Филтъра за АТФ маслото за хидравликата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Филтъра за АТФ маслото за хидравликата

Мнение от Exy » 16 Мар 2008, 20:54

Здравейте,

Имам един бърз въпрос - току що напълних бурканчето за АТФ на хидравликата с бензин за да изчистя филтъра и се сетих да не вземе да се разяде нещо. Да ходя ли бързо да махна бензина или това е начина?

И по-неспешни въпроси - само през маркучите мога ли да го източа като въртя волана докрай и завъртя помпата или си има някъде пробка за тая работа? Рейката е много омазана в масло и нищо не и се вижда ясно. И последен въпрос, с какво мога да промия системата - нафта, бензин?
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 16 Мар 2008, 21:36

За пръв път чувам такова нещо с бензина в хидавликата :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 16 Мар 2008, 21:55

Ми не знам, затова питам. Тоя филтър съм останал с впечатлението, че е на дъното на бурканчето и е от метал и затова смело накиснах бурканчето в бензин. Чак след това се замислих, че може да е от нещо друго. Най-много да прецакам филтъра. Лошото е, че като гледам realoem.com тоя филтър не се сменя отделно. В най-лошия случай ще се бръкна за чисто ново бурканче. Ще остане обаче въпроса за останалата част от системата, с нафта ли се промива или с какво? Не ми се ще да я промивам с още масло.

Абе изобщо има ли филтър там? :mhihi:
We love you Ronnie!

ентусиаст
Аватар

Мнение от GVT » 16 Мар 2008, 23:29

Exy написа:Ми не знам, затова питам. Тоя филтър съм останал с впечатлението, че е на дъното на бурканчето и е от метал и затова смело накиснах бурканчето в бензин. Чак след това се замислих, че може да е от нещо друго. Най-много да прецакам филтъра. Лошото е, че като гледам realoem.com тоя филтър не се сменя отделно. В най-лошия случай ще се бръкна за чисто ново бурканче. Ще остане обаче въпроса за останалата част от системата, с нафта ли се промива или с какво? Не ми се ще да я промивам с още масло.

Абе изобщо има ли филтър там? :mhihi:

Бегай да си купиш ново казанче,това нема чистене.А и са ако кажеш ,че казанчето не е свалено от колата.. :banghead: :banghead:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: x5 e70 3.0d,е46 318i

Мнение от zlobicar » 17 Мар 2008, 0:19

GVT написа:А и са ако кажеш ,че казанчето не е свалено от колата.. :banghead: :banghead:
:mhihi:
обичам BMW

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 17 Мар 2008, 11:51

Сигурен съм, че дори да насипа бензин в рейката и помпата, нищо фатално няма да стане от една промивка само. Все пак ще пробвам с нафта де, както ме посъветва един приятел.

И пак ще попитам, някой знае ли от какъв материал е филтъра? Защо да няма чистене, доста черно пусна вчера като го промивах.
We love you Ronnie!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 17 Мар 2008, 14:26

Toзи филтър е част от самото казанче, не се отделя и не може да се чисти. Говорих с майстор. За мен беше по добре да дам 40 кинта за казанчето и двата маркуча, отколкото да се чудя кога волана ще ми се вдърви, това все пак е хидравлика и не е шега работа.

ентусиаст
Аватар

a

Мнение от pinko_23 » 17 Мар 2008, 15:27

колега изобщо не е необходимо да промиваш рейката, източваш старото наливаш новото и ако можеш си сложи добавка, на мене ми сложиха такава, спомагала нещо за шумове и тем подобни глупости, самата добахка струва кам 20 кинта за 100 грама, ама да ти кажа каточели има ефект.
Няма начин да няма начин

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 17 Мар 2008, 16:12

аз моето казанче на бившата ми 320 съм го демонтирал ,филтър не видях .. източих маслото долу от рейката ,налях ново ,но стана черно за няколко седмици явно помпата беше тръгнала ,малко виеше де ... на сегашната ми си стои бистро а сигурно е оригиналното

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 17 Мар 2008, 17:29

Мерси колеги :) Май наистина ще мина без промиване, то досега е работило без проблем (като изключим течовете), пък като сменя маслото и промия филтъра съвсем не трябва да има ядове. Та все пак мисля да пробвам със стария филтър, снощи много черно пускаше, мисля, че ще има ефект от промивката, стига да не се е разяло. А казанчето в дарукар е 77.40лв, маркучите също не са ефтини, за 40лв всичко е малко съмнително...
We love you Ronnie!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i

Мнение от nsbob » 17 Мар 2008, 18:47

А в дару кар е нормално да е толкова, да ти кажа честно не бих дал толкова пари за консуматив, а моето казанче и маркучи са италиански някакви дадоха ми 12 месеца гаранция и за сега съм доволен, няма течове, пробиви, проблеми.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от robert1975 » 18 Мар 2008, 13:26

nsbob написа:А в дару кар е нормално да е толкова, да ти кажа честно не бих дал толкова пари за консуматив, а моето казанче и маркучи са италиански някакви дадоха ми 12 месеца гаранция и за сега съм доволен, няма течове, пробиви, проблеми.

даите малко инфо от къде да се вземе евтино италианско казанче- нали за това сме колеги-да си помагаме :mhihi:
BMW-маниак
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е83-M57 D30

Мнение от KIRTZA » 18 Мар 2008, 15:08

до къде го докара с филтъра и казанчето? от известно време и мен ме занимава този въпрос и ти пусна темата много на време.възнамерявах в събота и аз да го измия с бензин или не6то подобно.но се 4удех от какво е филтъра да не го съсипя
Е83-M57 D30

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Exy » 18 Мар 2008, 15:29

Снощи го извадих от бензина само, тази сутрин исках на светло да го промия да видя дали ще тече още черно, ама се успах и нямах време. Мисля тия дни като имам време да свърша тая работа и да го оставя да изсъхне и да му сипа малко масло да видя дали ще тече да не се е спекъл нещо филтъра. А може и да пробвам да отвъртя металната пластина, която го скрива и без да я вадя само да видя от какво е направен тоя мистериозен филтър и дали още става за нещо. Та по-добре ме изчакай, тия дни ще напиша колко демидж съм сътворил :mhihi:
We love you Ronnie!

Потребител
Аватар
Кара: Е83-M57 D30

Мнение от KIRTZA » 18 Мар 2008, 16:10

6а ти бъда много благодарен
Е83-M57 D30

Следваща

Назад към E36