Малко помощ..
Модератор: Общи модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Никъде не съм казал, че Сони са лоши, а че нямат сервиз в БГ. Имам доста повече опит с тях от твоите 2 броя. Продал съм поне 50. Един прост пример. На мой клиент му се развали клавиатурата на Сони ноутбук. Единственият шанс за ремонт е в лицензиран Сони сервиз, защото тяхната политика забранява продажба на резервни части. Най-изгодно излизаше във Франция. С транспорт в двете посоки, 150 евро за диагностика (задължително се плаща, въпреки че знаем какъв е проблемът), 120 евро труд по смяната на клавиатурата и 173 евро е самата клавиатура. Общо излизаше малко над 1000 лв. и цялата процедура щеше да отнеме "само" месец. Сега клиентът е с "прекрасна" външна клавиатура за 20 лв. Грозно, но практично. Сами си правете изводите. Колкото за това на кои марки им важи гаранцията в БГ... Просто машината трябва да се купи задължително с международна гаранция и тогава ще ти важи и тук. Ако вземещ Dell дори без международна гаранция, ще си платиш само резервната част, а труда е безплатен. Повечето Тошиба се продават само с международна гаранция (хубвите модели с по 2 или 3 години) и за това не е имал проблем. А сервизът им е наистина добър. Спорът кое е по-добро е вечен. Виждам много компетентни мнения, коите веднага ме нападат, въпрелки че през живота си са имали 2-3 ноутбука максимум. Аз говоря от гледна точка на професионалист и не защитавам пристрастно нито една марка, защото съм си купил такава, а просто споделям опит.
Ми колега прав си не догледах ,не съобразих че става въпрос за сервиз!Но за мен да мислиш още преди да си си купил нещо за сервиза и колко ''тънко ще ти излезе'' означава че или си беден или си стиснат!
Между другото Vaio-то ми го купих с международна гаранция и не заради нея а заради дизайна и ако му се развали клавиатурата или нещо друго просто си купуваш ново и готово!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Международната гаранция не ти важи в България, защото нямат сервиз. Аз за обслужването трябва да се мисли предварително. Не забравяй, че ако за теб ноутбука е играчка, за 90% от потребителите е бизнес инструмент. Това означава, че не може да си позволи да чака за ремнот 1-2 месеца. Купуването на нов също не е алтернатива, защото стойността на компютъра няма значение, безценна е информацията на него. Ако ти имаш само няколко игрички и го ползваш само за интернет е ок, но ако аз загубя моя ще умра. Половината ми живот е на него. За това всеки ден си правя бекъп на отдалечен сървър. Но в крайна сметка всеки решава сам за себе си. Аз просто изказвам мнение, защото имам доста наблюдения. Желая успех на колегата с покупката и дано никога няма проблеми.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Колега и двата лаптопа ги използвам за служебни и не са играчки!На единият се съхраняват доста трасировачни карнетчета и ако им се случи нещо строителният надзор ще реве на умряло!
А ти ако си сахраняваш даните на харда а не на някои флаш дриве и имаш само един комп си меко казано непофесионалист!

