e36 - 320i 6cyl - колко масло ви харчи?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
e36 - 320i 6cyl - колко масло ви харчи?
искам да питам колко масло ви харчи от смяна до смяна и с какво масло е карана колата?
че нещо взе напоследък тия гумички на клапаните да смучат по много
моля хората с такива двигатели да напишат ако изобшо някой засича на километри колко масло му харчи, и без такива че масло не харчат тези коли, няма кола дето да не харчи масло
мерси
че нещо взе напоследък тия гумички на клапаните да смучат по много

моля хората с такива двигатели да напишат ако изобшо някой засича на километри колко масло му харчи, и без такива че масло не харчат тези коли, няма кола дето да не харчи масло

мерси
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
Powered by: Miller Performance
Revolutionary BMW Performance chips
--
- Dimitar
- старши ентусиаст
-
© написа:малко под 1 литър Кастрол магнетик на 10000км![]()
![]()
и аз се чудя вече дали е нормално толкова много
Абсолютно си в нормите

- kay
- просветлен
-
- Мечтае да кара: по празни пътища
Съвсем си в нормата, аз горя между 0.5 и 1.5 литра Кастрол Футрон 20В60 на 10,000км - според зависи. Ако отида на писта или нещо подобно където караш 3 часа нон стоп между 4500 и 6500, може да изгори половин литър за 100ина километра, иначе нормално каране с някоя ръчка тук-там рядко ми се налага да доливам - може би два пъти между смените на масло.
- Engi
-
Нощния ездач
-
- Кара: дългия по таван
харчи ми точно 0.00литра на 8 000км. просто щото тогава го сменям:)
вече трета смяна на масло от както имам колата !
до сега не ми го е пипнала НИТО един път !
докторе, имам и други познати с М50 и М52 на които също не им пипа маслото, така че не си познал, че няма двигател дето да не харчи:) има, повярвай ми
проверявам си го сутрин, преди да съм я палил, а гаража ми е абслоютно водоравен:) милиметър разлика нямам на пръчката за маслото:) някой път ще ти покажа:Р
на бмвдрайвър-а също не му го пипаше, на крика също:)
вече трета смяна на масло от както имам колата !
до сега не ми го е пипнала НИТО един път !
докторе, имам и други познати с М50 и М52 на които също не им пипа маслото, така че не си познал, че няма двигател дето да не харчи:) има, повярвай ми

на бмвдрайвър-а също не му го пипаше, на крика също:)

- Bergayos
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E81 123d, E70 3.0d
- Мечтае да кара: Alpina B10
- gazzzar
-
кавалер-монтьор
-
- Кара: леки BMW-та :):):)
- Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta
M52 не ми пипа и грам.....да чукам на дърво 

ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3....

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
аз също не доливам и грам от смяна до смяна ,дори не намалява видимо на щеката .. надали има и 100 гр. на 10 000 км. да ми харчи.. Карам с Shell Helix Ultra 5w40
М50B20 na 213 k kм. реални

- krika
- ...и то хидравличен :)
-
- Кара: джата
- Мечтае да кара: на Ринга
- Детайли за колата: Двете 2и2ки
Май пове4ето хора с м52 не ни хар4и масло
.

Die Neue Klasse ---> http://www.youtube.com/watch?v=dU7hAq7vmwA ---- http://www.formula1.bg ----
- dr-who
- ентусиаст
-
- Кара: E46 Touring 330xi
- Мечтае да кара: F10 M5
аз сменям масло през 2 месеца и малко отгоре, просто за толкова правя километрите защото върша работа, правя по 160-180км на ден... както и да е това, странно ми е как така не харчат на някои от хората колите които гледам по на горе. Според мен няма кола на която да не харчи масло.
Мерси все пак на всички които написаха, и аз доливам около 800mL до 1L от смяна до смяна, сега го засичам обаче точно колко харчи и на колко километра, м/у-то на мен в който и сервиз да питам ми казват следното:
сипват се 6 литра масло, колата работи около 400-500километра после се долива още 0.5литра стават 6.5Л колкото му трябват, и после да си имам 0.5Л за доливане, което значи че е нормално все пак да се долива по малко

Мерси все пак на всички които написаха, и аз доливам около 800mL до 1L от смяна до смяна, сега го засичам обаче точно колко харчи и на колко километра, м/у-то на мен в който и сервиз да питам ми казват следното:
сипват се 6 литра масло, колата работи около 400-500километра после се долива още 0.5литра стават 6.5Л колкото му трябват, и после да си имам 0.5Л за доливане, което значи че е нормално все пак да се долива по малко

--