BMW подготвя новото поколение на Серия-5
Модератор: Общи модератори
23 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
18.03.2008 07:03 коментари 5
Новото поколение на BMW Серия-5 трябва да се появи в края на 2009 или началото на 2010 г.
Прототипи с тежка маскировка вече бяха забелязвани при тестове около Мюнхен. Този автомобил е един от изявените лидери в своя клас и новото поколение естествено се очаква с висок интерес.
В началото на тази седмица се появиха компютърни образи и на комби версията на Серия-5, след като преди време видяхме компютърни образи и на седана. Ако се вярва на компютърните образи, промените във външния вид няма да са радикални. Новата Серия-5 ще носи главните новини най-вече в техническата си част.
При двигателите BMW ще продължи да показва привързаност към турбо агрегатите. При новото поколение на Серия-5 ще видим редица варианти на турбо двигатели, включително направилият премиера с Х6 би-турбо V8 с обем 4.4 литра. В момента BMW разработва второто поколение на своите турбодизелови двигатели тип common rail, които ще впръскват директно дизеловото гориво под още по-високо налягане и ще подсигуряват още по-добри показатели за разход и мощност.
Сред скоростните кутии при новата Серия-5 ще видим механична с шест степени, както и шест степенна полуавтоматична Steptronic, но заедно с тях ще се предлага и изцяло новата ZF с осем степени.
Теглото на новата „петица" ще бъде намалено в сравнение с това на сегашното поколение, благодарение на използването на нови олекотени сплави и материали, като алуминий и карбон. Интересно е, че платформата на колата ще бъде изработена от алуминий в предната част, а в частта върху която са разположени местата за пътниците и в задната част ще бъде традиционно изработена от стомана. Това ще подобри разпределението на теглото между предната и задна ос и ще подсигури висока безопасност и добро поведение на пътя.
Отпред окачването ще бъде независимо тип MacPherson. При някои от вариантите с висока мощност ще бъдат използвани и панели от карбон при производството на каросерията.
На ме лично много ми харесва.
- cobrata_m3
- младши ентусиаст
-
задицата е нечовешка но с предницата не мога да свикна с тез големите бъбреци.абе то не че ще изглежда така като излезе ама айде
- ИлХиТо
- ентусиаст
-
- Кара: Е34 Individual
- Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
- Детайли за колата: една сбъдната мечта
Аз също съм на мнение че новата петица няма да изглежда по този начин, то повечето компютърни графики които напоследък се появяват в интернет относно нови модели на БМВ имат по нещо взаимствано от концепцията CS, както е в случая със тези графики. Да почакаме пък ще видим 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
- Bavarishe
- старши ентусиаст
-
- Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
- Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Мисля че това е доста близо до истината за следващата 5та серия поради няколко причини. Отпред прилича на CS концепта заради големите бъбреци, което май ще се окаже следващата линия в дизайна. Отзад доразвива идеите от 3 купе като е още по-добре според мен. Ще почакаме , ще видим. Аз съм много удовлетворен ако това е бъдещета линия и бих бил още по-доволен се получи така че да не ги оценявам само гледайки 

- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
новата 5ца
Отново много агресия и чар , но с тая внушителна предница ще се хареса само на американците. Като цяло много прилича на сегашният модел , което не е много типично за БМВ.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
И на мен ми е интересно как ще изглежда на финала
Сега предницата с огромните бъбреци и на мен ми седи някак несъразмерно ... Мисля си ,че няма да е точно така ,но да видим
Каква ли ще е новата ///М5-ца
Второ поколение 10 цилиндъра, но кубатура примерно 5,5 литра и мощност 580 к.с. - Туртурело да каже поне едно "топло" или "студено"
Георги Пенчев

Сега предницата с огромните бъбреци и на мен ми седи някак несъразмерно ... Мисля си ,че няма да е точно така ,но да видим

Каква ли ще е новата ///М5-ца

Второ поколение 10 цилиндъра, но кубатура примерно 5,5 литра и мощност 580 к.с. - Туртурело да каже поне едно "топло" или "студено"

Георги Пенчев
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
..дано да запазят задницата такава

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46