А ти ако си сахраняваш даните на харда а не на някои флаш дриве и имаш само един комп си меко казано непофесионалист!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Според мен на колегата мнението е компетентно,защото аз като резпитвах за моя лаптоп ми казаха същите неща. Аз си купих Acer и нямам никакви проблеми вече 1година.Anthony_J написа:Тъй като се занимавам с това, ще ти дам съвет базиран на много опит:
1. Тошиба
2. Acer
3. Lenovo
4. Dell
Никога HP и Сони. Сони нямат официален сервиз в БГ и ако нещо се счупи ти се разказва играта, а и няма смисъл да плащаш двойно само заради марката. HP са голям боклук и много се чупят, а сервизът им е ад. Просто кошмарен. Сервизът на Тошиба е обявен за най-добър в Източна Европа за миналата година. Acer са на първо място по продажби в Европа и на второ в света, качеството е доста прилично. Lenovo e бившият IBM, грозен дизайн, но много здрави. Dell нямат добри наличности, но са чудесни машини. Иначе докато работи няма голямо значение марката, но счупи ли се нещо тогава разбираш. Ако искаш повече инфо, пиши на ЛС.
обичам BMW
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Nukem написа:Колега и двата лаптопа ги използвам за служебни и не са играчки!На единият се съхраняват доста трасировачни карнетчета и ако им се случи нещо строителният надзор ще реве на умряло!![]()
![]()
![]()
Хахаха, това ме развесели. Данните на флаш драйв. Колега, ти да не би да имаш 100-200GB флаш драйв, защото на мен са ми толкова данните? Искаш ли да отскочиш до моя офис да си поговорим за професионализъм? Да ми видиш само сървърното помещение и техниката вътре. Моля те да престанеш да спориш, защото за разлика от теб аз си вадя хляба с компютрите, а и на още 15 човека работници им осигурявам същото. Не разбра ли най-накрая, че имам компютърна фирма, занимавам се с interner security, пишем софтуер, произвеждаме и т.н. Смешно е да ме учиш на професионализъм за съхранение на данни, при условие, че давам скъпо платени консултации в тази област. Хайде със здраве, че много наспамихме темата. Колегата ще избере на кой да се довери.
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Е сега аз не споря с тебе братле,просто си обсаждаме,аз си използвам една 16гб флашка и два харда в алум.кутиики!Сега да спориш тука във форума е безмислено това го разбрах отдавна винаги се появява някакъв мега разбирач!Преди спорихме за кофигурации с колегите и се появи някав пич от hardwaresight.com и утепа рибата!
!

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- baricade
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 1.8T 4x4
- Мечтае да кара: RS6
Колега Kurt Vagner от няколко години се занимавам с лаптопи , определено не мога да кажа че моето мнение е компетентно , но след работа с едни от най-големите реселъри на компютърна техника в софия предпочитам да не ги изброявам повечето хора ги знаят кои са (в момента работя в Техно Про - демек Тошиба) мога да кажа едно сервизът на тошиба е един от най-добрите за момента , след това са IBM и Acer , такаче за мен това би бил изборът , нo какво ще си вземеш си зависи от пари , параметри на лаптопите и моментни промоции на дилърите(като последното на мен най-много би ми повлияло) , колкото до един лаптоп дали е надежден или не зависи много от собственикът му и начинът на ползване съмнявам се че това някой може да го отрече , късмет и успех в избора , ако имаш нужда от съвет или нещо друго може да драснеш едно лс , може и да измислим нещо 

На мен така зададен въпроса ми прилича малко на каква кола да си купя!да вземем за пример 2 модела топа с едентични характеристики примерно ацер и тошиба:имат еднакви дъна(интелски чипсет да кажем )еднакви дискове като капацитет и марка и също рамец с две думи всичко вътре е еднакво,с какво толкова ще ме впечатли е само въпрос на дизайн и на цена,и разбира се гаранция!Та моя скромен съвет е купуваи нещото с наи-добри параметри и по малко обръщай внимание на марката!Пожелавам ти успех с покупката 

