Кола от Италия - откъде?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 18 Мар 2008, 22:40

спора е дълъг....!!! оня ден видях кола на 93хил км Е60 от италия и никога-ама никога не е сменян маслен филтър!!!
тия италианци хич не са чували за поддръжка...!! повечето...!!
в германия лугата не е като в австрия!там гният яко колите! в германия нема чак такова нещо...! мойте 5 съм си докарал от там-не съм имал големи ядове,да не кажа почти никакви...!отделно сме докарали към 100-120 коли през годините все на познати и все от германия и процента на ядове е много малък.
ма па как си решиш....
успех!

ентусиаст
Аватар

Мнение от denko » 19 Мар 2008, 1:32

:shock: Фрафурт на майната си е градо за тебе бе човек
даже има и полет кацаш тама
има пазари 10 пъти по големи от горублене халета клетки
прайте пазарлъка с арабите/турците и другите етноси
1 ден чакате номера и си развявате патките
и тръгвате към българия

или вия търсите нещо от топла страна дето не гние и е фраш с екстри :mhihi:
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!
Изображение

Аватар
Кара: Кво ли не...

Мнение от Nasti » 19 Мар 2008, 10:28

Първо да ви кажа, че всичките писали до тук в темата сте страшни капацитети и тва с вноса на коли ви е, като с контрабандата на стоки от Китай - толкова ясно имам предвид!
Второ SKISA, говориш пълни глупости защото, гаранционните условия в Италия и в Германия са идентични, така че няма как да не е сменяно маслото или филтъра 100 000км., ама всички хубавци като тебе дето си купуват колите самички и после смятат и се потят над тефтера кво са похарчили хвалят немските си дънери и викат, че в Италия не се поддържа! Ако искаш да спорим по темата с факти, заповядай при мен в автокъщата да си говорим и да ти показвам разни неща, отключвам колата гледай - прави струвай, да не останеш изненадан само...?

D3BEP - на въпроса ти:
Коли от Италия аз лично купувам САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВИ!!! още не съм умрял от глад и явно има смисъл да се работи този бизнес, само че това което искате да направите с твойте приятели - без да искам да те разочаровам е пълна безмислица! Вероятността да намерите в една кончесионария това което търсите на куп е равен на това "2 17 19 20 36 8" да са числата за следващия тираж на трето теглене на ТОТО 2 6х49... и така ти вече имаш проблем, единичните бройки коли струват скъпо - особено когато искаш да събереш само актуалните коли, защото в нормалните случаи те там вървят в пакети и ако много държиш на определена кола, то непременно ще ти я зашият с някое, а може и с няколко Браво, Брава, Пунто (да не дава господ Палио или Панда) и т.н.

Варианта с кола от собственик също е малко непосилен, защото собствениците на колите смятат че това което карат струва доста по-скъпо от колкото е в действителност или поне според цените на нашия пазар и според нашите представи! Без кола в Италия нищо не можеш да свършиш, така е разпиляно всичко че с такси ще ти излезе доволно скъпо, това също го имай предвид!

