Bmw 525 2.5 TDS

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 15 Юли 2007, 22:27

И аз карам 525 тдс 94 (фейслифта) с ръчка. На смесен разход съм 7,1, на дълго 6-6,5, градско 10-11 и действително много зависи от нафтата и от начина на каране :) аз карам със средна скорост 125км/ч, което значи, че вдигам и до 220 :), но съм очарован от разхода. А колата е патрон, върви като изтребител.... МНОГО СЪМ ДОВОЛЕН!!
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Bmw 525 2.5 TDS 94г.

Мнение от slavianko » 16 Юли 2007, 12:09

teh_mexican написа:Bmw 525 2.5 TDS 94г.
колко разход дава и заслужава ли си покупката
Даите малко мнения негативни и позитивни,
да придобия някаква представа що за кола е.
Нали затова е този форум, да си помагаме
БЛАГОДАРЯ ВИ!
10 на 100 нафта градско при нормално каране. Според мен разхода е добър за тази кубатура. Вървенето също е доста прилично. Аз обаче не бих си взел никога повече такава. Ако случиш на добра ТДС-ка за което се съмнявам може и да останеш доволен. Но пак казвам аз не бих си купил вече. Казвал съм го и преди. Такива капризи от жената не съм виждал каквито ТДС-а ми ги правеше.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 16 Юли 2007, 22:48

я му кажете колко е тиквата за ТДС-а щотоне е като да не ги пукат, а вериги и помпи е консуматив, с риск да ме нападнат колегите с дизелите , искам да кажа,че имам доста познати с ТДС-и и само проблеми си имат :confused:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 17 Юли 2007, 11:10

NAPSTERS написа:я му кажете колко е тиквата за ТДС-а щотоне е като да не ги пукат, а вериги и помпи е консуматив, с риск да ме нападнат колегите с дизелите , искам да кажа,че имам доста познати с ТДС-и и само проблеми си имат :confused:
Мойта последната глава я взех 800 евро неуборудвана от Австрия. Тук бяха по скъпи. Втова употреба 1000лв и трудно се намират а и аз не бих сложил щото не се знае колко ще искара. На колегата ще му кажа само. До сега съм имал 3 дизелови БМВ-та едно 524тд и две ТДС-ки. Не знам дали аз съм карък но и на трите сменях глави ;) А там проблемите с трудно палене при загрял автомобил, помпи, умни дюзи и 1001 други проблеми няма да ги коментирам.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 17 Юли 2007, 15:58

Незнам... Вие сте големите батковци и винаги сте прави, сина кара 524 от 3 години и не е правил нищо по нея и върви на патрон, комшията и той ката 325тдс и няма никакви проблеми, аз имах проблем с перка на климатик... ама това не е двигател....
аааа, забравих да спомена, всичко се сменя по каталог и книга за потдръжка.... не виждам как ще има проблеми в такъв случай... пък знае ли се .... вие сте по-големи и по-знаещи...
колега да я караш със здраве и ти я слушкай и тя ще те слушка :)
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар

re

Мнение от slavianko » 17 Юли 2007, 19:11

predel написа:Незнам... Вие сте големите батковци и винаги сте прави, сина кара 524 от 3 години и не е правил нищо по нея и върви на патрон, комшията и той ката 325тдс и няма никакви проблеми, аз имах проблем с перка на климатик... ама това не е двигател....
аааа, забравих да спомена, всичко се сменя по каталог и книга за потдръжка.... не виждам как ще има проблеми в такъв случай... пък знае ли се .... вие сте по-големи и по-знаещи...
колега да я караш със здраве и ти я слушкай и тя ще те слушка :)
Ти що не вземеш да чукнеш на дърво някъде че .... :mhihi: :mhihi: и недей казва голяма дума. ;) Аз не претендирам да съм по знаещ. На мои коли обаче освен оригинални части други не слагам. Не правя и компромиси щото детето ми се вози в тях. И пак шахта. И пак ти казвам вземи чукни някъде на дърво че както сменяш всичко по каталог и книжка да не гледам утре тема в копува глава за сина за 524 :winky: Щото само главата по каталог и книжка струва колкото 524ката на сина ти

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 92' TDS (горящ) :)
Мечтае да кара: E90 335d

