Камери!!!!

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Камери!!!!

Мнение от Iliikata » 23 Юни 2004, 0:53

Два дни имах малко пътуване и пътя ми минаваше през магистрала Хемус.Та там на какво се натъкнах?
На тунела на Правец,който е последния на магистралата в посока Ябланица,на входа и на изхода му в двете посоки има по една малка камерка която малко трудно се забелязва. :shock: :x Аз даже не я бях видял,но добре че спътника до мене ми каза.Иначе представете си само два ддни подред минавате оттам и оставате без точки и съответно книжка :evil: :evil: :evil: .Сега чакам да видя дали тази камера снима и служи като радар или просто са ги сложили във връзка с зачестилите магистрални грабежи :?:
Призива ми е ако някои знае нещо по въпроса да пише тука или пък ако знае за нови такива изненади да ги сподели с нас?
Аз съм Speedster от Audi-форума:)

Нощния ездач
Нощния ездач
Аватар
Кара: дългия по таван

Мнение от Engi » 23 Юни 2004, 1:16

темата на илийката е добра
на последак доста зачестиха камерите, и не само слуховете за тях.
вече привикаха две наши приятелчета да дават обяснения, като им показаха техни записи:( аз много се притеснявам от подобно нещо:( всеки, който знае къде има камери, предлагам да се разпише тук. или ако някой случайно знае какви точно са патрулките с камерите, които обикалят из София, също ще е добре да каже.
Изображение

автомобилен поклонник
Аватар

Re: Камери!!!!

Мнение от Turturelo » 23 Юни 2004, 8:17

Аз в понеделник привечер минах от там и радар-детектора ми не се разпищя .. По пътя на логиката ако е сложен да записва нарушители щеше да има и радар, за да записва тези с превишена скорост?!
Преди седмица отивайки към Автосалона една сутрин изкачвайки се по Цариградско, малко след 1вата спирка, анти-радара писна на умряло изведнъж, скочих на спирачките и след малко спря ... Така пищи като ме засичат полицай, но такива нямаше .. Бях с около 90 на ограничение 80... Продължавам да оглеждам дървета, стълбове, спирки и т.н. за камера, но няма .. Освен ако не са ме засекли в кола зад мен или пред мен, защото минавам всеки Божи ден от там и това ми е за първи път ..?!
Другото, което се появи от скоро е пак на Цариградско преди отбивката за Младост почти с/у Шел м/у двете платна има една ламаринена колибка, на която пише КАТ. Нямаше я преди две седмици, има дупки по нея, такива използваха на времето да снимат, но дупките са насочени малко наникъде и анти-радара също е в покой като минавам от там ...???

Компактен
Аватар

Мнение от quixzole » 23 Юни 2004, 8:20

Вчера ме викаха в кат.........след 20 минутно превъртане на няква касетка тоз най-накрая ми показа как изпреварвам неправилно :evil:
Снимали ме бяха от хотел Хемус нагоре по Черни връх.....испреварих някаква кола по трамвайната линия и ониа ме снимали.....след мен още 5-6 човека минаха :D така че внимавайте там....6 точки искаха да ми вземат...ама :P
Изображение Изображение Изображение Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 23 Юни 2004, 9:00

Аз видях камера в Пловдив - в тунела под централна поща, но и при мен радар-детектора не се обади.
Между другото, незнам тези камери на каква правна основа ги слагат, но немислите ли, че те снимат колата, а кой я кара има значение все пак. Мисълта ми е, че примерно може да съм дал колата на някой да си свърши работа и да снимат него в някакво нарушение - и какво, после аз ли ще оставам без точки 8) .

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Юни 2004, 10:44

Dimitar написа:Аз видях камера в Пловдив - в тунела под централна поща, но и при мен радар-детектора не се обади.
Между другото, незнам тези камери на каква правна основа ги слагат, но немислите ли, че те снимат колата, а кой я кара има значение все пак. Мисълта ми е, че примерно може да съм дал колата на някой да си свърши работа и да снимат него в някакво нарушение - и какво, после аз ли ще оставам без точки 8) .

