Прекъсва...
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Прекъсва...
Сякяш прекъсва нещо...
Не гасне, но оборотите са неравномерни и малко й трябва за да изгасне, даже понякога успява да изгасне.
Като я понастъпя - нищо не се усеща, върви като самолет.
Какво ще да е това?
Горивния филтър съм го сменял преди повече от 20 х. км., да не е той?
Свещите ги гледах - добре...
Дайте акъл!
Не гасне, но оборотите са неравномерни и малко й трябва за да изгасне, даже понякога успява да изгасне.
Като я понастъпя - нищо не се усеща, върви като самолет.
Какво ще да е това?
Горивния филтър съм го сменял преди повече от 20 х. км., да не е той?
Свещите ги гледах - добре...
Дайте акъл!
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
- Кара: дългия да си плати входа !!!
Мисля, че наливането на бензин 98Н пак няма да помогне от майстори съм чувал че при наличие на вода в бензина .. се налива чист спирт .. който ако е 92 % .. превръща водата в спирт 40% примерно .. а разликата м/у спирт-а и водата .. е че спирт-а гори .. .. не знам това съм чувал .. не съм го пробвал ...

R.I.P Landikar
rtzankov написа:при наличие на вода в бензина .. се налива чист спирт .. който ако е 92 % .. превръща водата в спирт 40% примерно .. а разликата м/у спирт-а и водата .. е че спирт-а гори .. .. не знам това съм чувал .. не съм го пробвал ...
Така е. Но вече има бая по-добри добавки за изчистване на водата. Виж в първата бензиностанция за добавка за премахване на водата и със сигурност ще намериш. На Лока Моли (мисля че така се пише) били много добри. Сипва се в 60 Л бензин 98 и се кара нормално - без ръчки.
Разбирасе можеш да сипеш и 30 Л на 2 пъти.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
А забелязал ли си дали като е студена го прави
А трудно ли пали като е студена и също така като е топла
Има голямо значение, напиши и мисля че мога да те насоча какво да провериш, евентуално замениш, не е трудно ще ти трябва само малко търпение отверки и мултицет (или Омметър и евентуално Волтметър)
Напиши ми конкретно за това което те питах и се надявам, че щ
е успея да ти помогна
П.С. Важното е да посочиш:
1. Палене на студен двигател
2. Палене на топъл двигател
3. Празен ход при студен двигател
4. Празен ход при топъл двигател

Напиши ми конкретно за това което те питах и се надявам, че щ
е успея да ти помогна

П.С. Важното е да посочиш:
1. Палене на студен двигател
2. Палене на топъл двигател
3. Празен ход при студен двигател
4. Празен ход при топъл двигател
- ati
- Акулчо Костенурков Нинджов
-
Legba написа:rtzankov написа:при наличие на вода в бензина .. се налива чист спирт .. който ако е 92 % .. превръща водата в спирт 40% примерно .. а разликата м/у спирт-а и водата .. е че спирт-а гори .. .. не знам това съм чувал .. не съм го пробвал ...
Така е. Но вече има бая по-добри добавки за изчистване на водата. Виж в първата бензиностанция за добавка за премахване на водата и със сигурност ще намериш. На Лока Моли (мисля че така се пише) били много добри. Сипва се в 60 Л бензин 98 и се кара нормално - без ръчки.
Разбирасе можеш да сипеш и 30 Л на 2 пъти.
Извинявам се на Бакалов за оффтопика в неговата тема, исках само да попитам - след като и на мен ми наляха вода и вече чътвърто зареждане почти на празен резервоар не премахва прекъсването - тая вода няма ли да се разкара - кое е по-тежко - вода или бензин, да не би да си седи долу на резервоара

ако не да ходя да купувам добавка за премахване на вода

След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
По принцип не знам .. дали ви е извесно .. но при превозване на бензин с "бензиновоз" в самата цистерна на дъното има т.н. водна възглавница .. която служи за някъкви мерки за безопасност .. та мисълта ми беше, че е възможно от там да попадне вода в бензина .. но водата е по тежка от бензина .. и се предполага, че ако постои малко ще се отиде на дъното .. а бензина отгоре .. но на повечето коли .. (аз съм виждал на 2-е ) мястото от където се засмуква бензина не е на самото дъно .. т.е ако имаш вода на дъното няма да я засмуче изцяло но при евентуално разклащане .. влиза и водица ..
Това за добавките също го знам .. но със спирт е по евтиния и сигурен начин поне според мен .. на пазара има толкова много ментета .. че как да съм сигурен че "добавката" ще свърши работа .. освен с лабораторен тест
Това за добавките също го знам .. но със спирт е по евтиния и сигурен начин поне според мен .. на пазара има толкова много ментета .. че как да съм сигурен че "добавката" ще свърши работа .. освен с лабораторен тест

R.I.P Landikar
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Слагайте спирт, няма никакъв риск. Ефекта е гарантиран... Ако разбира се е вода това, което е сложено в бензина...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- rtzankov
- Ценко изложбения
-
Имам още един насочващ въпрос ... да си пипал скоро свещите на колата .. аз имах такъв проблем преди време с едни скапани свещи на които топлинното число беше различно от предписаното .. и след като загрееше колата се държеше точно така ...

R.I.P Landikar
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2