За или против новите коли!
Модератор: Общи модератори
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
имах Е30ка и беше страшно поддържана и преди мен и от мен...!! със сигурност щях да си я оставя,но се наложи да ме спаси при челен сблъсък и си отиде по живо ,по здраво...!!! иначе наистина Е30ката е страхотна кола-преди нея не карах а се возех зад волана. навите коли имат твърде много системи за стабилност и животоспасяващи/ Е61та е с 10 еърбега/ и доста комфортни екстри,които естествено се развалят по-често от здравата механика на старите модели,но все пак прогреса си върви и няма как цял живот да караме класики всеки ден! може би по събора и некой уикенд.....!!!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
чичо ми преди доооста доста години си купи чисто нова Е36 320 лимозинка от Германия, и там я караше щото там живееше, доиде с нея до БГ и му я гепиха, после откуп, получи си колата с/у съответното заплащане и я продаде, и още от него знам НИКОГА повече няма да се вземе чисто нова кола от магазина ! КАК я изкараш от магазина и цената вече е паднала.. ! Има коли на 1-2-3-4 години от Германия дето в тех мирише на НОВО още .. така че никав смисал за чистак бърсак кола.. ! но имам и познат дето има автовози и си взе Туарег от магазина на VW горна баня чистак бърсак .. абе секви хора секви вкусове/мнения! нема по яко от Новото ! да ама пак кола на 1-2-3 годинки си е чистак бърсак Нова
така че съм против кола от магазина освен ако немаш цел да изхарчиш 2-3 милиончета за година 

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Ами, ако не ме притесняват парите, винаги ще си я взема от магазина чисто нова. Предимствата са много, а недостатъкът е, че й пада цената като я изкараш от магазина, ама ако смяташ да си я караш, не мисля, че е проблем.
Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Illusion
- Бургаското явление
-
Да, да, да, да и да
Новото е по-добро, по-комфортно и т.н. и т.н.
На теория новите модели с пъти превъзхождат старите
Но на практика няма нищо по-хубаво от това да седнеш в 20-годишната си кола, да те обгърнат всичките й проблеми и ти да усетиш, че не си единствен. Във всеки един момент тези стари коли показват своя характер.
Всички тези екстри, които са вкарани в новите модели са за улеснение - така е, но според мен отнема и част от удоволствието да си правиш всичко по колата. Да не говорим какво става като се развали нещо. И както винаги съм казвала: Колкото повече екстри - толкова повече за чупене.
Мен лично една нова кола не може да ме накара да се усмихна като я видя, както го прави е21-цата!
А и се дълбоко се съмнявам, че след 20-30 години ще виждаме по улиците това, което сега се кара. Просто в старите модели е вложена прекалено много мисъл и както всички виждаме тези коли са рядкост вече, а какво остава за по-новите в бъдеще...

На теория новите модели с пъти превъзхождат старите

Всички тези екстри, които са вкарани в новите модели са за улеснение - така е, но според мен отнема и част от удоволствието да си правиш всичко по колата. Да не говорим какво става като се развали нещо. И както винаги съм казвала: Колкото повече екстри - толкова повече за чупене.
Мен лично една нова кола не може да ме накара да се усмихна като я видя, както го прави е21-цата!
А и се дълбоко се съмнявам, че след 20-30 години ще виждаме по улиците това, което сега се кара. Просто в старите модели е вложена прекалено много мисъл и както всички виждаме тези коли са рядкост вече, а какво остава за по-новите в бъдеще...
Mishel_Vaian написа:Качвайте се на бързи ИС-ки. И отзад возете яки Миски. Жените от мотори не разбират.Те колите по цвят избират
Само Илюжън не може се прекара да опита ИС-ка тя да кара

- emo_pld
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '08 730d
Като прочетох цялата тема и стигнах до следния извод : Аз съм малкоумник за да си купя чисто нова 7-ца !? 

emo_pld написа:Като прочетох цялата тема и стигнах до следния извод : Аз съм малкоумник за да си купя чисто нова 7-ца !?
не колега нещо не си разбрал

и аз бих си взел е92 чисто ново,ама и да си го взема ще е се тая щото единия му фар само струва сигорно колкото цялото ми е30...
всеки се разпростира според чергата си и кара това което може да си позволи,това кой какво иска да кара си е друга бира и си има място всеки да изкаже мечтите си,има и тема такава,както и в профила "какво мечтаете да карате"
за коелгата който казва пита какво ще избера ако ми предложат е30 или кво там беше е60 или нещо такова 320 ще му кажа че ще избера е30 320 щото мога да си го позволя да го карам,а другата ще е като на пиедестал пред къщата и ще я изкарвам събота и неделя само и ще треперя някой да не ме удари щото ако калника на е30 се намира на 20-30 лева то тоя на е60 ще е 200 - 300 примерно...
надявам се сте ме разбрали какво имам предвид че и аз май малко се оплетох вече
Поздрави.
- robert1975
- младши ентусиаст
-
Illusion написа:Да, да, да, да и даНовото е по-добро, по-комфортно и т.н. и т.н.
На теория новите модели с пъти превъзхождат старитеНо на практика няма нищо по-хубаво от това да седнеш в 20-годишната си кола, да те обгърнат всичките й проблеми и ти да усетиш, че не си единствен. Във всеки един момент тези стари коли показват своя характер.

