GAZ t.e AGU

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10 530 xDrive '13

Мнение от piNky » 17 Мар 2008, 2:43

Газта е хубаво нещо!
Аз сега разработвам АГУ проект за tds-a :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 17 Мар 2008, 8:25

bmwfena написа:имаш едно пиене от мен за тоа пост :yes: :drink:

Радвам се че и ти си на моето мнение :) Не искам да ангажирам никой с него! Отново казвам-на който цената на бензина не му пречи да си кара на бензин, но моят доход определено не ми позволява всеки ден да сипвам по 20лв бензин... колата ми харесва адски много, мечтах си за нея 2 години, като през едната бях в казармата :evil: и направо се побърках вътре.. само БМВ-та ми бяха в главата... сега си взех колата и не мисля да си я сменям близките 2 години да речем. на газ върви доволно, като на дълъг път си показва предимството по-добре... Колата ми винаги се пали на бензин и работи така докато вдигне малко t* ...имам си бензинец 60литра в резервоара и когато ми е кеф или ми се преиска щракам копчето и си правя шоуто ;) Не мисля че съм най-големия "гъзар" с това 15 годишно БМВ, че да е срамно да има капачка за ГАЗ на задника си... разбирам да караме Е60 и тогава да коментираме, че е срамно да нямаш пари за бензин и искаш ГАЗ ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 520 туринг 96

Re: газ

Мнение от tdk » 17 Мар 2008, 8:49

към колегата пепо 520.. кажи на тоя майстор че ръцете наистина са му в гъза. така де

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 520i
Мечтае да кара: кара това, за което мечтаеше...
Детайли за колата: Simply the best

Мнение от pepo_520i » 17 Мар 2008, 10:09

Хайде на синеокия пич, дето имаше теми относно скоростта, която той развива, беше нещо от вида на "Днеска се накефих", да не ми говори за възвращаемост. Просто защото при него амортизацията е увеличена в пъти. Мисля че ти питаше какво ще стане, ако караме дълго време колата в червената зона. Повече нямам какво да кажа. Поддържайте си газовите печки и не поглеждайте към цената на бензина, той е само за заможните, според Turbo_Ted. Да, така е. Живи и здрави да сте, да си отгледате хубава кола на газ, да имате къде да готвите като спре тока. Дори е много практично, като отидеш на къмпинг не ти трябва мини-газова бутилка. Давайте ще излезе по евтино на газ, защо да не спестите 10 лв, да си купите нещо друго. Наистина днес не чакаме по 5-10 години за автомобил, както е било, но това не означава, че колата която имаме не заслужава нашето уважение. Нали така Nasic! Времето наистина е друго, но има една крилата фраза която смятам да кажа, просто е идеална във вашия случай, любители на АГУ. Икономията е майка на мизерията.
"Не се срамувай да кажеш онова, което не се срамуваш да си помислиш!"

Изображение

http://bg.netlog.com/groups/presiyan

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от His Shadow » 17 Мар 2008, 11:16

Аз пък съм на мнение че дизела си е дизел ! Карах М21 после карах 1500 кубиков бензин после минах на М41 ся съм на 1600 кубиков бензин от всички като разход и вървеж съм най доволен от М21 НЕВЕРОЯТЕН МОТОР !!! съчетан с крадена нафта е уникален :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: само БМВ-а

Мнение от Pavlinius » 17 Мар 2008, 11:28

pepo_520i написа:Времето наистина е друго, но има една крилата фраза която смятам да кажа, просто е идеална във вашия случай, любители на АГУ. Икономията е майка на мизерията.

Абе ти май нещо си киселееш а :mhihi: :mhihi: ? Май ти идва в повече да гледаш всеки ден голфовете да те минават отляво и от дясно, щото не искаш да качваш разхода на бензин над 15 градско, че отива заплатата :mhihi: ? И я кажи що мотора на газ се скапва повече ? И кажи що трябва да ми пука за моя мотор дет пазара е залят от такива(М50Б20) и струва наполовина на газовия ми инжекцион ? Кат тръгнеш да обясняваш как се скапва мотора от газта говори за ГИ плс. Имай и предвид, че мотора е на газ само когато загрее.
Изображение