Мнение от BAI_DOBRI » 17 Юли 2007, 19:29

TDS-a който аз карам също няма проблеми, колата баща ми я внесе 2001г от Германия,беше на 296000км тогава сменихме нафтовата помпа в Даскалов с нова, преди това смени сегменти щото си мислеше, че проблема с топлия старт и това,че като пуснеше климатика колата угасваше е породено от износени сегменти. Но отидохме в Даскалов сложиха новата помпа (2002г струваше 3000лв, разопаковаха я пред мен) от от тогава никакви ядове с колата, освен с компресора на климатика ама сменихме и него ( да не викам дявола ама съм много доволен от ТДС-а). А като отваряха мотора заради сегментите,,хората които ги сменяха казаха,че главата е в перфектно състояние=> извода че или е сменяна в Германия или просто колата е била поддържана що годе добре.
И друг пример в Разград имам един познат,който се занимава с внос на коли и ми каза,че преди около 3г. е внесъл за някакви хора ТДС и за 3г са и навъртели 200000км, чак тапицерията са и протъркали от каране, а като пари за поддръжка само за масла,филтри,гуми и др. консумативи без никакви проблеми по двигателя, само от време на врем по някой друг тампон по окачването и 2 кормилни накрайника. В последствие видях въпросната кола и да ви кажа върви като ненормална,запознах се и със собственика на колата и ще ви цитирам думите му: "ТДС-а дори за Мерцедес 124-ка няма да го сменя".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gecata73 » 18 Юли 2007, 8:22

Отскоро и аз карам тдс-ка и ще ти кажа,че и аз сьм много доволен макар,че вьв форума сьм пуснал тема за нея щото е с проблем в мотора,но това не ме притеснява щот сьм решил да карам тдс-навьртях и вече 1200 км за 2 седмици и сьм очарован от разхода на гориво,спьлен резервоар минах почти 1000 км смесено каране,като не сьм я жалил вьобще и като имаш на предвид,че мотора и чука като на стар хлопел, а как вьрви и как готино се дрифти с такьв параход ти е бедна фантазията,така че взимай,карай и много-много не му мисли и успех и много безаварийни километри

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 16 Мар 2008, 20:25

Jorkata1 написа:на мен ми дава 9-10 градско,а извън градско съм свалял и до 6.[/list]

Като я карам с 90-100 км/ч по равен път моментния разход показва 6/100 л. при 140-150 км/ч. - 10/100 л. Градското не съм засичал точно, но ми се струва, че е към 12/100 л.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от obsessed » 16 Мар 2008, 22:46

Колега колите и жените са на късмет.аз карам тдс от близо 4-седмици имах проблем с топлото палене но се разминах за сега само с центровка на помпата.скоро чакам съединителя да изпищи но такъв е живота все пак караме колите които европейците ги изхвърлят.а те не случайно ги махат ;).
на мен ми даде градско от 9 до 11
като в началото докато свикна на дизела ми даде 12-13
но градско я докарах 9 ама е мъка.но за това купе и тоз двигател 10-11 е перфектно.все пак си седиш в фотьойла това хич не е малко.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е66
Мечтае да кара: M5

Мнение от apostolov_m » 16 Мар 2008, 23:15

Ако си вземеш TDS-ka всяка вечер преди да си легнеш се моли сутринта като тръгнеш от вас за работа например да не ти отиде стрелката за температурата в червеното, щото главата на TDS e скъпичка.Пък и разхода на TDS-a е почти същия ката на М50В20 например/пък и нафтата е по-скъпа от бензина/, но кофтито при дизел а е че там нямаш алтернативно гориво а на бензиновата и слагаш един газов инжекцион /който струва колкото една глава за TDS/ и си караш и си свиркаш. :D
Бързите риби изяждат бавните...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 17 Мар 2008, 0:42

Моята при най-икономичното ми каране точно 11/100 в града. Малко като я понатискам отива на 14.
Извънградско от австрия до тук 6.6 при скорост 100-120.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E34TDS , CL 500, Е65

Мнение от klintan66 » 17 Мар 2008, 18:44

каквато и да е кола -бензин или дизел -си иска поддръжка. от М-техник 525 скочих на тдс --вече втори-- пари не жаля ако се наложи да оправям нещо. бензина е малко по- некапризен но тдс --доста по- икономичен . Сега мисля да скоча в 740и --карам каквото ме кефи .. ... и за каквото имам възможност разбира се . Взимай бензин щом е за събота и неделя :mhihi: :mhihi: :mhihi: А ,да-- разход смесено 8,2

Потребител
Аватар

Re: Bmw 525 2.5 TDS

Мнение от vass » 17 Мар 2008, 19:23

teh_mexican написа:Здравеите!
Интересува ме какъв е разхода на гориво на
Bmw 525 2.5 TDS. И дали изобщо си заслужава покупката му.
Благодаря предварително.

Ако очакваш 5/100 не си заслужава

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 520i
Мечтае да кара: M-POWER

Мнение от kotev_bg » 20 Мар 2008, 20:40

Колега моя ТДС е автоматик ако штеш вярваи в Кюстендил 10/11 на 100км което мисля че е много добре като се има предвит 16цола джанти 215/55 дано ти е полезна това инфо :)

ПредишнаСледваща

Назад към E34