джанти от петица на Е36
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
джанти от петица на Е36
купих си джанти от петица и ми опират в веждите на задните калници.
Някои може ли да ми даде савет какво да направя за да не опират
Някои може ли да ми даде савет какво да направя за да не опират
az ei tuk ama...
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Джантите или гумите опират?
Ако са гумите слагай 215 или 205...от многото ми проучвания на въпроса гумите трябва да са 215/40, 205/45, 205/40...225 е пълен абсурд да се сложи на Е36 с "петицови" джанти без преработка на калника.
Ако опират джантите вече нещата са сериозни...или калника или подложки на пружините или други прожини....
Ако са гумите слагай 215 или 205...от многото ми проучвания на въпроса гумите трябва да са 215/40, 205/45, 205/40...225 е пълен абсурд да се сложи на Е36 с "петицови" джанти без преработка на калника.
Ако опират джантите вече нещата са сериозни...или калника или подложки на пружините или други прожини....
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Как и така не го разбрахте, че джантите от 5-та не стават на 3-та серия. Обратното е възможно с центрираща втулка (a.k.a. фланец).
2 неща за които трябва да знаеш:
Офсет на джантата (a.k.a. "ET/IS") за E36: 35-47
Диаметър на кръговата стъпка (a.k.a. P.C.D. или "междуболтово разстояние" както казват някои хоръ): 120мм (5 болта за E36).
Разбирасе и централния отвор трябва да е 72.5мм.
Ако написаното по-горе изглежда на китайски, просто отиваш в магазина и казваш: "ъъъъъъъъъъъ ъъ имате ли джанти за БеЕмВе ъъъ Е36", след което ще чуеш няколко ненужни въпроса като " Коя година е ?" или "Купе/седан/кабрио/катафалка/компот ?" Може да си измислиш random отговори и си готов
2 неща за които трябва да знаеш:
Офсет на джантата (a.k.a. "ET/IS") за E36: 35-47
Диаметър на кръговата стъпка (a.k.a. P.C.D. или "междуболтово разстояние" както казват някои хоръ): 120мм (5 болта за E36).
Разбирасе и централния отвор трябва да е 72.5мм.
Ако написаното по-горе изглежда на китайски, просто отиваш в магазина и казваш: "ъъъъъъъъъъъ ъъ имате ли джанти за БеЕмВе ъъъ Е36", след което ще чуеш няколко ненужни въпроса като " Коя година е ?" или "Купе/седан/кабрио/катафалка/компот ?" Може да си измислиш random отговори и си готов

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Колега мога да те зарина със снимки на Е36 с джанти от 5-ци...виждал съм на живо стоманена джната от 5-ца на Е36...с тасове и няма такава стойка...без фланци и т.н. За една година съм изчел тонове за слагане на джанти от 5-ца на е36...говорил със хора сложили 8,5 инча с ЕТ13 на е36, каквито имам и аз и за които отвсякъде ми казваха, че няма да станат.
Да видим колегата да каже какво му опира и ще излезнат нещата...
Joro_Paveto написа:Колега мога да те зарина със снимки на Е36 с джанти от 5-ци...виждал съм на живо стоманена джната от 5-ца на Е36...с тасове и няма такава стойка...без фланци и т.н. За една година съм изчел тонове за слагане на джанти от 5-ца на е36...говорил със хора сложили 8,5 инча с ЕТ13 на е36, каквито имам и аз и за които отвсякъде ми казваха, че няма да станат.

аз съм слагал на моя комбинизон 225/55/16 с ЕТ20 и опират само когато отзад седнат 3-ма човека,а съм с нармално окачване
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Кара се само ако се возиш сам и са ти яки пружините и амортесиорите
Иначе става греда ,аз мойте ги махнах точно поради тая причина щото опират.
А най интересното е ,че при мен опираше само от едната страна ,а от другата нямаше никакви проблеми
Ходил съм и на регулаж за задния мост всичко излезна в нормите ,така и не разбрах защо само там опира

Иначе става греда ,аз мойте ги махнах точно поради тая причина щото опират.
А най интересното е ,че при мен опираше само от едната страна ,а от другата нямаше никакви проблеми

Ходил съм и на регулаж за задния мост всичко излезна в нормите ,така и не разбрах защо само там опира

- gido
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5
- Мечтае да кара: MX5
има две решения на проблема .1во разпъване на калниците отвътре скрик около 2см,2ро джантите ги даваш на добър стругар даги намали от към главината.Идвата метода са испитани успех
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
Гумите са само и единствено 215/40 (каквито днес взех, тъй като колата няма да се смъква повече от 40/25), 205/45 и 205/40 за коли смъквани с повече от 40/40...Като почти винаги се налага лека преработка на веждите...а за 225 си трябва сериозно раздуване.
До оня ден бях с красиви 16ки с гуми 205/55/16, нисък съм и се подлудих от опиране при распъвани калници. Колата седеше добре, ама не се трсеше, за да си останехатрябваше да си обърна външните ръбове и ги махнах. Сега стм си с ждантета с ет35 с гуми 225/50/16 и не опира никъде, малко по-навътре са, ама ми е тихо
Вижте моята кола,гумите от зад са ми 235 и са адски малки за
Вижте моята кола,гумите от зад са ми 235/45/17 и са адски малки за джантата..иска си 255,но и с 235 ми опира в калника при движение с 4 човека...онзи ден бяхме 5 човека и багаж и на магистралата няколко пъти ми опряха,има ли неравност опират като е натоварена,нямам подкалници и са ми раздути малко и пак не става номера,нз размера на джантата.Може би с профил на 40 ще стане хватката.Зимните са ми 195/65/15 и няма проблем колкото и да е натоварена,но калниците ми седят адски празни...
По-добре корем от бира,от колкото гърбица от работа!
- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
gido написа:има две решения на проблема .1во разпъване на калниците отвътре скрик около 2см,2ро джантите ги даваш на добър стругар даги намали от към главината.Идвата метода са испитани успех
Аз мислех да питам за увеличаване на ЕТ-то при стругар...обаче да постъпя така с точно този три компонентния BBS...по-добре да го продам отколкото да му посегна така.
Между другото работата с това опиране е много тносителна, аз примерно карам тая кола много малко, от много возене на хора преди години, сега не мога да понасям някой на задната седалка, а и колата не ми върши работа, не я ползвам в ежедневието си и за мен е по-важно да изглежда така както си я представям, отколкото да направя компромис с външния вид, защото съм я карал три пъти в седмицата и единия път ми е опряла гумата в калника. Но пък както чета, а и малко са идиотите, които расъждават като мен, повечето хора си ползват активно колите и едно такова триене си е дразнещо.
- bmwdriver
- старши ентусиаст
-
- Кара: на 1,6 бара
- Мечтае да кара: 911
Добре де,струва ли си цялата галимация.Намерете си 7,5 J предни и
8,5 J задни джанти с нормално ЕТ за Е36,сложете задни 245/40 и ще
ви запълнят калника идеално.
Не мога да го разбера това с широките джанти и тесните гуми.За каква
стойка ми говорите,като гумата стои супер гадно на широката джанта
8,5 J задни джанти с нормално ЕТ за Е36,сложете задни 245/40 и ще