E34 Маниак
Аватар

Мнение от Georgi » 17 Мар 2008, 11:35

Сигурен съм,че повечето от потребителите на този форум не искарват толкова пари ,колкото харчи едно БМВ на ден бензин при нормално ползване в голям град.
Иначе друго си е да го караш само събота и неделя по двайсет километра и мама и тате да те хранят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 17 Мар 2008, 11:40

Колега ти за моята заплата не бери грижа, ами се притеснявай ако скочи цената на газта с 2-3 стотинки какво ще правиш. Ще започнат пак едни вайкания, едни псувни по държави, по снабдители, по на Путин майка му и т.н. А относно голфовете, нека да разминават, щом могат. Сигурен съм, че теб не са те разминавали. За пазара, може би си прав, но и това не е голяма грижа, като се счупи мотора, отиваме в една автоморга (защото е по-евтино с 10 лв) и вземаме един "нов", който отново е осъден да работи на газ. Виж какво карай си, мисли си че си много на сметка, кикоти се доволно, как пак надхитри лошата държава-майка, която не мисли за тебе и спести 10 лв. :D
Аз се придържам към по-горната фраза, която ти така услужливо си цитирал.

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 17 Мар 2008, 11:50

Georgi написа:Сигурен съм,че повечето от потребителите на този форум не искарват толкова пари ,колкото харчи едно БМВ на ден бензин при нормално ползване в голям град.
Иначе друго си е да го караш само събота и неделя по двайсет километра и мама и тате да те хранят.

Който иска - намира. Знаеш ли това за мама и тате е твое мнение. За да го споделяш с нас, трябва първо ти да си го изпитал, може би ти липсва.

А има една случка, която ми разказа,човек, занимаващ се с авто-импорт дълги години. Това се случва в Австрия. Негов приятел, заместник-шеф на някакъв отдел на голяма австрийска корпорация. Момчето е на около 35 години, луд фен на Мерцедес. Навсякъде, всяка втора негова дума е за колите от Щутгарт. Добре, попитал го този моят човек, защо не си купиш един Мерцедес, какъв ти е проблема, можеш да го поддържаш? Защо караш това Волво?
Човекът му отговорил, кратко и ясно: "Не съм шеф, когато стана, ще си купя".

Че това, което искам да кажа е за манталитета, де колега. Ти наистина се герой на нашето време, като караш БМВ-то си ежедневно. Наистина, браво. Според мен обаче това не е ежедневна кола. Ежедневието я изтърква. Защо, например не носиш всеки ден едни и същи дрехи?

Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 17 Мар 2008, 11:57

БМВ не е ежедневна кола , аааа хаха :mhihi: :mhihi: ?? Аз ей това пък немога да го разбера ! Голям си мъж щом караш на бензин само уикенд-а ?? Аз пък обичам да си карам каквото имам постоянно ! И си карам БМВ-то всеки ден (представи си хахах) и даже често си го карам за удоволствие. Разхождам си се до магазина с него. А за дали ще се притесня от увеличението на газта, незнам - сигурно няма да спа 1-2 дена, ама кво толкова :). Ще го превъзмогна някак :mhihi: .
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 17 Мар 2008, 12:24

Пепо не сабираи негативи с тия твои исказвания-дразни6 колегите газажии по тоа на4ин.Караи си колитзата на бензин-не вси4ки можем да си позволим да караме с тоа скапан бензин дето ни го набутват тука ...А бмв то си е луксозен но и лаком автомобил-колата ми гори 9 изванградско и 20 градско то зна4и 4е поставянето на газеница е задалжително при мен.Предпо4итам да си заредя газц4ица и да се разходя кадето ми кефне 6тото ми оттарва така.На бензин тва не стаа-поне за мен -не 4е нямам вазможност но не искам защото 4овек има и други потребности не само колите :!: Ти си мислиш 4е зарежда6 бензин ама тва не е-бади сигурен -тва е няква феноменална фекалия-повярваи ми :!: :!: и един апел кам тебе-Не ядосваи колегите за6тото половината ги познавам ли4но и са големи симпатяги с което се гордея-ЖИВ И ЗДРАВ
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_520i » 17 Мар 2008, 13:28

