогава вече ще им е трудно на малките копеленца.

не знам дали е единствения, но на мен ми допада - смятам, че ще има ефект :?
*** Пали десен мигач и бегай у лево да те ударат !!! ***
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 30 Юни 2004, 16:58

Не го виждам как ще стане номера с дежурствата пред блока. На мен ми чупят колата не пред нас (то, да не се случва де), а пред офиса. Тука посред бял ден подкараха почти нов Мерцедес и си го откараха, както и Бус натоварен до ръба със стока.

Виж, съгласна съм с да не се купува крадена стока. Но пак ще се намери вратичка, наркоманчетата да си пласират стоката...

Например, мой съсед му е намерил цаката преди време. Все пак е от години в квартала. "Уговорил" е местните аборигени, да не пипат нищо пред нас (блока), и не пипат. Ако минете пред блока, ще се уверите, че живея в аристократичен квартал. :D Моята и още две са дърти, останалото от общото са нови, лъскави и скъпи автомобили.

Аналогично, навремето със сериозен тон предупредих апашите в Св.Троица да не пипат Бавареца на брат ми. Имаше ефект, но трябва да си ги познаваш и да имаш авторитет на местна почва, иначе, с цялото оборудване в ръка и така...

Според мен, във всеки един случай, в който всеки е свидетел на някаква форма на кражба или опит за взлом трябва поне да се развика. Дори и да не се намеси физически, трябва да покаже, че е видял, чул, за да се постреснат малко. Колкото до закъсали коли на магистралата, признавам си, нямам опит, а и не ми се е случвало лично да помагам. Но, ако мога, с нещо да помогна бих спряла, но с едно на ум. Спомнете си "спуканата гума" ...
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Tano » 30 Юни 2004, 19:03

Приказките за неволята и помогни си сам, за да ти помогне и Господ (т.е. неволята) са много застъпени в България в днешно време. За съжаление, не че има лошо. Както каза някой от вас, общество ли, там както се нарича, трябва да се усети, т.е. всички ние трябва да си помогнем. Това е. За съжаление още дълго ще се лекуваме от комунизма и наследството му.
Ние трябва да осигурим едно по добро бъдеще за България и нашите Български деца и Национал-Социализма е пътя за това

Изображение

Предишна

Назад към Извън Темата