пак обороти
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
пак обороти
Здравейте всички,
Карам BMW 318i от далечната 1984 =)
Имам следния проблем, когато паля т време на време се случва оборотите да са на 500-600. Спирам за малко двигателя, отново паля и оборотите са вече нормални 850. Сменял съм втоматичния въздушен клапан, сменял съм разпределителната кутия на електрониката [не си спомням как се казваше това, но оригиналното беше Telefunken], свещи, кабели... Някой има ли представа от какво може да е проблема?
Мерси предварително =)
Карам BMW 318i от далечната 1984 =)
Имам следния проблем, когато паля т време на време се случва оборотите да са на 500-600. Спирам за малко двигателя, отново паля и оборотите са вече нормални 850. Сменял съм втоматичния въздушен клапан, сменял съм разпределителната кутия на електрониката [не си спомням как се казваше това, но оригиналното беше Telefunken], свещи, кабели... Някой има ли представа от какво може да е проблема?
Мерси предварително =)
>[//////]< ReaD
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
chefo написа:Мирише ми на ICV (Idle Control Valve).
Казваш, че си го сменял....
Втора употреба ли си взе? Ако дапочисти го добре с бензин и спринцовка, пробвал съм на 5-цата, става! За нов ми обявиха 300 лв.
Смених го със second-hand =( и го почистих преди монтажа, то е ясно. Има ли възможност проблема да е от ECU-то, да трупа някаква грешка или де да знам...
>[//////]< ReaD
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Смених го със second-hand =( и го почистих преди монтажа, то е ясно. Има ли възможност проблема да е от ECU-то, да трупа някаква грешка или де да знам...
ECU-то ти бъзика оборотите, но заради грешна информация от датчиците.[/quote]
ivantchoG написа:докато караш -с натиснат педал на газта- ли падат или с натиснат съединител - на светофар например
забелязвам го чак като спра на светофар например, значи -> с натиснат съединител. След като тръгна звука на колата се изменя и колкото и газ да давам оборотите не се качват над 2500... Аве да не би да ми е кофти нещо в таблото...? =)
>[//////]< ReaD
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Markiza написа:Ми моята като е кам 500 оборота-тихи даже и по надолу от кво мойе да еА иначе проблем нема варви та се каса като настапя
Мммм-даааа, а какво ли е налягането на маслото при тези 500 и надолу обороти и дали е достатъчно за нормално мазане на двигателя
12 мнения
• Страница 1 от 1