- emo_pld
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '08 730d
Аз искам да кажа , че почти нищо не разбирам от лаптопи , че някой да не тръгне да спори с мене или да ми обяснява колко съм непросветен. Просто искам да питам двуядрени процесори само Интел ли произвеждат (core2duo) и ако и други фирми произвеждат под какво име са ?
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- baricade
- кандидат ентусиаст
-
Palyo написа:На мен така зададен въпроса ми прилича малко на каква кола да си купя!да вземем за пример 2 модела топа с едентични характеристики примерно ацер и тошиба:имат еднакви дъна(интелски чипсет да кажем )еднакви дискове като капацитет и марка и също рамец с две думи всичко вътре е еднакво,с какво толкова ще ме впечатли е само въпрос на дизайн и на цена,и разбира се гаранция!Та моя скромен съвет е купуваи нещото с наи-добри параметри и по малко обръщай внимание на марката!Пожелавам ти успех с покупката
като цяло си прав , но рядко може да се съпоставят така понеже моделите не съвпадат 1 към 1 като параметри , но ако съпоставим два модела на acer и toshiba , acer-а ще бъде на малко по-добра цена
- Anthony_J
- ентусиаст
-
baricade написа:Palyo написа:На мен така зададен въпроса ми прилича малко на каква кола да си купя!да вземем за пример 2 модела топа с едентични характеристики примерно ацер и тошиба:имат еднакви дъна(интелски чипсет да кажем )еднакви дискове като капацитет и марка и също рамец с две думи всичко вътре е еднакво,с какво толкова ще ме впечатли е само въпрос на дизайн и на цена,и разбира се гаранция!Та моя скромен съвет е купуваи нещото с наи-добри параметри и по малко обръщай внимание на марката!Пожелавам ти успех с покупката
като цяло си прав , но рядко може да се съпоставят така понеже моделите не съвпадат 1 към 1 като параметри , но ако съпоставим два модела на acer и toshiba , acer-а ще бъде на малко по-добра цена
Съгласен съм. Acer ще е по-евтин, но само с 1 година гаранция, валидна само за България. Тошиба е много вероятно да е с 2 години и то международна, а топ-моделите са с 3 години. При Acer ако си доплатиш за 3 годишна гаранция трябва да си приготвиш още 180 евро и то без ДДС. Иначе Acer са доста прилични като качество и дизайн. Преди няколко години закупиха поделението за преносими компютри на Texas Instruments и ползват изцяло тяхното ноу-хау. Texas бяха номер 1 по качество (и най-скъпи освен това) през 90-те години.
- baricade
- кандидат ентусиаст
-
Anthony_J написа:Съгласен съм. Acer ще е по-евтин, но само с 1 година гаранция, валидна само за България. Тошиба е много вероятно да е с 2 години и то международна, а топ-моделите са с 3 години. При Acer ако си доплатиш за 3 годишна гаранция трябва да си приготвиш още 180 евро и то без ДДС. Иначе Acer са доста прилични като качество и дизайн. Преди няколко години закупиха поделението за преносими компютри на Texas Instruments и ползват изцяло тяхното ноу-хау. Texas бяха номер 1 по качество (и най-скъпи освен това) през 90-те години.
тук не си прав всеки Acer е с 1 година международна гаранция , има си гаранционна книжка във всяко парче , друг е въпроса че никой в бг не я попълва , а трябва , за тези които не знят гаранционната карта на Acer-a е една зелена книжка запечатана при другите книжки на машината , на нея пише Passport 1 year limited warranty или нещо от сорта , това ти е международната гаранция на лаптопа , самоче тя не важи ако не е попълнена с печат на фирмата , а повечето фирми в бг предпочитат да издадат своя гаранция , за да не се занимават с глупости
- Anthony_J
- ентусиаст
-
baricade написа:Anthony_J написа:Съгласен съм. Acer ще е по-евтин, но само с 1 година гаранция, валидна само за България. Тошиба е много вероятно да е с 2 години и то международна, а топ-моделите са с 3 години. При Acer ако си доплатиш за 3 годишна гаранция трябва да си приготвиш още 180 евро и то без ДДС. Иначе Acer са доста прилични като качество и дизайн. Преди няколко години закупиха поделението за преносими компютри на Texas Instruments и ползват изцяло тяхното ноу-хау. Texas бяха номер 1 по качество (и най-скъпи освен това) през 90-те години.
тук не си прав всеки Acer е с 1 година международна гаранция , има си гаранционна книжка във всяко парче , друг е въпроса че никой в бг не я попълва , а трябва , за тези които не знят гаранционната карта на Acer-a е една зелена книжка запечатана при другите книжки на машината , на нея пише Passport 1 year limited warranty или нещо от сорта , това ти е международната гаранция на лаптопа , самоче тя не важи ако не е попълнена с печат на фирмата , а повечето фирми в бг предпочитат да издадат своя гаранция , за да не се занимават с глупости
Тези, които имат тази книжка наистина са с международна и няма нужда в магазина да ти я попълват. Дори няма нужда да я носиш с теб. Като отидеш в официален сервиз, там по серийния номер виждат дали е гаранционна машината. Дори и според българското законодателство не е нужно да имаш гаранционна карта за даден продукт. Достатъчна ти е и касова бележка. Пак според този закон гаранцията на който и да е продукт не може да е по-малко от 2 години (това си е закон за целия ЕС). Тук обаче не се спазва особено

43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3