ами ще ти кажа как е тук
ако снимат сапунерката ти ти пращат честитка с глобата (в БГ ходиш на кафе в КАТ). Ако не си карал колата ти, казваш кой я е карал и той получава честитка. Ако онзи каже, че ти не си му симпатичен и не е карал колата, те викат тебе в КАТ за да гледаш записа. Ако на записа е явно друг човек, а не ти ... нямаш проблеми, но остава част от вината в теб (затова че си му дал колата) ... тоест онзи си плаща, но ти ще платиш малка глоба за твойта доверчивост.
Това всичко може да се случи обаче САМО когато приятеля ти НЕ ИСКА да плати глобата!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Legba » 23 Юни 2004, 11:31

До колкото знам патрулките дето снимат са цивилни коли. За това радара е изпищял а партулка(камера) е нямало.
Скороста може да се засича и с камера, не само с радар. До колкото знам се използва това, че скороста на кадрите е константа и с няккъв софт след това се смята скороста. на записа трябва да има маркери за да се смятат метрите които изминава обекта за един кадър - от там и скороста.

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 23 Юни 2004, 11:35

в германия засичането на скорост придружена с автоматично снимащо устройство не се измерва със сигнал, който да се отрази в колата, а с индукционни възли на около 20 метра един от друг, като се отчита скоростта на минаване на двата последователно - ако е таква системата няма да Ви бъде полезен какъвто и да е антирадар, защото системата е пасивна и не излъчва сигнали, помага само наизустяването на местата (в Германия е разрешено и се публикуват местата с такива камери, на който му се играе ги наизустява и се надява да не попадне на снимачна кола, чийто цвят менят с фолио всеки две - три седмици или пък мобилни полицай с антирадари)
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е30;Е65
Мечтае да кара: Е30

Мнение от DILDO » 23 Юни 2004, 11:39

Не знам за вашите радари ,но нашия засича и охранителните системи по магазини ,банки и т.н.

ентусиаст
Аватар
Кара: Citroen Xsara 05' и X9 500cc
Мечтае да кара: нещо с турбо
Детайли за колата: телефон

Мнение от Turboman » 23 Юни 2004, 12:13

На бул.България снимат с бял ситроен ZX,пред Софияленд преди беше бял форд ескорт,а сега има камери в двете посоки.Мои приятели са се опарвали и на Ботевградско шосе,при Враждебна,но не са забелязвали снимащ автомобил там.
Надявам се да сам бил полезен.

Петко ///M големия
Аватар
Кара: E46 330xd / Mini Cooper S

Мнение от BMW///M-ma6inata » 23 Юни 2004, 12:40

Разбрах че скоро са сложили камери и под моста след ЕКО-то по бул. България. Един приятел се изпати вече :!: Минавайте по-лекичко от там. Като гледам отдолу не виждам никъде, но е факт че го викнаха от КАТ и му показаха снимка оттам. Раздели се с няколко точки :x

автомобилен поклонник
Аватар

Мнение от Turturelo » 23 Юни 2004, 12:46

quixzole написа:Снимали ме бяха от хотел Хемус нагоре по Черни връх.....

Там имам 4 образцови минавания със синьо 645Ci с немска регистрация ... :oops: Нека снимат ... :D може пък да им хареса и да ни закачат хората с BMW-та .. :?: Изкачвах се ама явно беше нещо хлъзгаво или имах паднал баланс на задните гуми, защото все нещо се местеше тази задница и отзад някакви дири оставих ... аз нали не разбирам от коли ... закарах я на сервиз да видят хората там какво и става :shock:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ludiqdancho » 23 Юни 2004, 13:54

има и във велико търново на влизане от двете посоки софия и варна
ако някой има път на там да се пази :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KGB » 23 Юни 2004, 14:24

Камерите на тунелите си ги има от комунистическо време...на всеки по-голям тунел има такива ако е на международен път. Те не служат за записване на нарушения, а само гледат за сигурноста....ако нещо се срути в тунела, някой се запали и т.н.

Същите камери ги има и на всяко голямо кръстовище в София...загледайте се по върховете не стълбовете или на сградите :roll:

Въпросната жълта тенекия с надпис КАТ на цариградско също е от Комунистическо време, тогава тя работеше...сега не работи....Това дето го засичаш там е от...Атомния център, а след моста на 4ти КМ от поделението.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dimitar » 23 Юни 2004, 14:39

KGB написа:....Това дето го засичаш там е от...Атомния център...

Аз ако съм, ще гледам повече да не минавам от там 8) .

Следваща

Назад към Основен Форум