За или против новите коли!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 17 Мар 2008, 17:33

Е кой е казал,че трябва да е от БГ.Аз лично от БГ нищо не бих си купил.

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Мар 2008, 17:39

4 нови автомобила сме изкарали за няколко години от автосалони тук в БГ.Е няма такава простотия :evil: :evil: Тук в България идва стока за Източна Европа :puke: Всичко без Митсубишито L200 бе абсолютен боклук :!: Аз съм твърд на мнението,че като дойде време аз ще си купя кола от Швейцария, може да е на няколко хиляди км и да се върже на цената колкото на нова тук, но на мошенниците няма един лев да дам :evil: То не са калпави сервизи,калпави части,обслужване, качество на продукта и пр.

Георги Пенчев
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 520

Мнение от genezis » 17 Мар 2008, 17:44

от личен опит:

отива се в мотопфое за 4 бр. нови форд фокус
колите се изкрват и на външен вид са чисто нови
след обстоен преглед се оказва че на две от колите
вътрешните ръбове на вратите са оцветени във всички цветове на дъгата.нямаше една с една еднакви врати...
дали тея два форда не са вартяни през таван и не са напудрени след това и продадени като нови

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 17 Мар 2008, 17:46

SKISA написа:..... в темата говорим кое е по-правилното и нормално има различни мнения....!!!

Еми аз точно това и казвам. По-правилното и по-нормалното е да си я купиш нова от магазина , но трябва преди това да можеш да си я позволиш. Аз също карам втора употреба коли , защото ми се кара БМВ , а нямам пари да си го купя ново от магазина и затова - втора употреба , колкото се може по читаво. Все пак всеки трябва да се простира според чергата си. Но хората които купуват нови коли не са малоумни а просто могат да си го позволят и си го позволяват , защото все някой трябва да я купи , за да стигне после до някой като мен например , на който му се кара БМВ , а неможе да си го позволи да е ново.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 17 Мар 2008, 18:04

бих си купил 2-3 годишно БМВ,наистина е на половин цена а реално си е нов автомобил .. нова кола не бих си купил за сега ,загубата на цена е твърде голяма за това което ще предложи в повече от 2 -3 годишна

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pepo_ood » 17 Мар 2008, 19:39

новата кола е по добре от старата,но не всеки може да си го позволи,за това според мен караме стари.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 17 Мар 2008, 20:00

Де е анкетата щом питаш ЗА и ПРОТИВ и кой брои резултатите?! :mhihi:
Аз съм ЗА новите, но и ЗА добре гледаните по-стари коли ;)
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 17 Мар 2008, 20:22

Ако имах пари мойта кола ме чака в Камор не е нова ама става С 6999 хт
само дето я снимах от движения и не я хванах цялата :)
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 17 Мар 2008, 20:51

///sasho написа:
SKISA написа:..... в темата говорим кое е по-правилното и нормално има различни мнения....!!!

Еми аз точно това и казвам. По-правилното и по-нормалното е да си я купиш нова от магазина , но трябва преди това да можеш да си я позволиш. Аз също карам втора употреба коли , защото ми се кара БМВ , а нямам пари да си го купя ново от магазина и затова - втора употреба , колкото се може по читаво. Все пак всеки трябва да се простира според чергата си. Но хората които купуват нови коли не са малоумни а просто могат да си го позволят и си го позволяват , защото все някой трябва да я купи , за да стигне после до някой като мен например , на който му се кара БМВ , а неможе да си го позволи да е ново.

начи тука не става въпрос за хвалене,так че не го приемай като такова. аз мога да си позволя същата петица -нова!! но не смятам ,че е разумно! поддръжката е една и съща на новата и на кола на 2г като пари...!! просто вместо да я изкарам от камор аз я купих от германия,освен това купих една джипка на жена ми , отделно ги напълних с джаджи и техника за в къщи и ми останаха пари за още една читава Е46ца . всичко това в цената на новата само...!!! при тия пътища,при тва крадене и при това спадане на цената на новата кола от магазина просто нищо не може да ме убеди,че си струва да ги дам тия пари само за да съм пръв...!!! за мен е неоправдано и като гледам много хора подкрепят това мнение... отделно е момента ,че много от фирмите внасят "новите си коли" специално за българия - за камор не мога да твърдя ,но за форд го знам със сигурност ,както и за няколко други марки....!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 17 Мар 2008, 20:55

и според мен нова кола не си засложава по добре на 2-3г. иначе има ги всякакви хора дето ще ти минат с ключа от край до край колата, защото еди как си го засегнал или си му спрял на мястото и нова кола да се боядисва си е мъка на сърцето.
Последна промяна ditko1 на 17 Мар 2008, 20:56, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 17 Мар 2008, 20:56

Аз съм на принципа:По-нова кола,повече ядове по нея!? :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 17 Мар 2008, 21:06

Navi_Bmw написа:Аз съм на принципа:По-нова кола,повече ядове по нея!? :mhihi:

Само в БГ.Защо като отидох при сестра ми в Швейцария хората бяха спокойни ?Дори като излязат от колата за малко не я заключват.

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 17 Мар 2008, 21:17

Без коментар най-рационалния избор е кола на 1-2-3 години където този дето я е изкарал от салона е отнесъл финансовия шамар с обезценяването. Скиса е 100% прав :yes:
Друг е въпроса,че колкото по-нови са колите,толкова по-антишофьорски са.
Мечтая си за Е24,Е21 и Е28 нови само с две подобрения-климатик и еърбеци. Друго не им трябва. Всички модерни играчки са за тези дето се возят вместо да шофират /жени,пенсионери и фенове на Мерцедес/. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '08 730d

Мнение от emo_pld » 17 Мар 2008, 21:18

Българина е хитър човек ! Нека някой глупак да се набута с чисто нова кола , да и скъса найлоните , да и вземе най-хубавите години , да я пораздрънка , да я понажули тук там, да и навърти 50-100 000 км, пък после след 2-3 години тоя глупак като пак си купува и се набутва с чисто нова кола аз ще му купя старата , щото съм по умен от него... :winky:

бай печатар
Аватар
Кара: E34 525tds-A
Мечтае да кара: Е38 728i

Мнение от NeoPrint » 17 Мар 2008, 21:28

Не е нужно да си изобщо хитър,просто поглеждаш колко губят първите години от цената и идиот да си ти става ясно,че оптималния вариант не е да я изкараш от салона. В класа на твоята още повече дори.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата