Една не-страхотна история

Как издухах на старт едно Ferrari...

Модератори: mitaka7, Общи модератори

Пропускате ли пешоходците на улицата?

Да, но само ако са на пешоходна пътека
39
27%
Да, винаги, независимо къде
18
12%
Не, никога
1
1%
Зависи - ако не създавам предпоставки за ПТП (ако отзад летят други коли)
45
31%
Понякога да, понякога не - зависи от настронието
43
29%

Общо гласове : 146
старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Една не-страхотна история

Мнение от M2PR » 11 Мар 2008, 18:40

Сега, като се замисля, нищо особено... но пак оставам леко потресена, макар че този човек, не е нито първия, нито последния, който "толкова бърза", че застрашава живота на хората.
Прибирам се преди малко от тренировка, пеша. Стигам до светофара, който свети червено и си чакам най-чинно заедно с още няколко човека. Светва зелено за улицата, която седи успоредно на мен, както и за пешоходците. Тръгваме всички да пресичаме, и в момента, в който съм почти на средата с периферното си зрение виждам как към мен лети някакво пежо (сребристо, 305 май...или пък 306 от по-старите, не знам не ги различавам, с рег. номер СА 0110 КС), пилотирано от бастун, на видима възраст 40-45г. Дори не намали, добре, че са ми бързи рефлексите, а тоя нещастник с цялата си наглост почна нещо да зяе, на всичкото отгоре возеше и малко детенце, което се висеше м-у 2те предни седалки. Чудя се да го спувам ли, да се кръстя и да се благодаря че не ме отнесе !? не знам...
И тЕ така тЕ.... :roll: :help: :help: :help: :bang: :box:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

ентусиаст
Аватар

Re: Една не-страхотна история

Мнение от Фил » 11 Мар 2008, 18:43

M2PR написа:Пропускате ли пешоходците на улицата?

Мне, винаги ги уцелвам, мръсниците :mhihi:

Сега сериозно, винаги спирам, дори и когато бабето се влачи с торбите.
За миг се поставям на нейно място - с бастуна, три торби и тия патрави крака как се ходи още двеста метра до светофара и толкова обратно...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 11 Мар 2008, 19:12

Ти пък, на мене некъв се опита да ми се кара защо съм в моята лента и не съм го пуснал (бях с предимство) резултата беше шамар :mhihi:

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 11 Мар 2008, 20:41

Опитвам се когато мога
Niki Lauda

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 11 Мар 2008, 21:24

Когато съм сам на пътя или няма зад мен НЛО(нисколетящиобекти) :lol: :mhihi: пускам дори и да не са на пешеходна..Но като има опашка коли зад мен,най малкото псувня ще отнеса ,илинякой ше ме чукне изотзадзе и не спирам за съжаление :roll:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Мар 2008, 22:02

пропускам,пропускам....!!! те обаче веднъж не ме пропуснаха!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Мар 2008, 22:46

И мен миналата седмица едно пИжо 205 управлявано от бастун на видима възраст 45- 50г не ме пропусна :mhihi:
За съжаление както отиват работите няма да си получи заслуженото, щото съм нямал тежка телесна повреда :shock: Излиза, че според нашия закон трябва да бъдеш осакатен на пешеходната пътека за да бъде водача санкциониран по начин, който да го накара като види пешеходна пътека и да се насира.
Въпросния индивид само за около 5 минути извърши следните нарупения:
1. Караше по средата м/у двете ленти.
2. Изпреварваше преди или по време на преминаване през пешеходна пътека.
3. Удари пешеходец, който е с предимство.
4. Не спря да окаже първа помощ.
5. Напусна местопроизшествието.
6. Опита се да не спре на сигнал за полицейска проверка.
7. Отказа да изпълни нарежданията на проверяващия орган.
8. Отказа да даде документите си за проверка.
Сега като подадох жалба в прокуратурата се оказа, че май го скатават :shock:
Седя си и се чудя в каква скапана страна живеем.. :roll:
Но размине ли му се на тоя пумяр публично заявявам, че ЗДП, всички правилници и наредби повече не важат за мен. Винаги съм пазил и съм се съобразявал с пепшеходците, мотористите и другите участници в движението и ще продъжавам да го правя. Но забранени улици, завои и тем подобни ограничения мисля да ги забравя от там нататък :idea:
Изображение

триногата
Аватар

Мнение от Andronoff » 11 Мар 2008, 23:05

Трябваше да има и отговор "зависи от пешеходеца" :mhihi:
Аз тия дето ИМАТ цици, хубаво дупе и приятна муцунка винаги ги пускам.. А ако се усмихват, даже и по една свирка ги черпя :mhihi:

Бях свидетел веднъж как една жена беше отнесена на пешеходна пътека, грозна картина..
Един бус спря, хората тръгнаха, но зад буса - НЛО, което изпреварва спрелия бус, в това време жената застава на пътя на НЛО-то и ... Нямаше сериозни травми, но уплахата стига.. :roll:

Внимавайте, че на пътя стана касапница..
Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 11 Мар 2008, 23:10

bum_bum написа:И мен миналата седмица едно пИжо 205 управлявано от бастун на видима възраст 45- 50г не ме пропусна :mhihi:
За съжаление както отиват работите няма да си получи заслуженото, щото съм нямал тежка телесна повреда :shock: Излиза, че според нашия закон трябва да бъдеш осакатен на пешеходната пътека за да бъде водача санкциониран по начин, който да го накара като види пешеходна пътека и да се насира.
Въпросния индивид само за около 5 минути извърши следните нарупения:
1. Караше по средата м/у двете ленти.
2. Изпреварваше преди или по време на преминаване през пешеходна пътека.
3. Удари пешеходец, който е с предимство.
4. Не спря да окаже първа помощ.
5. Напусна местопроизшествието.
6. Опита се да не спре на сигнал за полицейска проверка.
7. Отказа да изпълни нарежданията на проверяващия орган.
8. Отказа да даде документите си за проверка.
Сега като подадох жалба в прокуратурата се оказа, че май го скатават :shock:
Седя си и се чудя в каква скапана страна живеем.. :roll:
Но размине ли му се на тоя пумяр публично заявявам, че ЗДП, всички правилници и наредби повече не важат за мен. Винаги съм пазил и съм се съобразявал с пепшеходците, мотористите и другите участници в движението и ще продъжавам да го правя. Но забранени улици, завои и тем подобни ограничения мисля да ги забравя от там нататък :idea:

На мен след последния акт за "газене на пътна маркировка" и след отказ (т.е. аз отказах, те поискаха) да им дам кинти, ми изкипя. Като видя кука и му показвам среден пръст и ме бОли фара какви ще са последствията. Защото колегата бум-бум са го блъснали и НИЩО, а на мен копелетата тъпи ще ми пишат акт, че съм "нарушил пътната маркировка" :evil: :evil: :evil: Сбъркана държава.

По темата: пропускам пешеходци винаги, независимо, къде, как, кога и защо пресичат, предпочитам да не ми тежат на съвестта ОЛИГОФРЕНИ пресичащи на червен светофар.
Последна промяна vicho на 12 Мар 2008, 0:41, променена общо 1 път
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 12 Мар 2008, 0:23

И аз ги пускам винаги гледам да спирам,ама много се дразна на такива който се прават на интересни и викат аз съм "пешеходе" ще ем чакаш колкото си искам и нарочно прават задръствания,и също на тези дето пресичат на нема такива места и като му свирнеш те храни и замеря с квото намери :evil:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

драфтаджия
Аватар
Кара: '93 316ix Touring
Мечтае да кара: далеч
Детайли за колата: Хубавица =)

Мнение от bigmurzi » 12 Мар 2008, 0:37

Мен пък пешеходците ме пускат, още от учебната кола преди време, спирам си чинно на пешеходната пътека да правя добро впечатление и една лелка ме гледа 10 секунди, слиза, качва се от тротоара, слиза, качва се и накрая ми махна с ръка аз да мина.. :roll: А така от пускане на пешеходци и даване на предимство загубих една задна броня от един "ниско летящ", това материално, а наще вече една година не могат да се отърват от любовници :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Е30 на десен завой бензин НЯМА!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 12 Мар 2008, 9:42

пускам ги винаги с изключение на случайте когато прескачат огради и тн подобни
тогава съм в състояние да сляза и да пребия някого с някой удобен тежък предмет
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Мар 2008, 9:48

Гласувах "да, но само ако са на пешеходна пътека", макар че в повечето случаи ги пускам винаги. Обаче много се дразня на такива, дето пресичат където им скимне, а 20 метра по-нататък има пешеходна пътека или светофар. :roll:
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 12 Мар 2008, 12:23

зависи .. кога пускам кога не пускам .. че то кат жените като са на кеф ми пускат като не са не ми :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: всичко на колела
Детайли за колата: E38 IAL 07.2001

Мнение от hemicharger » 12 Мар 2008, 13:08

bam-bam написа:зависи .. кога пускам кога не пускам .. че то кат жените като са на кеф ми пускат като не са не ми :lol:

:mhihi:
Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...

Следваща

Назад към Страхотни истории