Генерация за атмосферен сериен M42B18 - Въпрос?
Модератор: bum_bum
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
какво "гърненце" даите снимка линк да видя, че съм пропуснал
По въпроса с резонансното гърне някаде четох че всъщност служи не да обира вибрации под купето
А при определени обороти отразява звуковите вълни от излизашите газове обратно към двигателя и така разрежда газовете от което те излизат по лестно и с по голяма скорост но това при определени обороти ! (нетвърдя да е вярно прочетох го някаде но на мен ми звучи логично)
А относно широка генерация мисля че ако е прекалено широка газовете ще истиват твърде рано и ще задръстват идващите Ще правят нещо като тапа.
Един приятел сложи спортни колектори 4-2-1 на хондата му с резонансно гърне веднага след колекторите и права тръба назад 63мм с едно проходно гърне което е по скоро за окраса
Kолкото и да настъпва гърнето му беше студено смени трабите на 55 и сега гърнето не-може да се пипне
Естествено при БМВ размерите ще са различни но мисля 63мм е перфектно
(по мое усмотрение
)
Аз лично съм се спрял на една клапа която да отклонява газовете директно настрани примерно пред задната гума под прага и назад да си стои едно оригинално "гърненце" (да си ми е тиха когато взимам гаджето посреднощ от тях да не ме осетят техните
)
Като на Лудия ГСМ някаде 180лв. мисля струваше
РЕСПЕКТ !!!

По въпроса с резонансното гърне някаде четох че всъщност служи не да обира вибрации под купето

А при определени обороти отразява звуковите вълни от излизашите газове обратно към двигателя и така разрежда газовете от което те излизат по лестно и с по голяма скорост но това при определени обороти ! (нетвърдя да е вярно прочетох го някаде но на мен ми звучи логично)

А относно широка генерация мисля че ако е прекалено широка газовете ще истиват твърде рано и ще задръстват идващите Ще правят нещо като тапа.
Един приятел сложи спортни колектори 4-2-1 на хондата му с резонансно гърне веднага след колекторите и права тръба назад 63мм с едно проходно гърне което е по скоро за окраса

Kолкото и да настъпва гърнето му беше студено смени трабите на 55 и сега гърнето не-може да се пипне
Естествено при БМВ размерите ще са различни но мисля 63мм е перфектно

Аз лично съм се спрял на една клапа която да отклонява газовете директно настрани примерно пред задната гума под прага и назад да си стои едно оригинално "гърненце" (да си ми е тиха когато взимам гаджето посреднощ от тях да не ме осетят техните

Като на Лудия ГСМ някаде 180лв. мисля струваше

РЕСПЕКТ !!!
- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
оппа въпрос
щом буриите се нагряват,че чак не моат да се пипнат
това не означава ли че гърнето задържа прекалено много газовете и се получава някъв вреден ефект
питам сериозно

питам сериозно

- Zaho
-
-
- Детайли за колата: mnoo fast ;)
dobo-is написа:оппа въпросщом буриите се нагряват,че чак не моат да се пипнат
това не означава ли че гърнето задържа прекалено много газовете и се получава някъв вреден ефект
![]()
питам сериозно
нетвърдя за достоверност но Според мен щом се нагрява то газовете излизат с много голяма скорост и нямат време да се охладят.
- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- стан
- старши ентусиаст
-
- Кара: '94 Opel Corsa B
- t_andonov
- ентусиаст
-
- Кара: Е 30
особено ако карат извънградско главоболието е особено силно навремето имах ГСИ със същата схема изпускатели вечер при изключвател хвърляше огън от задстан написа:цепи главата зверски а ентусиазма ще изчезне след точно 1 месец ако сте много люти фенове след 2

- dobo-is
- младши ентусиаст
-
- Кара: остъклена тераса
- Мечтае да кара: open wheeler
стан написа:цепи главата зверски а ентусиазма ще изчезне след точно 1 месец ако сте много люти фенове след 2
аз го нямам тоя проблем със ентусиазма

- phantomas
- младши ентусиаст
-
- Кара: Is Hybrid
- Мечтае да кара: M1
26 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2