Поредната гадост
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Ами кофти нафта,дошло им времето и така нататък,общо взето важното е,че се оправи дори имам чуството,че ще станем приатели с приемчика 

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
Сладур1 написа:абе дай ми и на мен 2000 лв и аз ще съм ти приятел...тука едни суми се споменават с тез дизели...просто незнам как не се излъгах и аз да взема такава...
Абе ти се моли да не стане нещо и на твоята,че ако си мислиш че на 320 бензин частите са много "тънки" вярвай ми лъжеш се

клита то че е скъпо скъпо,дано твоята да излезе хубава,аз на никой не искам да се развали ама досега тука повечето са с проблемини дизели,тоз колега пише и още един писа от сливен едно момче ми и двамата пише че имат 03` модел,еми на 4 години коли и на двете двигателя почти заминал,как да не се ядосваме.пък туй за нафтата ми се струва че няма хубава,поне така си мисля,и в гърция и тука дето зареждам...абе всичко е на късмет до колата.но наистина повечето са с дизелиklita написа:
Абе ти се моли да не стане нещо и на твоята,че ако си мислиш че на 320 бензин частите са много "тънки" вярвай ми лъжеш се, нали знаеш старата ми кола, единият клапан беше 14 лв.х 16 бр. = 224 лв. и това е на Ситроен,кой знае на БМВ-то колко ще е
, ама дано да не случва нещо такова.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Analyst написа:За това не мизерствайте и си купувайте само качествена нафта. Не карайте с шано нафта, защото я разреждат много. Поддържайте си двигателя, като му сипвата от онази добавка за пречистване на дюзите. Трябва да се поддържат тези коли няма как просто.
Колега мислиш ли,че бих си мизерствал с колата да ходя да слагам нафта от туба,само се замисли дали бих го направил зареждам само на бензинонстанции които са от големите вериги говорим за ОМВ,Шел,Еко,Лук Ойл и така нататък,сега само да не почнем на коя било по.добро горивото и т.н.И да спрем с това така е като си взимаш дизел - върпос на избор кефи ме дизела и дизел ще карам ако е бензин ще е 328 или нещо по нагоре,така съм решил такава съм взел просто споделям с колегите да знаят какво ги очаква и да потърся помощ защото се бях отчаял вече така,че предполагам се разбрахме няма смисъл да спорим дизел-бензин,хората сме различни с различни предпочитания

- klita
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61
- Детайли за колата: 525ix
anton2106 написа:Analyst написа:За това не мизерствайте и си купувайте само качествена нафта. Не карайте с шано нафта, защото я разреждат много. Поддържайте си двигателя, като му сипвата от онази добавка за пречистване на дюзите. Трябва да се поддържат тези коли няма как просто.
Колега мислиш ли,че бих си мизерствал с колата да ходя да слагам нафта от туба,само се замисли дали бих го направил зареждам само на бензинонстанции които са от големите вериги говорим за ОМВ,Шел,Еко,Лук Ойл и така нататък,сега само да не почнем на коя било по.добро горивото и т.н.И да спрем с това така е като си взимаш дизел - върпос на избор кефи ме дизела и дизел ще карам ако е бензин ще е 328 или нещо по нагоре,така съм решил такава съм взел просто споделям с колегите да знаят какво ги очаква и да потърся помощ защото се бях отчаял вече така,че предполагам се разбрахме няма смисъл да спорим дизел-бензин,хората сме различни с различни предпочитания,айде със здраве от мен.
Колегата е прав, няма смисъл да търсим под вола теле, дошло им времето станало, сменят се и гледаш напред.
За Сладур1: Наистина си прав, че колите са нови,ама вярвай ми половината ми познати тук в Сливен, които и ти познаваш карат все нови Мерцедеси и БМВ-та(на по 1-2 години) и те имат същите грижи. Въпрос на късмет.
що си купувате дизели, аз дизел никога нема да си взема втора употреба кола - то по презумция е ясно, че има проблеми с помпи, с турбини, а сега разбирам и с дюзи и майката си трака..... и е по-скъп в БГ и колко толкова по-малко харчи, че да избиваш пари от разхода, от икономическа гледна точка колко време ще излезе да си избиваш ремонтите с по-ниския разход на дизел. няма сметка, уважавам новото поколение дизели, ама колата да ми е в гаранция...... карайте с бензин да ви е мирна главата......., да не говориме за тия дето слагат метани, тях не искам да ги коментирам въобще
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
И аз никога няма да си купя дизел. Знам един пасат на 7 години и вече с 3то турбо. Като чета доста хора и тук имат проблеми с нафтовите. Освен това се кара по друг начин което не ми харесва никак. Мощните дизели на всичкото отгоре горят почти колкото бензините и при положение че нафтата е по-скъпа от бензина вече съвсем се загубва смисъла за мен. Но не искам да става спор просто си казвам мнението.
Така май и моят проблем беше същият.На магистрала А2 светва лампата за дюзите ........ идва пътна помощ ..................... компетентно лице ми даде отговор "имаш изгоряла свеш и се е включила защитата за екологията" ОК казвам АЗ паля трагвам си НА сутринта колата пак не пали Отново патна помощ ..............На тестера показа че няма налягане във дъската преди дюзите.Почна да се рззмишлява-3 помпи.Едната вав двигателя(около 3000лв) е дала фира, Ок Сваля се почти целия двигател но помпата се оказва здрава.Оказа се помпата под купето.
Така помпата под купето се сваля много лесно сваляш една пласмаса под седалката на водача близко до прага закачаш я на един акомулатор и я пробваш.
Така помпата под купето се сваля много лесно сваляш една пласмаса под седалката на водача близко до прага закачаш я на един акомулатор и я пробваш.
- V-max
-
-
- Кара: E30 318hi ---> E30 328ihA
- Детайли за колата: Бърз, здрав и безумно чист , това е моят автомобил :) Съвсем скоро M52B28 inside :DD
не виждам защо си купувате БМВта щом не можете да ги поддържате . Всеки реве 320д се чупели много - да, чупят се защото не си знаят километрите и е наш ред да плащаме скъпата цена на ремонта . От тук идва и "лошата слава" във форума , а пък те нещата са ясни - купуваш си супер кола , върви и харчи малко - ясно е , че рано или късно трябва да платиш
дюзите не беше уместно да се мяташ баш от БМВ да купуваш ама вече свършено
Има ги по 340-50лв в Германия

дюзите не беше уместно да се мяташ баш от БМВ да купуваш ама вече свършено

36 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3