да споделя опита си с амортисьори

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 7er E38 740iA 4,4l., '99, 286h.p.
Мечтае да кара: M5 400h.p.+ / 500 h.p.+
Детайли за колата: V8, S EDC, ASC, TV/Navi 4:9, 17" 245/55/17...много хубави неща...

да споделя опита си с амортисьори

Мнение от yuliancho » 17 Мар 2008, 13:00

понеже не е хубаво да си пишем само за проблемите, аз ще споделя как реших моя:
Имах изпуснал амортсьор отпред от ляво. Изпусна по време на едно пътуване до Търново и започна да чука яко. започнах да си търся амортисьри, четох, питах, проучвах и накрая ми казаха че за мойто - 90'та Е34 газови Монрой Рефлекс.
Казах си ок, проучих колко пари са - от 130 до 140 лева/брой ги има. Исках да сменя и тампоните на амортисьорите - оказа се, че са по 40 лева бройката. сметката ми излизаше към 350-60 лева без труда. Труда ок. 50 лева на повечето места.
Аз направих така: взех си АЛКО по 140 брой - газови,плюс тампони 2 по 40 лв. и се нахендрих на 100лв. за труд. Резулата е: все едно карам друга кола!!! Здраво на пътя спокойно вдигане до към 160 по скапаното и кърпено околовръстно. На хубав асфалт все едно летя над пътя! :D
Негативния ефект е леко надигане на предницата. Досега със старите стоеше много ниско отпред, сега се усеща че е по високо! И ме кара да се замислям за пружини отзад, че ме дразни гледката!
Айде и да карате мъдро!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 528i
Мечтае да кара: M6
Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak

Мнение от Svetlio.Angelov » 19 Мар 2008, 9:07

Като смениш предните амортесьори, за известно време отпред ти е по-висока колата. Това ще се промени и ще легне нормално на пътя, освен ако предишните не са били (или както казват по Габровско - билЕ :mhihi: ) спортни/ниски или др. по-специални. Не се притеснявай колега, карай седмица, 2 така и ще видиш...

Айде със здраве!

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 19 Мар 2008, 9:48

Svetlio.Angelov написа:Като смениш предните амортесьори, за известно време отпред ти е по-висока колата. Това ще се промени и ще легне нормално на пътя, освен ако предишните не са били (или както казват по Габровско - билЕ :mhihi: ) спортни/ниски или др. по-специални. Не се притеснявай колега, карай седмица, 2 така и ще видиш...

Айде със здраве!

Да, бе ;) Аз съм сменил цялото окачване юли миналата година и предницата ми си е все така вирната. Амортесьорите са Билщайн В4. предишните бяха същите.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 19 Мар 2008, 10:10

Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 19 Мар 2008, 10:35

Svetlio.Angelov написа:Като смениш предните амортесьори, за известно време отпред ти е по-висока колата. Това ще се промени и ще легне нормално на пътя, освен ако предишните не са били (или както казват по Габровско - билЕ :mhihi: ) спортни/ниски или др. по-специални. Не се притеснявай колега, карай седмица, 2 така и ще видиш...

Айде със здраве!

така е -от личен опит споделям :yes:
BMW-маниак
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 19 Мар 2008, 12:45

dinozab написа:Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата ;)

Колега, само Алко ли имат три размера тампони, или и другите с така. Ако знаеш за SACHS конкретно.
Ако някой е слагал SACHS амортисьори, да сподели впечатления и цена.

Аватар
Кара: от моабет на моабет

Мнение от dinozab » 19 Мар 2008, 13:01

ivan1979g написа:
dinozab написа:Разликата във височината идва от тампоните те са три вида нормални,-30мм и +30мм и ако не си ги оцелил като твоите се променя височината.Аз сложих същите Алко амортисьори но без въпросните тампони и не ми си промени нивото на предницата ;)

Колега, само Алко ли имат три размера тампони, или и другите с така. Ако знаеш за SACHS конкретно.

Не колега по-принцип на Е34 си излза така от завода така че като се копуват заместител тампони трябва да се види какви са точно монтирани на колата и какви предлагат съответната марка ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 19 Мар 2008, 14:50

моя личен опит от АЛКО е че изкарват най много 30к по нашите пътища ,колкото изкарват и читави втора употреба амортисьори на 1/4 от цената им

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 19 Мар 2008, 15:28

Аз сложих NK и мойта верно се вирна леко отпред...Само такива намерих М техник за мойта... :( Иначе са и задните са ми за смяна ще видим кво ще стане...
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1979g » 19 Мар 2008, 23:04

dinozab написа:
ivan1979g написа:

Не колега по-принцип на Е34 си излза така от завода така че като се копуват заместител тампони трябва да се види какви са точно монтирани на колата и какви предлагат съответната марка ;)

А може ли да се види без да се разглобява колата? Нямам никва идея от тия неща и може би питам глупости. Но ще ги взема с поръчка и трябва да знам какво да поръчам.

Назад към E34