"Не ядосвай колегите", това звучи като фраза от Star Wars. Аз казах много отдавна, карайте си колите на газ и толкова. А до колегата, който се смее в лицето на покачването на цените на газта с 1-2 стотинки, България все още е с мутренски манталитет. Нашата психика се е самопрограмирала така. Хем искаме хубавото, хем нещо ни спъва. Вие си следете индексите на газта, аз ще следя тези на бензина. За мен това е горивото (поради причината, че дизелът е неоправдано скъп). Уважавам мнението на колегите газаджии, но то си е ваше. Не натоварвайте никого с него. Просто не става. Търкаляй си колата с АГУ-то и живей, икономисвайте.
А до колегата с фразата от Междузвездни войни съм напълно съгласен. В България има силно деформиран бензин. Затова съм намерил лек, просто сипвам бензин с октаново число над 98. Това води до по-добра работа на двигателя и оттам, намален разход на гориво. Това не е важно. Звездите на западна Европа- Австрия и Германия са още много пред нас, по качество и мислене. Това е неоспоримо. Затова казвам, че тука има трайно насаден мутренски манталитет, всеки надцаква всеки. Това е закон. Толкова, живи и здрави и по-малко ремонти на всички.

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Мнение от slavianko » 17 Мар 2008, 16:13

pepo_520i написа:Сега вече вдянах... Моето мнение е малко отрицателно. Имам предвид, че АГУ е много опасна играчка. Питал съм специалисти, които казват аман от БМВ-та с газови играчки. Единия работи в реномиран сервиз в Русе и ми разказа една история как едно момче с 520-ка сложил газов инжекцион. Първоначално всичко било много добре. После минало се известно време и въпросното момче се абонирало за услугите на сервиза, който му поставил газовата. Всеки месец колата ходела там, защото разбутвала разход, имало чести взривове(не говорим за мат. щети, които нанасят тези взривове) и други интересни случки от ежедневието, например "как стана така Голф 2-ка, 80 к.с. да ме размине нагоре в баира, като аз карам с 140-150 км/ч."
Това е което ми го каза майсторът, а аз му имам доверие. Просто според мен инвестицията е неподходяща. Ако искаш кола на газ си вземи един Москвич 408 и му сложи АГУ, гарантирам ще се преродиш. БМВ иска бензин.
Пепо кой ти е майстора :mhihi: :mhihi: Той знае ли какво значи газов инжекцион че ти приказва как гърмял??? И аз съм с газов инжекцион да дойде и на мен да ми обеснява как гърми и как в баира ще ме мине голф и то 80кс и то със 150км/ч Такъв филм още не е излязъл по кината бате :winky:
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Pavlinius » 17 Мар 2008, 17:18

slavianko написа:Пепо кой ти е майстора :mhihi: :mhihi: Той знае ли какво значи газов инжекцион че ти приказва как гърмял??? И аз съм с газов инжекцион да дойде и на мен да ми обеснява как гърми и как в баира ще ме мине голф и то 80кс и то със 150км/ч Такъв филм още не е излязъл по кината бате :winky:

Ае той може да не е излязъл, ама Пепо го е гледал :mhihi: :mhihi: . Оди му обяснявай, ама той си знае неговата. Явно сме големи мизерници кат караме на газ, ц ц . Ама аз като карам 540 със 200км/ч на газ ще ми излиза, колкото да карам 520 със 100 на бензин. Па и сме големи мутри хаха :) !
Нямам никъв проблем да си плащам бензина и да си карам на бензин, ама аз съм си пестелив по душа. Честно казано ме боли сърцето кат давам толкова пари за тоя мръсен бензин, щото Фена е напълно прав, че тва дето ни го продават като бензин не е качествено гориво! И като съм дал 1700лв съм наясно, че аз тези пари сигурно никога няма да ги избия на тази кола(още вече , че не планирам да се пенсионирам с нея :mhihi: ), обаче просто ми е по-кеф да си карам на газ и тва е. Досега не е имало път да съм ходил да зареждам газ и да не напълня до горе. Колегите на бензин така ли правите ? :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от атоматик » 17 Мар 2008, 17:52

Колеги, не го приемайте като въпрос на живот и смърт. В края на краищата човека ни пита каква да сложи, а не да слага ли газова.
Газаиджиите му какваме как стоят нещата. Бензинофилите си имат тяхното право, но тук въпрос към тях нямаше отправен. Събра се доста информация и човека реши - какво по-хубаво от това. :bchug:
Обвързването с БМВ стана случайно... и явно ще е трайно!

ПредишнаСледваща

Назад към E34