Една тема за еър бега

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Една тема за еър бега

Мнение от ///MapTo » 11 Мар 2008, 2:20

казват,че със всеки спор се раждала истината...сигурно са прави :)
та да си дойдем на думата,вчера тотално таковах таковата на лентовия ми кабел и сега си търся нов,та покрай него се наложи да махна бушона на клаксона,че бях като абуригенска кола,лампата на бега светна и оттам дойде спора..когато единия от "датчиците" даде грешка,цялата система ли не функционира...!?
по-просто казано искам отговор от човек,който е катастрофирал със светеща лампа на бега..независимо на кой датчик е била...отворилa ли се е някоя възглавница?
догатки и мнения със емотикони не искам,въпроса е съвсем сериозен :roll:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 11 Мар 2008, 11:23

Аз не съм катастрофирал нито със светеща лампа,нито с нормално работеща система,но от разбирачи знам, че дори да има натрупана грешка централата подава сигнал за отваряне на всички възможни възглавници при удър.Което се обяснява от това,че ако примерно има грешка на датчика в пасажерската седалка,при евентуален удър там също се надува бега.
При теб обаче в случая ,като го няма лентовия кабел бега в волана няма от какво да получи сигнал и при удър няма как да се отвори.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: МПС-та
Мечтае да кара: самолет

Мнение от turbo » 11 Мар 2008, 11:37

Би трябвало при проблем, където и да е в Еърбег системата нищо да не се отвори при удар. Логиката е, че дори и да изчезне причината за проблема, системата остава запаметила грешката, докато не се изчисти и тя. Специално за датчика в пасажерската седалка съм 100 % сигурен, че при проблем в него няма да се отвори Бега, защото идеята на тоя датчик е, ако има детско столче там да не пречука детето издуването на възглавницата. При други марки коли, дори и много по-нови от Е36, този Бег се изключва с ключ, ако ще се ползва детско столче на предната седалка.
БМВ на газ не може ли? Ето тук ти прочети и отново помисли! Изображение 552 к.с. GAS POWERED
Video -> AC Schnitzer GP3.10; Video -> AC Schnitzer GP3.10 "There are days in your life..."

крив кюнец
Аватар

Мнение от крив кюнец » 11 Мар 2008, 11:56

Аз имам челен удар с 50 със светеща лампа и не се отвори бега! (само 1 бег имам)

Аватар

Мнение от ///MapTo » 11 Мар 2008, 13:28

крив кюнец написа:Аз имам челен удар с 50 със светеща лампа и не се отвори бега! (само 1 бег имам)

Ей това ми трябваше като отговор...мерси :D
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 11 Мар 2008, 15:01

turbo написа:Би трябвало при проблем, където и да е в Еърбег системата нищо да не се отвори при удар. Логиката е, че дори и да изчезне причината за проблема, системата остава запаметила грешката, докато не се изчисти и тя. Специално за датчика в пасажерската седалка съм 100 % сигурен, че при проблем в него няма да се отвори Бега, защото идеята на тоя датчик е, ако има детско столче там да не пречука детето издуването на възглавницата. При други марки коли, дори и много по-нови от Е36, този Бег се изключва с ключ, ако ще се ползва детско столче на предната седалка.

На деца не е разрешено да се возят на пасажерската седалка отпред :mhihi:

Аватар

Мнение от ///MapTo » 11 Мар 2008, 15:09

Мисля,че казах изрично,че безмислени коментари и емотикони са излишни :idea: :evil: Човека визираше ако се сложи бебешко столче на предната седалка :idea:
Изображение
Изображение

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 11 Мар 2008, 16:54

Проблема за това е че не винаги ще стане така...имам не един случай в който се отваря....ДОРИ при такъв проблем...най-сигурно ако не искаш да се отвори...буксата (оранжевеа продълговата) на самоя айр бег да се откачи....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 11 Мар 2008, 17:48

vld написа:... като го няма лентовия кабел бега в волана няма от какво да получи сигнал и при удър няма как да се отвори.

:yes:

Освен, че чек-модула получава сигнал за изправността на SRS-а през лентовия кабел, през него минава и управляващия сигнал за пиро-патрона, който надува бега при удар.
Според мен при прекъснат/липсващ лентов кабел няма да се отвори (просто няма каво да го отвори).
Ако имаш втори бег, той би трябвало да си работи нормално

младши ентусиаст
Аватар
Кара: м50б20

Мнение от Deadgame » 11 Мар 2008, 18:35

и моя удар беше лек свети ми лампата от както ходих да ми перат седалките миналата година и като се одарих с 30 км в едно задрастване по пиковете часове не се отвори нито на кормилото нито пасажерския но незнам има ли вразка с колана защото не бях го сложил и пасажера не беше но в твоя случаи незнам дали изобщо ще се отвори като го няма кабела кам него.

Потребител
Аватар

Мнение от ivank » 06 Май 2009, 13:35

Привет колеги.Имам БМВ Е 90.Снощи ми светна лампа на айр бега.Нямам удар, с изключение че през деня натиснах леко един кол отзад.Но даже няма и драскотина на бронята.Какво да правя?

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 06 Май 2009, 14:21

ivank написа:Привет колеги.Имам БМВ Е 90.Снощи ми светна лампа на айр бега.Нямам удар, с изключение че през деня натиснах леко един кол отзад.Но даже няма и драскотина на бронята.Какво да правя?

Иди в Камор да ти прегледат колата и да ти кажат защо ти свети лампата на бега.

А междувременно няколко секции по надолу е раздела за твоята кола.
И прочети правилата на форума. :idea:
Изображение

Назад към E36