E60 две въпросчета !

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

E60 две въпросчета !

Мнение от vodkarulez » 13 Мар 2008, 10:31

Едното ми въпросче е свързано с ниските обороти на колата , т.е на свободен ход. Когато съм на светофар например и съм освободил от скорост оборотите слизат на 650 не съм сигурен за числото , но става въпрос че всичко си е нормално .. В един момент обаче леко започват да играят и намалят още малко като се усеща чувствително в колата леко тресене след което пак се нормализират .. т.е ако стоя 1 мин на светофара в рамките на тази минута го прави около 2 пъти за по 5 секунди. Нищо страшно няма , но определено ме дразни и ще трябва да се оправя - какви са ви идеите относно този проблем ? Колата е 2,2 М54 125кв. Всичко останало по колата е в изрядно техническо състояние.

Другото ми въпросче е свързано с вградения ми телефон с bluetooth в подлакатника и по точно какъв гсм-апарат трябва да закупя за да бачка комуникационна система в колата. Вчера сложих една куца нокиа , която заспа в утреденото място , почна да се зарежда .. но до тук. На displeya не отчете телефон , както и при направен опит от мен да набера някой или да бъда избран както си беше вкаран в стойката сигналите си излизаха от самия телефон .. т.е освен че се зареждаше , нищо друго ... ! Имате ли идея кой е точния апарат , с който ще може да ми функционира телефона пълноценно ?

Незнав колко са вариантите предоставени от BMW за телефон в подлакътника , но ако са повече от един мога да ви приложа снимка.

Благодаря предварително !!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 13 Мар 2008, 10:51

по въпрос Н:1
да не би като ти го прави тва нещо с оборотите да си на фарове + халогени или нещо от тоя сорт ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G80 M3 Competition xDrive

Мнение от vodkarulez » 13 Мар 2008, 11:34

ами да ти кажа аз по цял ден си карам все още на фарове. Халогените не ги пускам по принцип. Иначе съм 100 % сигурен , че от всички пъти , в които ми е направило проблема съм бил 2-3 без включени фарове.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 13 Мар 2008, 14:08

vodkarulez, предлагам ти да си спретнеш една диагностика в
оторизиран сервиз и да видим какво ще каже компютъра, пък
после ще мислим.
Може да е от много неща, съвременните щайги са натъпкани
доста с електроника, а и има сериозно количество датчици по
които се корегира работата на двигателя в реално време, та
най-добре бегай на диагностика.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 14 Мар 2008, 0:06

това е блуутут система демек трябва да активираш на нокиата това нещо и да потърси колата..намери някой твой познат и ще ти го направи споко

ПП. бай росене гледам автопарка ти и единствения минус е оная стара Е30ка...направи едно дарение на един беден студент да ходи с нея на упражнения...аз например :mrgreen: за какво ти е тая стара кола нали си взел новия модел? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Re: E60 две въпросчета !

Мнение от stoni » 14 Мар 2008, 21:53

[quote="vodkarulez"]Едното ми въпросче е свързано с ниските обороти на колата , т.е на свободен ход. Когато съм на светофар например и съм освободил от скорост оборотите слизат на 650 не съм сигурен за числото , но става въпрос че всичко си е нормално .. В един момент обаче леко започват да играят и намалят още малко като се усеща чувствително в колата леко тресене след което пак се нормализират .. т.е ако стоя 1 мин на светофара в рамките на тази минута го прави около 2 пъти за по 5 секунди. Нищо страшно няма , но определено ме дразни и ще трябва да се оправя - какви са ви идеите относно този проблем ? Колата е 2,2 М54 125кв. Всичко останало по колата е в изрядно техническо състояние.

на мене ми пратави така но с климатика, като го изк. си седи на 600об.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 14 Мар 2008, 22:02

За да ти работи телефона трябва да активираш блутута на апарата и да направиш pair с системата на колата. Най-добре прочети в книжката как става. Ако телефона ти няма блутут няма как да стане.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 91 325i E36 // '06 525xi E60 // x5

Мнение от k4.BX-Ghost » 15 Мар 2008, 16:34

За 2-я въпрос
имам и приставка и книжка
ако искаш мога да ти ги дам

Принципно моята приставка е за 6230и т.е аз си я взех за такъв тел

И трябва да ти е включен блутута на тела .. и после от колата да го активираш
Ако не си го правил досега драсни едно лс и да се видим ако си от Сф
мисля че мога да ти бъда полезен

==============================
Сделано в СССР

ентусиаст
Аватар
Кара: e46 330Ci convertible

Мнение от vitamincpp » 15 Мар 2008, 22:43

Ами не знам на новите как е но моята като съм на климатик и той като си включва/изключва и оборотите мръдват по малко.

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series