BMW-маниак

Mamouk написа:Ами, ако не ме притесняват парите, винаги ще си я взема от магазина чисто нова. Предимствата са много, а недостатъкът е, че й пада цената като я изкараш от магазина, ама ако смяташ да си я караш, не мисля, че е проблем.
Напълно споделям мнението ти.
Естественно , че ако имам достатъчно пари ще си я купя чисто нова и ще си поръчам допълнително всичките екстри които искам да има в колата.Предимствата наистина с много.Аз съм за новата кола от магазина , а не за кола на 3 години и да си въобразявам , че е нова само където ще е на около 50-100 000 км.
Естествено е , че като я изкараш от магазина цената вече и пада , ама все пак не си купувате нови коли , за да спечелите пари от тях , а да ги карате.
Ма те хората дето купуват чисто нови коли явно са тъпи и прости , а? За какво си дават парите за нова кола като може да си я купят на три години на половин цена и после като я продадът да не са много на загуба. Ма то все някой трябва да я купи от магазина за да стане на 3 год. все пак.
Всеки , който има пари за нова ще предпочете да си я купи нова от магазина.
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
emo_pld написа:Като прочетох цялата тема и стигнах до следния извод : Аз съм малкоумник за да си купя чисто нова 7-ца !?
според мен пък си беден, защото не си си купил 760иЛ

по темата: винаги новото

You said: "Time will change!" What if it changes you?
Е , ако мислеше след време колко ще си назад щеше да си я вземеш втора употреба на няколко години и пак да е "нова".
ПС: Много правилно си направил.

Пожелавам му на всеки , който има възможност за ново да си купува ново.
- DanielzZz
- старши ентусиаст
-
- Кара: М4
///sasho написа:Е , ако мислеше след време колко ще си назад щеше да си я вземеш втора употреба на няколко години и пак да е "нова".
ПС: Много правилно си направил.![]()
Пожелавам му на всеки , който има възможност за ново да си купува ново.
Друго си е ти да си разработиш двигателя и да си я пазиш

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е ми аз като по-прост тарикат си купих почти нова на цената на половин нова...!! и не е въпроса да печелиш ожт кола-от кола не се печели ,освен ако не е антика,а да губиш по-малко!! и не е важно колко имаш и колко си похарчил ,а какво можеш да свършиш с тва ,дето имаш....!! и да наричаш хората тарикати ,щото си правят сметката или стиснати е същото -аз да ти кажа,че си малоумен ,че искаш да си купиш от магазина...!!
всеки си решава сам !! в темата говорим кое е по-правилното и нормално има различни мнения....!!!
всеки си решава сам !! в темата говорим кое е по-правилното и нормално има различни мнения....!!!
- zlobicar
- младши ентусиаст
-
- Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i
Не си колега,при достатъчно много пари и аз бих си взел кола от магазина,но наистина достатъчно много ,а не в един момент да се чудиш как да и плащаш лизинга и да викаш колко са скъпи консумативите.emo_pld написа:Като прочетох цялата тема и стигнах до следния извод : Аз съм малкоумник за да си купя чисто нова 7-ца !?
обичам BMW
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Аиде и аз да кажа няколко неща по темата:
1.Познавам няколко човека който оперират с милйони и винаги си зимат 1-2 годишни коли от щатите или германия!Защо оставям да решите на вас!
2.Това с новите коли е малко като с девствените мацки!Едни си хващат уж девствена пак тя същност.... и ще ви дам пример с приятел купиха си нова мазда 6 и тя се оказа на 1500км и раждясала отдолу цялата!То си била редовна практика на Мазда БГ да си ги карат на самоход да им вращат километражчетата и да те лажат че е карана на автовоз!И какво излиза зимаш си нова кола пак тя не савсем.......!
3.Да си купиш нова кола в Бг. трябва да си или комплексар или зверски люх и да не разбираш ваобще от коли да не си направиш една разходка до Германия!
1.Познавам няколко човека който оперират с милйони и винаги си зимат 1-2 годишни коли от щатите или германия!Защо оставям да решите на вас!
2.Това с новите коли е малко като с девствените мацки!Едни си хващат уж девствена пак тя същност.... и ще ви дам пример с приятел купиха си нова мазда 6 и тя се оказа на 1500км и раждясала отдолу цялата!То си била редовна практика на Мазда БГ да си ги карат на самоход да им вращат километражчетата и да те лажат че е карана на автовоз!И какво излиза зимаш си нова кола пак тя не савсем.......!
3.Да си купиш нова кола в Бг. трябва да си или комплексар или зверски люх и да не разбираш ваобще от коли да не си направиш една разходка до Германия!

Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!