Колко стъпва поддръжката?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

абе де да знам голям съм манияк на тез БМВ

Единственото по-хубаво нещо от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Във форумите се пише задължително на кирилица! В противен случай мненията ви ще бъдат изтрити без предупреждение! рев депресира ме с това мнение Confused
абе де да знам голям съм манияк на тез БМВ поклон и много искам бимер обаче заплатата ми както няма и 400лв, а то не въри да ги дам сичките по колата се пак тряя ида са излиза и дрешки, а и не само да стои пред блока Rolling Eyes обаче ако е голф примерно колко пък да е по-евтино Rolling Eyes и като гледам някви баварци нов внос и не само не са кой знае кво .. сцепват с цени от 6-7000лв, а мен ми фана окото 1 бимерче с ел съкла абс климатик даже имаше за 3500 щеше да я даде ама беше късно вече рев
Колега аз зимам 1000лв чисто и определено се задъхвам и се налага бащата да помага!А колата ми излезна 10к ,такава за 3500 няма да те слуша много!Имаи го в предвид!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
да обаче слагаш много глезотии предполагам.. както каза от тогава 0ст си дал за тез 10 месеца
и отделно навиваш баят километри, а мен ми трябва да й дам нужното което трябва и бенз.. останалото там музика да си сложа примерно отделно
и аз съм студент и съм по 12ч на работа.. до уни-то, до работата и да пошаря из града малко, отделно някой път извънградско, но рядко.. колко да навъртя 

- nsbob
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318i
Ako колата е поддържана идеално, можеш да си я караш безпроблемно доста време(но тези коли си държат цената и за 4000 лв няма да намериш).
Ще ти кажа някой цени просто ориентировъчно:
- накладки предни и задни- текстар- 140 лв
- всички филтри- 120
- масло- 100
- ремъци- 100(ако не сменяш ролките)
- аптечка, пожарогасител- 50
- каско средно 500/800 на година
- гражданска- 140
това са си консумативите, при покупка за друго сега не се сещам
Ще ти кажа някой цени просто ориентировъчно:
- накладки предни и задни- текстар- 140 лв
- всички филтри- 120
- масло- 100
- ремъци- 100(ако не сменяш ролките)
- аптечка, пожарогасител- 50
- каско средно 500/800 на година
- гражданска- 140
това са си консумативите, при покупка за друго сега не се сещам
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Ми зимаи кво се чудиш тия простите мацки от унсс-то знаиш ли как се лажат с бимата!Спираш само пред унсс-то и глей кво става! 

- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
BMW-POWER написа::bcry: депресира ме с това мнение![]()
абе де да знам голям съм манияк на тез БМВи много искам бимер обаче заплатата ми както няма и 400лв, а то не въри да ги дам сичките по колата се пак тряя ида са излиза и дрешки, а и не само да стои пред блока
обаче ако е голф примерно колко пък да е по-евтино
и като гледам някви баварци нов внос и не само не са кой знае кво .. сцепват с цени от 6-7000лв, а мен ми фана окото 1 бимерче с ел съкла абс климатик даже имаше за 3500 щеше да я даде ама беше късно вече
1. Определено не си за БМВ, особено Е36 с под 400лв на месец
2. 7000лв е добра цена за нов внос читава Е36
3. за 3500лв си за голф 3, за тия пари бмв-то ще е гробница
Това е само моето мнение, но ако не вярваш ще се убедиш че е правилно като/ако си купиш БМВ.
- mitak_88
- младши ентусиаст
-
не мисля колега че има място за сравнение на голф с бмв...има и нещо друго...удоволствието се заплаща...но не мисля че удоволствието да караш бмв е тоооолкова скъпо и ако си вземеш некой мърша като голф 3 ще ти е мн по тънкания...според мен избери кеф-а макар и МАЛКО по скъп пред това да си с голф
- Nukem
- старши ентусиаст
-
3. за 3500лв си за голф 3, за тия пари бмв-то ще е гробница
Не гробница а таркалящ съркофаг!

- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Колегата имаше предвид неговата кола мисля.Не искам да ти казвам колко съм дал за моята за четирите месеца в които я имам и при условие,че съм я купил страшно запазена за 5500лв.
Без глезотииките-колата колкото и запазена да я купиш в един момент ще се потроши нещо остаряло(все пак 12-16 години не са малко).
Разните там голфове,хонди и опели не са база за сравнение като цени на части.
Ще ти дам примери,от личен опит-при отиване за проста смяна на спирачна течност се оказва,че целите барабани са изгнили- 350лв. за нови, 90лв. за нов спирачен цилиндър,сега набих още 90,защото и другият не издържа на напрежението,породено от новия.
В зависимост от това с какви гуми ще я вземеш може да се наложи да сложиш нови-минимум 500лв.,ама минимум.
Частите оригинални не са хич евтини и ако при "авария" нямаш в джоба си известна трицифрена сума(в повечето случаи),бих казал че БМВто няма да е за теб.
Без глезотииките-колата колкото и запазена да я купиш в един момент ще се потроши нещо остаряло(все пак 12-16 години не са малко).
Разните там голфове,хонди и опели не са база за сравнение като цени на части.
Ще ти дам примери,от личен опит-при отиване за проста смяна на спирачна течност се оказва,че целите барабани са изгнили- 350лв. за нови, 90лв. за нов спирачен цилиндър,сега набих още 90,защото и другият не издържа на напрежението,породено от новия.
В зависимост от това с какви гуми ще я вземеш може да се наложи да сложиш нови-минимум 500лв.,ама минимум.
Частите оригинални не са хич евтини и ако при "авария" нямаш в джоба си известна трицифрена сума(в повечето случаи),бих казал че БМВто няма да е за теб.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
много ми се иска бима
обаче се замислям дали няма да стои само пред блока и колкото и да не ми се вярва
ама друга кола някакси неможе да погледна
да е голф3 ама да има малко тунинг поне да мяза на нещо
или мазда 323ф 95-та ама, не че маздите са много евтини по поддръжка
оф а ся де 

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- Archangel
- старши ентусиаст
-
- Кара: N42B20 с ръкавици
- Мечтае да кара: Spitfire
Еми човек се примирява понякога с фактите колега,пък и в крайна сметка и другото са коли...е,да,няма да е БМВ,но поне ще имаш какво да караш,нали?
За 400лв. на месец наистина няма да можеш да изхранваш колата.Един среден ремонт(каквито винаги има) е доста по-скъп от този на който и да било друг автомобил от този клас и години
За 400лв. на месец наистина няма да можеш да изхранваш колата.Един среден ремонт(каквито винаги има) е доста по-скъп от този на който и да било друг автомобил от този клас и години
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..
- Nukem
- старши ентусиаст
-
То голф3 без тунинг май в БГ не остана,така че не се притесняваи,сега сериозно имам 2-ма приятели карат голф 3-ки и с рака на сарцето казвам няма по ефтина за поддръжка кола!
А колега ако я земеш от Германия ,най-вероятно ще ти я дадат с гуми зимни/летни! Моята германеца я даде с летни 16-ки и зимни 15-ки +ски багажник и jvc hamelion!
А колега ако я земеш от Германия ,най-вероятно ще ти я дадат с гуми зимни/летни! Моята германеца я даде с летни 16-ки и зимни 15-ки +ски багажник и jvc hamelion!
Re: Колко стъпва поддръжката?
BMW-POWER написа:Та въпроса ми е да споделите колко стъпва поддръжката на Е36 да речем след смяна на консумативите при покупка(а и тези консумативи също колко стъпват и какви са) +прословутия бензин
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=84899 отговора на повечето ти въпроси

Като цяло ще чуеш, че от 316 или 318 няма смисъл, защото няма да усетиш духа на истинското БМВ, 318ис ще е компромис, който ще направиш, да не си вземеш 320, което е 6 цилиндрово БМВ и прави готин звук. Разликата между 4 и 6 цилиндъра е около 2 литра, а между с ванос и без ванос 1 литър, подръжката е по-скъпа на 6 цилиндровия вариант, поради простата причина че 4<6. На някой им гори 10 градско, а на други 14, и всичко зависи как го караш. А ако си говорим за Софийско (брой +1-2литра отгоре). Газовия инжекцион за 4/6 цилиндъра е 1300-2000 лв., а метановия над 2000лв.
Съвет който може да ти дадът е, ако ще търсиш кола в състояние, е36, що броиш поне 7,8000, което донякъде води, че по-добре да си вземеш e46 за към 11,12000. От други ще чуеш, че всеки истински фен, рано или късно си взима e30, които може да намериш от 1000-4000, според зависи от състояние и двигател със сравнително по-евтина пъддръжка и много части

Обръкващо а?

bmw
- Nukem
- старши ентусиаст
-
Като цяло ще чуеш, че от 316 или 318 няма смисъл, защото няма да усетиш духа на истинското БМВ, 318ис ще е компромис, който ще направиш, да не си вземеш 320, което е 6 цилиндрово БМВ и прави готин звук. Разликата между 4 и 6 цилиндъра е около 2 литра, а между с ванос и без ванос 1 литър, подръжката е по-скъпа на 6 цилиндровия вариант, поради простата причина че 4<6. На някой им гори 10 градско, а на други 14, и всичко зависи как го караш. А ако си говорим за Софийско (брой +1-2литра отгоре). Газовия инжекцион за 4/6 цилиндъра е 1300-2000 лв., а метановия над 2000лв.
Съвет който може да ти дадът е, ако ще търсиш кола в състояние, е36, що броиш поне 7,8000, което донякъде води, че по-добре да си вземеш e46 за към 11,12000. От други ще чуеш, че всеки истински фен, рано или късно си взима e30, които може да намериш от 1000-4000, според зависи от състояние и двигател със сравнително по-евтина пъддръжка и много части muhihihihi
Обръкващо а? Laughing muhihihihi и да кажеш, какво си решил после Ща схрускам

Meжду другото колега твоята я гледах на живо много готин салон!