Ако пък случайно някъде си харесаш кола и я купиш трябва да поискаш в цената да ти включат и обработката на документите за експорт, излиза около 60 евро на кола! Като време отнема няколко дни - в зависимост колко го мързи човека от автокъщата и колко са се замотали хората в ачи, след което оригиналният талон на колата се анулира, издава се ново чидипи в което пише че е за експорт! После ти трябва автовоз, това е нов и много интересен филм за теб - срещаш се с едни от най-жестоките утрепки на българското автомобилно съсловие - жестоко.. на групаж да ти докарат колата ще отменеме м/у седмица и 10 дни, в зависимост от къде и по колко се товари и къде има готови документи и къде не! Вероятността да откриеш липси по колата от гориво, крик, музика, рез. гума и т.н. е огромна, няма как и да им кажеш че те са виновни, освен ако не чакаш в Италия да ти обработят документите и да дойде автовоза, където сам да си качиш колата!
От Италия се кара само на автовоз, тия афери дето ти ги споменават тук с картонените номера, ако те хванат из Гърция или Италия ще ти сцепат шортите, глобите са много интересни в цифрово отношение! По принцип и в БГ ако те хванат с такива номера може да останеш доволен - причината е че извършваш икономическо нарушение, освен това с картонените номера нямаш грам застраховка, което е проблем в цяла Европа да знаеш. За пример ще ти кажа, че в Италия кола без валидна застраховка не може да стой на улицата и за момент, идват с едни паяци и директно я отнасят, няма значение дали е чисто нова или на 20 години, правилото е едно.
Стигаме и до момента къде да ходиш за коли:
Най-далечната точка те съветвам да ти бъдат Рим и Латина, цените в Калабрия, Наполи, Катания, Палермо, Бари, Бриндизи, Лече и т.н. са много примамливи, но е много възможно да си дойдеш по бели гащи без кола и без пари, може и леко да те понабият диваците в тази част от Италия, така че не се подлъгвай само от цените, търси и сигурност, защото измами в Италия стават и не са малко!

Ако всичко което ти написах не те кара да се замислиш, а още искаш да пътуваш аз лично ще те закарам до авто или аеро гарата!
Предпочитам да сера на метеното, отколкото да мета насраното...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 19 Мар 2008, 11:39

Насти, моите уважения, ама ти сам си противоречиш бе човек.
От една страна пишеш следното:
Коли от Италия аз лично купувам САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВИ!!! още не съм умрял от глад и явно има смисъл да се работи този бизнес

От друга страна отдолу си написал един ферман защо кола от Италия не бива да си купувам :mhihi: :mhihi: :mhihi: Да не го цитирам. Ами... ти защо си купуваш? Здрави, че и печелиш от тях.

От трета страна съм ти чел темата и според мен внасяш твърде разнообразни автомобили и то точно по няколко, което е и нашият случай. И между тях не виждам много фиати. Явно не взимаш определена марка. Ние тръгваме с идеите за марки, но може да стане и компромис, както казах. Аз лично когато си купих БМВ-то отидох на Пазаря с идеята за Алфа 166 или Мерцедес.

От последна страна ти благодаря за информацията. Готина е, поне що се отнася до технология на покупката и идея за райони. Наистина, най полезна за мен информация се съдържа в твоя пост.

Значи нещата седят тъй.
- ходенето ми в Италия е почти сигурно, така че не го мислете. И да не иска някой, аз в Италия пак ще отида
- сигурно ще търся там и кола
- много вероятно ако сме 3 или 4 човека да пътуваме с кола
- както казах няколко дни в Италия не ме плашат, ще намеря и какво да правя през свободното време :)

Ок. Остана поне идея за автовоз? Има ли някой?
Поздрави и всичко най!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 19 Мар 2008, 22:37

стефчо,приятел,кажи каква баварска машина си харесал :D
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 19 Мар 2008, 23:48

Nasti написа:Първо да ви кажа, че всичките писали до тук в темата сте страшни капацитети и тва с вноса на коли ви е, като с контрабандата на стоки от Китай - толкова ясно имам предвид!
Второ SKISA, говориш пълни глупости защото, гаранционните условия в Италия и в Германия са идентични, така че няма как да не е сменяно маслото или филтъра 100 000км., ама всички хубавци като тебе дето си купуват колите самички и после смятат и се потят над тефтера кво са похарчили хвалят немските си дънери и викат, че в Италия не се поддържа! Ако искаш да спорим по темата с факти, заповядай при мен в автокъщата да си говорим и да ти показвам разни неща, отключвам колата гледай - прави струвай, да не останеш изненадан само...?

