Помощ! Трябва да избера!
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 530д
Помощ! Трябва да избера!
Здравейте, регистрирах се във форума защото смятам да си купя БМВ 525, 2002, дизел, 163 кс. Колата изглежда наистина добре, с пълни екстри, но имам нужда от вашата помощ... Опитвам се да избера между нея и Ауди А6 ТДИ 2002, 155 кс. Та имам няколко въпроса:
1. Колко харчи БМВто
2. По-ли върви от Аудито и има ли значение че БМВто е само дизел а не ТДИ?
3.Скъпи ли са частите за тая машина?
4. Колко пари излиза пълно каско?
5. Акциз плаща ли се за него?
6. 530 много ли повече върви, и вярно ли е че харчи под 10
? Има ли начин акциза да се прескочи...
И последен въпрос... ако се дръпне с Мерцедес Е220 2002 ЦДИ кой ше бие? Мерцедеса е 150 коня
Малко разнообразни въпроси но всичките ме вълнуват, и Ви моля ако Аудито е по-добрия избор ми го кажете
ако ме питате за японски коли въпреки че карам Мазда, ше ви препоръчам Митсубиши
6. 530 много ли повече върви, и вярно ли е че харчи под 10

И последен въпрос... ако се дръпне с Мерцедес Е220 2002 ЦДИ кой ше бие? Мерцедеса е 150 коня

Малко разнообразни въпроси но всичките ме вълнуват, и Ви моля ако Аудито е по-добрия избор ми го кажете

Не очаквай много обективни отговори
BMW не се купува заради спецификации, цифри, сравнения, съпоставки и пр. Тая пущина обикновено не те оставя да си тръгнеш без да си я купил.
Ако имаш възможност, покарай и двете коли и сам прецени коя удовлетворява желанията и изискванията ти.
Ако искаш да се возиш - купи си Аудито.
Ако искаш да караш.. нямаш избор, трябва да купиш BMW-то.
Мерцедес? ха-ха

BMW не се купува заради спецификации, цифри, сравнения, съпоставки и пр. Тая пущина обикновено не те оставя да си тръгнеш без да си я купил.
Ако имаш възможност, покарай и двете коли и сам прецени коя удовлетворява желанията и изискванията ти.
Ако искаш да се возиш - купи си Аудито.
Ако искаш да караш.. нямаш избор, трябва да купиш BMW-то.
Мерцедес? ха-ха
- Azrail
- UFO Pilot
-
Re: Помощ! Трябва да избера!
monsterofcock написа:
...
1. Колко харчи БМВто
...
6. 530 много ли повече върви, и вярно ли е че харчи под 10? Има ли начин акциза да се прескочи...
И последен въпрос... ако се дръпне с Мерцедес Е220 2002 ЦДИ кой ше бие? Мерцедеса е 150 коня![]()
Така като ти гледам въпросите - стой си с Маздата...
Иначе има и други варианти...
а) Взимаш си ОРЕЛ, тунинговаш го, ше тръгне (другия вариант е тостер - и в него да сложиш повече пари, и той ше прави под 10сек на 400м) - хем няма да ти е много скъпо, хем хяма да ти харчи много;
б) Взимаш си БМВто и ше си поредния "гъзар", който е дал (примерно) 50к за кола, но се цигани за още 1-2к;
в) Взимаш си Аудито - много ше си модерен, но всъщност ще си си купил скъпо МПС, което става само да ходиш на риба с него.
И Асене - не си прав, Мерцедеса е много хубава кола, която обаче не е за нашия манталитет...
П.П. "Ако се дръпна с Мерцедеса..." ... Братле, я по-добре не се занимавай с такива високотехнологични машини, ми си ходи на село и си карай двутактовото Балканче

MORE BEER!
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
monsterofcock написа:
1. Колко харчи БМВто
6. 530 много ли повече върви, и вярно ли е че харчи под 10? Има ли начин акциза да се прескочи...
И
1. В раздела за тея петици имаш важна тема със всякакви таквиа показатели. Порови се, почети и между другото темата не е в правилния раздел и въпросът ти наистина ми се вижда щур. Харчи повече от Маздата. Кой зима 5 годишна петица с въпроса колко харчи? Не харчи 30 на 100, но е доста по - голяма и тежка с по - голям двигател. не е правилния избор ако харч те плаши.
2. Мисля, че Аудито ще набира малко по - бързо при равни други условия но не съм категоричен.
3. ?????????? Да, скъпи са. Какво значи скъпи, след като пишеш че си от чергата? 1500 лева за броня много ли са ти например?
4. Опитай с елементарно търсене в интернет - например http://www.armeec.bg/?page=calculator И да ти кажа ние във форума застраховки не изчисляваме. За по - точна застраховка отиваш в застрахователна компания. Не търси най - ниската премия. Търси компания, в която имаш познат!
5. Продължи с елементарното търсене в Интернет. Това го пише в Закон за акцизите и данъчните складове. За кола 120 КВ и нагоре има акциз. Тъй, като БМВ-то е точно в тази категория, има акциз. Аудито го отървава.
6. Виж отговора на въпрос 1.
Ясно е следното нещо:
Тееб първо те интересуват разходите - явно нямаш пари, а си ровил в някое мобиле.
Не си и наясно колко ще са ти разходите.
И отгоре на това скачаш на дизел, където цените на частите са по - космически и по - често се опира до тях.
Според мен наистина, откажи се и си вземи нещо по - евтино. Тия бакалски сметки дето ги правиш не са за нова петица.
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
monsterofcock написа:Здравейте, регистрирах се във форума защото смятам да си купя БМВ 525, 2002, дизел, 163 кс. Колата изглежда наистина добре, с пълни екстри, но имам нужда от вашата помощ... Опитвам се да избера между нея и Ауди А6 ТДИ 2002, 155 кс. Та имам няколко въпроса:
1. Колко харчи БМВто
И последен въпрос... ако се дръпне с Мерцедес Е220 2002 ЦДИ кой ше бие? Мерцедеса е 150 коня![]()
Малко разнообразни въпроси но всичките ме вълнуват, и Ви моля ако Аудито е по-добрия избор ми го кажетеако ме питате за японски коли въпреки че карам Мазда, ше ви препоръчам Митсубиши
За да не си извадиш грешни представи за клуба ти отговарям по начина по който питаш:
1. От 5 до 25 нафта зависи колко го натискаш
2. Повече върви, ако му сложиш чип съвсем
3. Ако имаш пари да я купиш, значи не са ти скъпи, ако не значи си мизерник и не трябва да си я взимаш (това което се опитваха да ти кажат колегите)! Скъпи са, но Ауди далеч не е по евтино

4. Зависи на колко ще ти го застраховат и къде
5. Акциз не се плаща за него
6. Какво разбираш под много повече? Малко ламерски е зададен въпроса. Харчи под 10 ама на магистралата

И на последния въпрос зависи кой кара БМВ-то и на каква дистанция се дърпат

Един безплатен съвет ако си намерил такова за 12-13к не го купувай

- tin
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 328i
- Детайли за колата: Estoril blue Convertible - the best e36 :)
1. харчи колкото другите бакии
2. варви повече от аудито
3. частите са на същата цена , само дето на един познат му гръмна компа на А6 2.5 ТДИ точно същото 1 седмица след като си го зе (-1500лв)
4. каското е към 7% от стойноста на колата по Шваке
5. Не се плаща
6. 530 повече върви само че има акциз , няма начин да се прескочи акциза ... осфен ако не си син на шефа на кат , а ако си нямаше да задаваш подобни въпроси.
2. варви повече от аудито
3. частите са на същата цена , само дето на един познат му гръмна компа на А6 2.5 ТДИ точно същото 1 седмица след като си го зе (-1500лв)
4. каското е към 7% от стойноста на колата по Шваке
5. Не се плаща
6. 530 повече върви само че има акциз , няма начин да се прескочи акциза ... осфен ако не си син на шефа на кат , а ако си нямаше да задаваш подобни въпроси.

ас
Какво ще сравняваш ОЛИМПИЙСКИТЕ ИГРИ /ауди клуба с хубавата емблема/ и БМВ.....Зимай БИМАТА, и добре дошъл в сектата.....

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
monsterofcock написа:Здравейте, регистрирах се във форума защото смятам да си купя БМВ 525, 2002, дизел, 163 кс. Колата изглежда наистина добре, с пълни екстри, но имам нужда от вашата помощ... Опитвам се да избера между нея и Ауди А6 ТДИ 2002, 155 кс. Та имам няколко въпроса:
1. Колко харчи БМВто
Малко разнообразни въпроси но всичките ме вълнуват, и Ви моля ако Аудито е по-добрия избор ми го кажетеако ме питате за японски коли въпреки че карам Мазда, ше ви препоръчам Митсубиши
1. К'во ти пука? Колкото го натиснеш, толкова харчи.

2. Прочети туй-онуй за "само дизела", че така малко смешни въпроси задаваш. Казвам го без лоши чувства.
3. А ти какво очакваш? Това е клас Premium кола. Друг въпрос е колко често ще ти се налага да прибягваш до частите.
4. Да ти приличам на застрахователен агент?

5. Виж тук.
6. Има - не си купуваш 530.

И последно... с това вече изби рибата, честно. Нито петицата, нито Е-класата са коли за мерене на пишки по светофарите.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
- 525Dто върви доста добре.
- частите не са от най евтините но са доста по-евтини от на Аудито
- Бургас - София смесено 8.8/100 като съм го гъзил и с 200 и под 140 не съм падал + климатроник
- София градско 9.5 - 10.5/100 нормално каране (нека бъдем реалисти че "градско" и "софииско градско" са два различни критерия
)
Аре със здраве
- частите не са от най евтините но са доста по-евтини от на Аудито
- Бургас - София смесено 8.8/100 като съм го гъзил и с 200 и под 140 не съм падал + климатроник
- София градско 9.5 - 10.5/100 нормално каране (нека бъдем реалисти че "градско" и "софииско градско" са два различни критерия

Аре със здраве
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- tin
- младши ентусиаст
-
не бе човека си пита са кво ...
мой съвет - вземи си бмв покарай го 2-3 месеца и после реши какво да правиш !
но ти гарантирам че ше останеп с нея
мой съвет - вземи си бмв покарай го 2-3 месеца и после реши какво да правиш !
но ти гарантирам че ше останеп с нея

- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Аз съм сигурен че е страхотна кола, спор няма, но все пак се дават около 20 000 и въпроса е коя от двете е по-добра, вие наричате тия петици с Е39 Е34, аз даже незнам коя Е се води... Сега аз незнам защо повечето от форума се нахвърлят и казват че съм циганин щом давам тия пари ама не мога да дам за харч, ми че аз мога да дам и 4000 лв за Мазда МХ 6 верно ще прави на пастет тва БМВ ама и ще харчи 17... Нормално е да искам да инвестирам в цената на колата а горивото да ми е нормално. Не мога да отрека че адски много ме привлича това което пише в мобилето че 530д харчи по-малко от мойта Мазда 1.5 ... и ако наистина е така ще го платя тоя акциз. Просто искам помощ от вас, щото вие ги карате тия БМВта, аз не съм се качвал на БМВ. 525д има как да го пробвам ама Аудито не...
И въпроса ми беше главно за това има ли значение че аудито е ТДИ а БМВ не...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Ми, да го кажа така: 525d също си е с турбо, просто Аудито има повече буквички. Дали има значение... за мен - не, ама иначе де да знам. Разни хора - разни идеали... 

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- monsterofcock
- кандидат ентусиаст
-
Feanor написа:Ми, да го кажа така: 525d също си е с турбо, просто Аудито има повече буквички.
Ето това не го знаех, значи все пак и то е турбодизел така ли?
- tin
- младши ентусиаст
-
е то има ли дизели вече без турбо ?
ето ти сравнение :
бмвто бие по всички показатели въртящ момент , конски сили колограм/к.с, максимална скорост и т.н.
http://www.zeperfs.com/duel98-593.htm
но това не е кола за дръпки , ако искаш бегачка си земи е30 или няква хондичка
ето ти сравнение :
бмвто бие по всички показатели въртящ момент , конски сили колограм/к.с, максимална скорост и т.н.
http://www.zeperfs.com/duel98-593.htm
но това не е кола за дръпки , ако искаш бегачка си земи е30 или няква хондичка

- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
monsterofcock написа:Аз съм сигурен че е страхотна кола, спор няма, но все пак се дават около 20 000 и въпроса е коя от двете е по-добра, вие наричате тия петици с Е39 Е34, аз даже незнам коя Е се води... Сега аз незнам защо повечето от форума се нахвърлят и казват че съм циганин щом давам тия пари ама не мога да дам за харч, ми че аз мога да дам и 4000 лв за Мазда МХ 6 верно ще прави на пастет тва БМВ ама и ще харчи 17... Нормално е да искам да инвестирам в цената на колата а горивото да ми е нормално. Не мога да отрека че адски много ме привлича това което пише в мобилето че 530д харчи по-малко от мойта Мазда 1.5 ... и ако наистина е така ще го платя тоя акциз. Просто искам помощ от вас, щото вие ги карате тия БМВта, аз не съм се качвал на БМВ. 525д има как да го пробвам ама Аудито не...
Ако основния ти критерии за избор на кола е разхода - не си купувай БМВ. Не защото в случая ще ти харчи по-малко от Маздата, а защото гледаш от най-икономична гледна точка.
С две думи не те интересува дали като влезеш за нещо в Камор няма да излезеш с минус 2 бона, а чеще ти харчи с 5-6 лв. по-малко на 100км.
За 20 000 лв. читаво 525Д или 530Д няма да намериш, или ако намериш ще трябва да налееш бая кинти. Читаво 525Д варви към 30 000.
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2