ляво ел. стъкло на купе проблем... / РЕЛЕ ?! /
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- skate
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E36 318IS
- Мечтае да кара: BMW E60
- Детайли за колата: BMW E36 318IS
ляво ел. стъкло на купе проблем... / РЕЛЕ ?! /
Здравейте колеги, гледах из форума, но не намерих темата за проблема с ел. стъклата .., имам е36 купе и преди около месец се появи проблем с моето ляво стъкло.., когато натисна бутона за вдигане или сваляне, се чува някякъв шум / щркане под жабката на автомобила., а стъклото изобщо не помръдва нито се чува шум от машинката.., Моля за помощ , че идват летните жеги . Благодаря Ви.

Последна промяна skate на 17 Мар 2008, 12:30, променена общо 1 път
- dancenation
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30 324TD '88
- Мечтае да кара: Custom made e30 with шукариии батко
- Детайли за колата: E30 1987 10'th october grey mettalic 203/7 4 door Diesel 324 td (turbo-diesel)Mechanical Fuel Pump,Xenon lights,
Не съм сигурен ама мисля че беше тука...
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=20166
- skate
- младши ентусиаст
-
- skate
- младши ентусиаст
-
- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
skate написа:Пише само за машинките , не мисля че проблема е в машинката..
И аз не мислех че проблема е там ама като отидох на майстор точно от там се оказа ... даже без да разглабя ми каза директно какъв ми е проблема и каза че тва е често срещан проблем с ел.джамовете и беше прав зех нова машинка и заспа ....

- st.George
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 Ci
- Herman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e36 320I
- Мечтае да кара: BMW e92 M3
- skate
- младши ентусиаст
-
Ами днес проверих по обстойно и щракането идва от под жабката където има един сноп от кабели и влизат в някаква черна кутия, казаха ми че може да е нещо като реле или превключвател ..... Възможно ли е?
- skate
- младши ентусиаст
-
- Веселин|Василев
- М3 Пристрастен
-
- Кара: E38 735i
jonks написа:Днес един чичо ми оправи същия проблем. След 1/2 час търсене на токовете махна кората под волана и напипа релето - оказа се лош контакт на клемите и затова няколко месеца ту има ту нема ел. стъкла.
Под волана?

Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!
Така се влачих близо 6 месеца - като мина през дупка - има стъкла, като мина през друга - нема, само се чува едно "цък" откъм вратата и нищо...
Чичето рови под седалки, в багажник, къде ли не. Бушоните не бяха изгорели, но нямаше ток в тях.
Намери релето в пространството под волана - там минава целия сноп кабели, а релето си виси на щипка между тях, въпроса е да го напипаш и измъкнеш. Чичето го откри и позна по цвета на кабелите, извади го, отвори го, не беше изгоряло (късмет), позачисти клемите, понамести го и щрак - всичко работи.
Не беше правил Е36, но явно е талант - по пътя на логиката и изключването. Взе 20 лева, даже ми регулира стъклото да не хапе гумените уплътнения.
Чичето рови под седалки, в багажник, къде ли не. Бушоните не бяха изгорели, но нямаше ток в тях.
Намери релето в пространството под волана - там минава целия сноп кабели, а релето си виси на щипка между тях, въпроса е да го напипаш и измъкнеш. Чичето го откри и позна по цвета на кабелите, извади го, отвори го, не беше изгоряло (късмет), позачисти клемите, понамести го и щрак - всичко работи.
Не беше правил Е36, но явно е талант - по пътя на логиката и изключването. Взе 20 лева, даже ми регулира стъклото да не хапе гумените уплътнения.
12 мнения
• Страница 1 от 1