D3BEP - на въпроса ти:
Коли от Италия аз лично купувам САМО И ЕДИНСТВЕНО ЗДРАВИ!!! още не съм умрял от глад и явно има смисъл да се работи този бизнес, само че това което искате да направите с твойте приятели - без да искам да те разочаровам е пълна безмислица! Вероятността да намерите в една кончесионария това което търсите на куп е равен на това "2 17 19 20 36 8" да са числата за следващия тираж на трето теглене на ТОТО 2 6х49... и така ти вече имаш проблем, единичните бройки коли струват скъпо - особено когато искаш да събереш само актуалните коли, защото в нормалните случаи те там вървят в пакети и ако много държиш на определена кола, то непременно ще ти я зашият с някое, а може и с няколко Браво, Брава, Пунто (да не дава господ Палио или Панда) и т.н.

Варианта с кола от собственик също е малко непосилен, защото собствениците на колите смятат че това което карат струва доста по-скъпо от колкото е в действителност или поне според цените на нашия пазар и според нашите представи! Без кола в Италия нищо не можеш да свършиш, така е разпиляно всичко че с такси ще ти излезе доволно скъпо, това също го имай предвид!

Ако пък случайно някъде си харесаш кола и я купиш трябва да поискаш в цената да ти включат и обработката на документите за експорт, излиза около 60 евро на кола! Като време отнема няколко дни - в зависимост колко го мързи човека от автокъщата и колко са се замотали хората в ачи, след което оригиналният талон на колата се анулира, издава се ново чидипи в което пише че е за експорт! После ти трябва автовоз, това е нов и много интересен филм за теб - срещаш се с едни от най-жестоките утрепки на българското автомобилно съсловие - жестоко.. на групаж да ти докарат колата ще отменеме м/у седмица и 10 дни, в зависимост от къде и по колко се товари и къде има готови документи и къде не! Вероятността да откриеш липси по колата от гориво, крик, музика, рез. гума и т.н. е огромна, няма как и да им кажеш че те са виновни, освен ако не чакаш в Италия да ти обработят документите и да дойде автовоза, където сам да си качиш колата!
От Италия се кара само на автовоз, тия афери дето ти ги споменават тук с картонените номера, ако те хванат из Гърция или Италия ще ти сцепат шортите, глобите са много интересни в цифрово отношение! По принцип и в БГ ако те хванат с такива номера може да останеш доволен - причината е че извършваш икономическо нарушение, освен това с картонените номера нямаш грам застраховка, което е проблем в цяла Европа да знаеш. За пример ще ти кажа, че в Италия кола без валидна застраховка не може да стой на улицата и за момент, идват с едни паяци и директно я отнасят, няма значение дали е чисто нова или на 20 години, правилото е едно.
Стигаме и до момента къде да ходиш за коли:
Най-далечната точка те съветвам да ти бъдат Рим и Латина, цените в Калабрия, Наполи, Катания, Палермо, Бари, Бриндизи, Лече и т.н. са много примамливи, но е много възможно да си дойдеш по бели гащи без кола и без пари, може и леко да те понабият диваците в тази част от Италия, така че не се подлъгвай само от цените, търси и сигурност, защото измами в Италия стават и не са малко!

Ако всичко което ти написах не те кара да се замислиш, а още искаш да пътуваш аз лично ще те закарам до авто или аеро гарата!

а бе Насти -капацитет...!! тва ,че се опитваш да убедиш хората и хубавци като тебе ,да си продадете кошниците от италия ,дет ги зимате на кило не значи ,че хората не разбират нищо...!! аз съм я видял с очите си колата...!ти искаш да ме убедиш,че съм кьорав ли!?!? никога не беше сменян тоя филтър за тия 93хил км ,дет е минала.гледал съм още хиляди коли от италия и съм се убедил ,че са кьопави и напудрени-е може и да има ,ама редки изключения. от 20г гледам коли и от италия и от германия ...!!аз не отхвърлям италиянските коли ,щото не ми харесват италианците-много мили южни хора!! правя го ,защото съм видял ,че са мърлячи към колите си.
живеех в горубляне-борсата се създаде пред очите ми...!!! аз нищо не продавам-споделям мнение с хората от форума и се опитвам да кажа какво знам от опит...!! като имаш автокъща-продавай си и не умирай от глад. нито ми пречиш ,нито ми помагаш...! но не ми казвай от какво разбирам и от какво не...!! аз не коментирам чуждо мнение,докато ти не изкоментира моето...!! всеки казва квото знае-питащият решава чие ще вземе под внимание...!!!
п.с. а па специално за контрабандата от китай изобщо не ща да отварам въпрос.....щот некой ше препише поста ми и ще издаде учебник по митнически процедури!!!
Последна промяна SKISA на 20 Мар 2008, 0:09, променена общо 1 път

вълкодав
Аватар
Кара: go na 3ki :)

Мнение от RSxRacer » 20 Мар 2008, 0:06

Nasti съгласен съм за гаранционното обслужване ама предполагам не си виждал как тъпия жабар изобщо не сме масло до 35 к км?Е аз съм и знам как е

Колега ако не Франкфурт на майната си както се изразиха по-нагоре идете в Нюрнберг и там също е фраш.Ние пазаруваме от Дегенсдорф или Регенсбург,защото ни е по-лесно товаренето на самоходките а излиза и по-тънко.Аз кола от Италия няма да си купя повече ако ще и за луд да ме обявят.Тия са малоумници отвсякаде!!!
20 кинта Рушвет,50 кинта Бензин, 100 кинта Задни Гуми - Да си в www.BMWPower-bg.net БЕЗЦЕННО
www.bizzart.info
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Мар 2008, 0:17

pavlin_e30 написа:стефчо,приятел,кажи каква баварска машина си харесал :D

Нема да се обидя на една 5-тица Е39, ама де да знам какво ще излезе накрая. Нищо не мога да кажа още.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: s500,w220 ; s420 w140

Мнение от cherepa83 » 20 Мар 2008, 18:07

един съвет:

правиш на някои пълномощно за колата да я регистрира,пращаш документите от италия регва я прави застаховки,взима транзитни номера и ти ги праща обратно .ПРОБВАНО Е

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 20 Мар 2008, 18:08

И РАБОТИ.....КВО ДАТИ КАЖА ДРУГО УСПЕХ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от D3BEP » 20 Мар 2008, 18:10

Т.е. аз като отида там да изпратя пълномощно на някой в България да ми регистрира колата с тукашни транзитни номера, с които да мина ЕС?

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Мар 2008, 18:45

SKISA написа:спора е дълъг....!!! оня ден видях кола на 93хил км Е60 от италия и никога-ама никога не е сменян маслен филтър!!!
тия италианци хич не са чували за поддръжка...!! повечето...!!

!

Ама той сменя ли се? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
А иначе на колегата Nasti,много поздрави,но картонените номера са си приказка ,апа точно маляките изобщо па не ги интересува с какви номера си.Иначе основно са с автовоз,но нема да си дойда с автобуса от там. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 20 Мар 2008, 18:47

правиш пълномощмо на някои от вашите или на др.близък няма зна4ение,преди да заминеш,отиваш в италия купуваш кола пращаш документите в БГ човека отва до кат да ти вземе транзитни номера ,прави ти гражданска и ти връща номерата и документите(сори ама ГО е преди номерата).правено е от мои мн близък приятел преди седмица,даже днес я регнаха в кат колата,въпроса е 4е които взима транзитките да не казва 4е е в чужбина колата,тва е ако искаш даи телефон да ти обясня ако нещо не си разбрал

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 20 Мар 2008, 18:51

cherepa83 написа:правиш пълномощмо на някои от вашите или на др.близък няма зна4ение,преди да заминеш,отиваш в италия купуваш кола пращаш документите в БГ човека отва до кат да ти вземе транзитни номера ,прави ти гражданска и ти връща номерата и документите(сори ама ГО е преди номерата).правено е от мои мн близък приятел преди седмица,даже днес я регнаха в кат колата,въпроса е 4е които взима транзитките да не казва 4е е в чужбина колата,тва е ако искаш даи телефон да ти обясня ако нещо не си разбрал

Е те тия транзитни номера са валидни колкото и рисуваните. :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cherepa83 » 20 Мар 2008, 18:52

е не знам човека се върна оня ден от италия без ядове.....

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата